25 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

“TEBRİKLER BİLGE BAŞKAN A.AZİZ ÖZALP…!”

“TEBRİKLER BİLGE BAŞKAN A.AZİZ ÖZALP…!”
“Sezar’ın Hakkı Sezara, O Adeta Şırnak’ın 5.Vekili, O Gizli Bir Kahraman” O Başkan Aziz Özalp”
Uzun yazdığım için beni haklı olarak sıklıkla eleştiren sizlerin bu önemli yazımı okumanızı sağlamak için yazımı kısa tutup direk konuya gireceğim…”Yoksa yazıma konu olan bu değerli şahsiyet ve yaptığı karşılıksız kahramanlıkları öyle bir yazıya sığacak gibi değil. yazsam Roman olur türünden”
Öncellikle bu yazı nasıl şekillendi onu açayım biraz, bendeniz Sıradan ve hala okyanustaki o “Damlaya” bile ulaşamayan o cahil kişi (size göre uzun yazan adam) Dündar Sansur… 3 gündür evimde hafif diyemeyeceğim bir gribal enfeksyondan dolayı kan ter yorgan yatak hasta hasta yatağa çivilenmiş kalkamıyordum. Telime bile bakacak gücüm yoktu. Yanlış anlamayın “COVİD Değildi(m) mevzu.! İnadına ilaç falanda almadım iman-gücüne sarıldım tıptaki adı (Plasebo düşünce gücü yoğunlaşması ile soruna ortadan yok etme mevzusu) gücüne sarıldım.(!) Plasebo etkisini göstermiş olacak ki, Şükür bu sabah kalktığımda kendimi gayet iyileşmiş hissetmiştim.
Önce Telefonuma baktım ve onlarca arama, çağrı mesaj vardı.
Ancak gözüm, direk, bende numarası kayıtlı olmayan bir telefon mesajına odaklandı. Whatşhab üzerinden gönderilen bir davetiye mesajıydı…
Mesajı okuduğumda aniden hala hafif nükseden hastalığımın etkisi ile bir Pegasus hava yolları uçağı kalkışla yatağımdan irkilerek kalktım. Davetiye beni ŞİVİ-DER’in Diyarbakır’da yapılacak olan 12. olağan genel Kongresine davet davetiyesiydi.
*
Sonra düşündüm, düşündüm, düşündüm ve ne büyük bir ihmal affedilmez bir hata yaptığımın fakrına vararak kendime ne çok kızdım bilemessiniz…
Efendim, tam 16 yıl önceydi, O Yıllarda da Derneğin başkanı olan Aziz Özalp Başkanım beni Diyarbakır’a ŞİVİ-DER’İN kongresi ve “Amed’e” Şırnaklılar gecesine basın olarak davet ediyordu.
Hiç unutmuyorum, Dönemin Ak Parti Şırnak Milletvekili A. Veli Seyda başta olmak üzere ŞTSO Başkanı olan Osman Geliş ve kalabalık bir heyetle beraber bir gün öncesinde Amed’e gittik.
Hiç unutmam, O Gece, yani Şırnaklılar gecesi, Diyarbakır’da(Amed’te) altın harflerle bir Tarih yazmıştı…
Evet, Diyarbakır’da düzenlenen Şırnaklılar gecesi tarihi bir geceydi ve Dönemin Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, Selahattin Demirtaş Hasip Kaplan, isimlerini hatırlıyamadığım 7 HADEPLİ vekil daha vardı) Dönemin Hadep’li Şırnak belediye Başkanı Ahmet Ertak, bütün Şırnaklı HADEP ilçe belediye başkanları ve Yine dönemin Ak Parti Şırnak Milletvekilleri A. Veli Seyda ve İ.Hakkı Birlik ve çok üst bir elit katılım vardı o gece. Yöresel sanatçılar,Rahmetli ASKER Cizrevi, Mesut Ciziri Dengbejler’in klamları, Kürtçe şarkıları eşliğinde halaylar çekilip keyifli anlar ve anılar vs kısaca Şırnak olarak, Amed bizi izlİyordu ve tam takırdık.
*
Ve O Gece, Hayatımda Beni Mutlu Eden Tablolardan Birine Şahit Olmuştum.
Hasip Kaplan, A.Veli Seyda, Ahmet Ertak, İ.Hakkı Birlik, Osman Geliş, Muhsin Başkan, Aydın Başkan Stk Başkanları Hep Beraber El Ele Halay Çekmişlerdi. Şırnak Adına Ne Kadar Da Güzel Barış Ve Huzur Dolu Bir Tablo İdi. Ne Çok Mutlu Olmuştum O Gece Bilemesiniz….
