25 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

SORU-YORUM…! SİLOPİ ÜVEY EVLATMI?

SORU-YORUM…! SİLOPİ ÜVEY EVLATMI?
Sınavların Şırnak Ve Cizre’de Yapılmasın da Sakınca Yokta Silopi demi Var?
İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Ve Yetkililere….! Bu Çifte Standart mı Değil mi?
“Öncellikle Nerede olursa olsun SINAVA Girecek olan bütün Kardeşlerime BAŞARILAR Dilerim.”
*
Silopi ilçemiz, köy ve beldeleri ile birlikte Şırnak il nüfusuna ve öğrenci kapasitesi ile en yüksek ilçemiz olmasına rağmen, Neden Silopi de sınavlar yapılamıyor Çok merak ediyoruz. Lütfen bizi aydınlatın. Yanlış anlamayın elbette Sınavlar Cizre’de yapılsın buna itiraz etmiyoruz, Sınavların Silopi’de de yapılmasında sakınca nedir bunun cevabını arıyoruz.! Yoksa Silopi’lilerin başı kel mi? Silopi üvey evlat mı, Birilerinin Silopi’ye garazımı demiyoruz. Ehliyet sınavı bile bile yıllarca Şırnak ve Cizre’de yapıldı (yeni bu sene Silopi’de yapılıyor) Silopi’liler haklı olarak soruyor, Cizre’ye ve Şırnak’a mahkum olmak zorunda mı? Silopi’de 40’a yakın tam teşekküllü okul’u olmasına rağmen Silopi en fazla öğrenci nüfusuna sahip olmasına rağmen, neden Silopi ilçemizde sınavlar yapılamıyor.? Silopi’li binlerce öğrenci neden Cizre’nin 50 derece sıcağında sınava girmeye mahkum ediliyor. Yetkili ve etkili eğitim camiasında ki değerli şahsiyetlere aynı zaman da atanmış ve seçilmişlere soruyoruz? Silopi’liler olarak bir çok konuda olduğu gibi eğitim alanda da mağdur edilen öğrencilerimiz adına sormuş olduğumuz sorulara istinaden cevaplarınızı bekliyoruz. Silopi üvey evlat mı? Değil mi? Aşağıda muhatabı olan kurum ve kuruluşların yöneltilen sorulara gerekli cevapların verilmesi Silopililerin arz ve talebidir.
*
Silopi’de her sene YKS sınavından önce her özel eğitim kursu YKS sınavı öncesi milli eğitime bağlı bir çok okulda YKS formatında bir veya birkaç tane deneme uygulamaktadır. Demem o ki YKS sınav formatında uygulanan denemelerin pratiği zaten var olup bunların il milli eğitim nezdinde değerlendirilip Silopi’de zemin açısından uygunluğu tespit edilip milli eğitim bakanlığına her hangi bir talepte bulunup bulunmadığı hususunda ki girişimleriniz var mı?
*
Ya da ilçe milli eğitim müdürlüğü binlerce öğrencimiz buradan”Yani Silopi’den” Cizre, Şırnak, Mardin, Siirt, Diyarbakır illerine bin bir zorluklar neticesinde, sınav telaşı bir yana salgından kaynaklı kısıtlamalar gibi yaşadıkları zorluklar, sınava girecek öğrencilerin karşılaştıkları” sınav giriş belgesinde ki resmin şimdiki halinle örtüşmüyor gibi sebepler” Yol demeye bin şahit Silopi Cizre ve diğer yollarda Allah korusun kaza olma riski bir yana, öğrencinin yolculuk esnasındaki stres’e bir de sınav esnasında yaşayacağı gelecek kaygısına endeksli stres’i eklersek bu öğrencilerin motivasyonunu düşürdüğü gibi onları demoralize etmezmi? bütün bunları görmezden gelmek Allah’tan revamı?
*
Silopi’de böyle bir sınavın uygulanabilmesi için en fazla 6 okul gerekli olmasına karşın gerekli şartları karşılayabilecek 40’a yakın okulumuz olmasına rağmen ilçe milli eğitim müdürlüğümüz nezdinde gerekli girişimlerin olduğuna olan inancım tam olmasına rağmen girişimlerin bir sonuç alınmamasını sadece benim değil binlerce vatandaşımızda da ciddi soru işaretlerine sebebiyet doğurmakta ve bu soru işaretlerinin giderilmesi hususunda il milli eğitim müdürlüğünün bizleri aydınlatması önem arz etmektedir.
*
Yani özetle bir çok alanda olduğu gibi Silopi eğitim alanında da üvey evlat muamelesi görüyor mu? görmüyor mu?
*
Yıllardır karşılaştığımız her sorunun temeli haline gelen üvey evlat muamelesi eğitim alanında da var mı yok mu? Birileri özel evlat olurken biz neden üvey evlat oluyoruz?
*
Dip not: Şırnak ‘lı öğrencilerin Cizre’ye gelmesi gerektiğini, Cizre’de ki öğrenci kardeşlerimizin de Şırnak’a gitmesi gerektiğini söylüyo yada söyleyecek iseniz, mevzuat böyledir diyecekseniz” peki bu ne anlama geliyor?
Hadi bizi de Şırnak ve Cizre ye dağıttığınızı var sayalım buradan çıkan sonuç şu değil mi? Silopili öğrenciler gitsin oralara sakınca yok, Silopi’de sınavlar olsun, onları da Silopililer ağırlasın, misafir etsin olmaz mı?
Şırnak ve Cizre li taksici kardeşlerimiz, minibüsçü, bakkal, Otelcisi ve Esnafı kazananı olmuyor mu? “EYVALLAH buna ala itiraz ediyor değiliz. Ha Şırnak ha Cizre ha Silopi asla bizim için fark etmez. Bunu ırkçılık olarak algılamayın. “bu düpe düz çifte standart değimli?Silopi’ye uygulanan? “ O zaman Bu sınavların Silopi’de olmaması demek Silopili esnafa da, aynı zamanda haksızlık değil mi? Öğrencisi mağdur, velisi mağdur, esnafı mağdur herkes mağdur öylemi? Sizce bu adalet mi? Sadece kendinizi Silopililerin yerine koyun derim. ! EMPATİ BEYLER…!
*
Size soruyoruz Silopi’de her türlü fiziki ve Teknik’i anlamda sınavlara hazır ve nazır okulların olmasına rağmen sınava girecek öğrenci ve velilerinin mağdur edilmesinin yanında Silopi’nin esnafına, taksicisine ve minibüsçüsüne yapılan bir haksızlık ve zulüm değil mi?
Yoksa birçok konuda olduğu gibi Silopi birilerinin sahipsiz gördüğü gibi bir rant kapısı mı?
SINAVA GİREN VE GİECEK OLAN TÜM ÖĞRENCİ KARDEŞLERİMİE BAŞARILAR DİLERİM…
Sevgi ve Barışla…
Dündar Sansur…

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.