Aşık Olduğum Memleketim Şırnak Adına Oysaki…. Oysa şimdi “ER NE OLDU İSE”o günleri maalesef arar olduk…
*
İşte bende o gece tanıdım Bilge İnsan Aziz Başkanı, aynı zamanda o gecede imza günleri adı altında kitaplarımı imzalamıştım geceye katılan misafirlere. YARA Adlı Romanım için İmza fikri de Aziz başkandan gelmişti unutmadım. Anlayacağınız harkula de tarihi bir geceydi…. Şırnak adına Bir ağaç gibi hür bir Orman gibi kardeşçesineydi her şey o gece…..!
Ve maalesef o günden sonra bir daha dönemedim Aziz başkana. Ne aradım ne sordum…! anlayacağınız ayıp etmişim.!
*
Oysa Aziz Başkanı o zamanda çok sevmiştim, kalbi memleket aşkı ile yanan, saygıdeğer, naif, entelektüel, hümanist bilgece bir intiba bırakmıştı bende…
Ama ben yanlış yapmıştım Aziz Başkanı ve Derneği yalnız bırakmıştım….
*
Ve dedim ki kendime, söz olsun arayacağım Aziz başkanı, “gerçi arayacak yüzümde yoktu ya neyse”pandemı vs den dolayı12. Kongreye de katılamam da.
Merak ettim, onca yıl geçmiş aradan acaba ne durumdalar diye, Sonra sarıldım telefona, bu görüşmediğimiz süre içinde Aziz Özalp başkan ve derneği ve yönetimi bu zaman zarfı içinde nelere imza atmışlar yada atamamışlar diye bir AR-GE, araştırma yaptım. Şırnak, Ankara, Diyarbakır, Cizre, Silopi, Antep, Mersin gibi illerdeki Şırnaklı olan değişik statülerde, mesleklerde, Siyasetçisi, İş adamı, STK’cısı vs 15 ayrı kişiyi aradım ve hem Dernek ve faaliyetleri ile ilgili hem de Aziz Başkanla ilgili bilgi edindim ve şok oldum…. Sonrası bu yazı çıktı işte….(yani bu yazıdan Aziz Başkanında haberi yok anlayacağınız. Ve aynı zamanda bu yazı kısmende olsa kendimi affettirme yazısı yada siz çok geç kalınmış bir özür deyin….!
“EN ÖNEMLİSİ SEZARIN HAKKI SEZAR’ADIR BU YAZI….. !”
**
Şırnak’ın son 40 yılını baz alarak çeşitli-çeşitsiz nedenlerle metropol kentlere giden-göç eden (Genel)Şırnaklı insan sayısı aşağı yukarı Şırnak’ın şuanki “500 bine yakın olan” insan nüfusuna tekabül ediyor desek sanırım abartmış olmam.!
Kendi şehirlerini terk etmek zorunda kalan Şırnaklıların en çok gittiği kentler arasında (bilhassa son yıllarda parayı bulanın gittiği Mersin-Ankara ) Çeşitsiz nedenlerle de Adana, Diyarbakır, İstanbul, Antep, İzmir ve diğer 81 ilin tamamı desek yeridir. Ancak yoğunluklu bir şekilde Şırnak’lıların yerleştikleri ve yeni bir yaşam alanı yaratıkları illerin başında Diyarbakır gelmekte. …
*
Metropol kentlere göç eden Şırnaklıların Dernek STK gibi oluşumlarda bir çatı altında bir birleri ile acı tatlı günlerinde dayanışma içinde olduklarını ( bu konuda kendilerini aşan ve takdir ettiğim Cizrelileri saygı ile bu tablodan çıkartıyorum) söylememiz sanırım yalan olur. Bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da sınıfta kalmışız maalesef.
Düşünsenize komşumuz Siirt ve Siirtlilerin İstanbul’da kurdukları Dernek sayısı o kadar çok ki federasyon kurmuşlar. Yani yerel özerkliklerini adeta ilan etmişler…! Kendilerine sahip çıkma buna denir….Tebrikler diyoruz. Oysa Şırnak’lıların ülkede adı yok maalesef. LOBİ SIFIR..!
*
Bizim ise sadece iki ilde Derneğimiz var. Biri en faal olduğu il Diyarbakır, diğeri ise daha yeni kuruldu, oda Mersinde…orda malum stadüden dolayı daha çok okey partileri meşhur….(!) şaka bir yana Şırnak’lıların “kendi evleri olan” Dernek çatısı altında bir araya gelmeleri adına dayanışma içinde olmaları adına son derece memnuniyet verici bir gelişme MERSİNDE “ŞİVİ-DER’İN” KURULMASI…..! İnş 2. Okeyede dönerler, pardon 2. Bir “ŞIRNAKLILAR DERNEĞİ” daha kurulur Mersin’de diyeceğim ama …. MAALESEF ODA KAPANDI…!
*
Dileriz Şırnaklılar batıdaki diğer illerde de kendilerine sahip çıkar, Dernek STK çatısı altında daha çok dayanışma içinde kendilerine sahip çıkar birlik olurlar.
*
Gelelim asıl konumuza, AMED’teki ŞİVİDER” Yani Şırnaklıların kurduğu bir dernek ve yönetimi 7 kişiden oluşmakta ve Başkanı ise Bilge İnsan AZİZ ÖZALP’TIR…..
Yüreği Cudi kadar büyük, mert ve genç, enerjisi Dicle gibi bitmek tükenmez Değerli Abem, Aziz Özalp Başkan, 68 yaşında ve sayın Vekilim diyeceğim adeta Şırnak’ın 5. Vekili gibi son 22 senesini “yani dört dönem” hiçbir karşılık beklemeden, bütün enerjisini “yedi yirmi dört” Güçlükonak’ın en ucra mezrasından Beytüşebbab’ın en sınıra yakın köyüne kadar Şırnak’lısı Cizre’lisi Silopi’lisi, Uludere’lisi hiç bir fark gözetmeksizin ” EVET 20 senesini Şırnaklılara adamıştır….!
İnanın abartmıyorum, yaptıklarını saysam yazı uzar ve yine yoğun eleştirilerinize maruz kalırım, ama kısa kısa özetle gececem..
*
Bilge Başkan Aziz Özalp, son 22 yılı geçkin sürede sadece Amed’teki Şırnaklılara değil, kah hastası için kah başka sorunu için Amed!’e gidip te Başkana ulaşanlara bir şekilde yardımcı olmaya çalışmış kol kanat germiştir. Cenaze aracı,
Taziye vs, Otele yerleştirdikleri, yemek, konaklama araç tahsisi, kız isteme, alacak verecek meseleleri, barıştırdıkları aileler vs gibi kendi “yönetimi ile” katkıları ile yaptıklarını söylemiyorum bile.
*
Başlıca hizmetler bahsedecek olursak, en başta büyük ihtiyaç duyulan Cenaze aracı ile yurtiçinden ve yurt dışından gelen cenazeler ile ilgilenip gideceği “Şırnak-Mardin, il ilçe, mezra köy farketmez” yere cenazeyi araçla göndermek. Hastanelere gelenlerle ilgilenmek, gerektiğinde kan ihtiyaçlarını sağlamak, hastanelerdeki Şırnak’lı hasta ve yakınlarını ziyaretlerde bulunmak, D.Bakıra yerleşen Şırnaklıların düğünlerinde onlarla beraber olmak, taziyelerinde bulunmak, iş yeri açılışlarına katılmak, onlarla sürekli irtibatlı olmak, maddi durumu düşük olan ailelere bütçeleri nisbetinde nakdi, gıda, kira vs gibi maddi yardımlarda bulunmak ve bunun gibi daha nice nice hizmetler…. vs vs..
*
Ayrıca Şırnaklılarla diyaloğu koparmadan iletişimi sağlamak, hemşeriliği, dostluğu, akrabalığı pekiştirmek adına sevgi ve kardeşlik bağı ile onları kucaklamak yüreğini paylaşmak için insan üstü gayretlerde bulunmak…. !
*
Diyarbakır’da “Şırnak ve ilçelerini tanıtmak adına” STK lar ile diyalog kurmak, karşılıklı ziyaretlerde bulunmak gibi hizmetlerin yanı sıra Dernek öncülüğünde Diyarbakır’daki 13 mahalli derneklerden oluşan dernekler platformunun kurulması, Bunun öncülüğünü yapan bilge başkan Şırnak’ın Diyarbakır’daki GERÇEK MİLLETVEKİLİ BAŞKAN AZİZ ÖZALP ve yedi kişinden oluşan değerli yönetimidir Bu platform ile beraber STK’lar ve siyasi partilerle çeşitli görüşmeler ve karşılıklı ziyaretlerde bulunmak. Platform olarak birçok husumetli aileleri barıştırmak gibi çeşitli hizmetler ve kendilerine gelen Şırnaklı öğrencilerle ilgilenmek, O daha bilmem neler….!
*
Yine Şırnaklılarla Sürekli Dayanışma Ve Paylaşma, Adına Yüreğini, Sevgisini Bilgece İnce Bir Hassasiyetle Onları Kendisinin Bir Aile Ferdi- Parçası Gibi Görüp Ona Ulaşanları Yalnız Bırakmayan, Vekilim A.Aziz Özalp, Şırnaklılara Bu Ruh Güzelliği, Kardeşlik Ve Akraba Hukuku İçerisinde Gerek Orada Bulunan Gerekse Amed’e Misafir Gidenlere Maddi Manevi Gücü Nisbetinde Sahip Çıkan, Her Daim Acılarına Ortak, Hüzünlerine Kardeş, Sevgi İle Dostça Muhabbetle Şırnaklılarla “Kenetlenerek” Yönetimi İle Beraber Kendisine Yakışanı Yapan Asilzade Gerçek Bir Bajarili Botanlı….
*
Ve Bütün Bunları Yönetimi İle Birlikte Karşılıksız Umarsız, Beklentisiz Çıkarsız, İnsan Üstü Bilgece Bir Çaba, Erdemli Bir Duruş Ve Vakur Bir Tevazu İle Yapan Yönetimi İle Beraber Takdire Şayan Hizmetlere İmza Atan Bu Şahsiyeti, Şivi-Der (Şırnak-Cizre-Uludere-Silopi-İdil-Güçlükonak-Beytüşşebap Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği) Başkanı Aziz Özalp’ın (Gerçek Vekilimin Önünde Saygı İle Eğiliyorum Ve Ayakta Alkışlıyorum….
*
TEŞEKKÜRLER BİLGE BAŞKAN, Bize Hala Antik Yunan Filozoflarının Bile Kıskanacağı” Bu Çağda” Erdemi-İnsanlığı, Karşılıksızda Olsa Yapılması Gerektiğini Öğrettiğin İçin.. Herşey Para İçin Yapılmaz’ı Öğrettiğin İçin, Paradan Daha Değerli Olanın Erdem-Sevgi-İyilik, PAYLAŞIM, ve Dualarda yer almak olduğunu Öğrettiğin için, Diyarbakır’daki İnsanlarımızın Cenazelerini Yerde Bırakmadığın İçin, En Önemlisi Onlara Özgüven Aşılayıp Kimsesizlerin Kimi, Sahipsizlerin Abisi Olduğun için, “ Bu Arada, Gurbetlik Duyusunu Yaşamayanlar Elbette Ne Dediğimi Anlamazlar”
Değerli Dostlar Bu Saydıklarım, Kesinlikle Para Satın Alınamayacak Kadar Yüce Bir Eylem ve Sahiplenmedir..
En Önemlisi Bilge Başkan A.Aziz Özalp, Bugüne Kadar” 22 Yıldır” Bir Kere Bile Olsa Yaptığı Hizmetleri İle Asla Övünmeyen, Tribüne Oynamayan, Herkesi Kardeş Bilip İlçeler Arası Fark Gözetmeyen, Basına, Medyaya Hiç Çıkmayan, Sosyal Medyaya Bile Konu Olmayan, Olmak İçin Çaba Bile Harcamayan, Haberlere Dahi Mevzu Bahis Olmayan-Olmayı Bile Düşünmeyen Mütevazi Bir Bilge İnsan, Aziz Özalp Başkan’ı En Şairane En Hümanist Duygularımla Kutluyorum…
Kanımca Şivi-Der Şırnak’ın En Önemli En Hayırlı Derneğidir…Ve Örnek Olmalı Diğer Derneklere Stk Ve Oluşumlara….!
*
Bütün Bunları Elbette Tek Başına Yapmadı, Belki Katalizör, Senarist, Yönetmen, Başrolde O Vardı Ama Derneğin Çok Kıymetli Yönetimini Diğer Saygıdeğer 7 İnsanıda Unutmamak Gerek. Teşekkürler Sizede Saygı Ve Minnetle….
Ve Tabiki En Büyük Finans Ve Manevi Desteği “2008’den Beri Sağlayan Ştso Başkanı Osman Geliş Ve İsimsiz Kahramanlara Çok Teşekkür Ediyorum..
Ve Aynı Zamanda Daib Başkan Yardımcısı “Her İyilik Projesinde İmzası Olan” Süleyman Çağlı’yıda Finans Ve Manevi Destekleri İçin Çok Teşekkür Ediyorum..
Tabiki Birde, Ramazan Uğur Başta Olmak Üzere Kaduoğlu Ailesi Ve Onat Ailesine De Derneğe Sağladıkları Maddi Manevi Katkıları İçin Çok Teşekkür Ediyorum…
**
Ve Bu Derneğe Bir Lira Bile Katkı Sağlayan Bir Silopili (Senan İdin Dahil) İş Adamının, Olmaması Ne Acı Ama, Sizler Adına Utandım….!(Siz Okeye Dönün) “Bu Tabloya”A-Dan Z’ye Kadar İdil’li, Uludere’li, Beytüşebbap’lı, Şırnak’lı Cizre’li Diğer Zenginler Dahildir.!”
*
Ben, Buradan Özellikle, Değerli Şırnak’lı İş Adamlarına, Siyasetçilerine, Belediye Başkanlarına, Şırnak Valisi Ve İlçe Kaymakamlarına Seslenmek İstiyorum;” Bu Derneği-Bilge İnsan Aziz Özalp Başkan Ve Yönetimini Lütfen Yalnız Bırakmayın, Sahip Çıkın, Destek Verin.
O Sizin İnsanlarınıza, Akrabalarınıza Sahip Çıkıyor, Menfaatsız Karşılıksız, Bari Azıcıkta Sizde Kendinize Sahip Çıkın Derim…. !
“ Herşeyi Devletten Beklemeyin Beyler….!”
**
“Diyarbakır’da Yapılan Şivi-Der’in 12. Olağan Kongresinde Tekrar Başkan Seçilen Bilge İnsan Aziz Özalp Ve Yönetimine Hayırlı Olsun Diyorum….
*
Ve Sen Örnek Şahsiyet, İyilik Meleği Saygınlığı En Dibine Kadar Hak Eden, Asilzade Kişilik, Gerçek Vekilim, A.Aziz Özalp; Karışıksız Tamamen Fisebilillah”Allah Rızası İçin” Kıt İmkanlarınla Ve Kah Ofiste Kah Dağ Kapıda Bozulan Kendi İmkanlarınla Hala Tüm Şırnak Adına Yaşamasına Direndiğin O Kutsi Araban Yok Mu….!Hasile Değerli Başkanım,
Tüm Şırnak Adına Teşekkürler Bilge Başkan Aziz Abe…..!
Hakkın Ödenmez, Önünde Saygı Ve Minnetle Eğiliyorum….
Ayrıca Sana Biraz Geç Döndüğüm İçinde Senden Özür Diliyorum….
Şırnak Kalbinde Tarih Yazdın Yazıyorsun….
Gurur Kaynağısın… Şükranla…..
12. Kongrede tekrar Başkan Seçilmenden Dolayı Seni Ve Yönetimini Canı Gönülden Kutlarım..!
Ve Gerek Şırnaklılar, Mardinliler Ş.Urfalılar Ve Tüm Bölge İçin Yaptığın Bütün Hümanist Eylemlerin Hizmetlerin ve Karşılıksız O Komacan Yüreğinin Güzelliği ile yaptığın tüm emeklerin Karşısında Saygı İle eğiliyor Dündar Sansur….!
Emin Ol Başkanım, Sizin Gibi İyiler Yüzünden Dönmekte Seyri Alem Ve Dünya….
Tekrardan hayırlı olsun 12. Amed, ŞİVİ-DER’in 12. Olağan Kongresinde Şırnak 5. Vekilliğiniz” Pardon BAŞKANLIĞINIZ….!
*
Not, Bu yazı sadece Şırnak-Botan Ve Mezopotamya Sevdalısı Değerli Abem, Ustam, Başkanım, Aziz Özalp’ın Yaptığı Hizmetlerin Fragmanıdır…!
Daha Bilge İnsan Aziz Özalp Başkanla İlgili Ne Çok Yazamadığım Kaldı Boğazımda….!
Der Ya Şair Yazsam Kitap Olur, kim bilir belki bir gün “Onun Biyografisini Yazmak Dileği İle…
Tebrikler 12. Amed, ŞİVİ-DER Başkanlığınız. Başarılarınız daim olsun. Başkan AZİZ ÖZALP..
NOT, Şırnak’lı Tüm İş İnsanlarına Çağrımdır Lütfen Aziz Başkanı Maddı Manevi Yalnız Bırakmayın..:! O aynı zamanda sizlerin de görevini yapmakta. Ve sizlerin Amed teki akrabalarınıza destek olmakta onların gurbet elde dayanağı sesi olmakta…
,
Sevgi ve barışla..
haber portalları sitelerinin imtiyaz sahibi
Dündar Sansur…

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.