25 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

ŞOFÖR DOSTU BAŞKAN ÇAĞLI; BAKAN MEHMET MUŞ’A SORUNLARIMIZI İLETTİK.!”

TİCARET BAKANI MEHMET MUŞ İLE BİR ARAYA GELEREK BÖLGEMİZİN SORUNLARINI İLETTİK.
DAİB Yönetim kurulu başkan yardımcısı ve UND Habur Bölge Sorumlusu Süleyman Çağlı;” Şırnak ilimizin Habur Gümrük Kapısı başta olmak üzere gümrük ve ticaret alanındaki çalışma ve faaliyetleri hakkında görüşme gerçekleştirdik.
Görüşmede Habur Sınır Kapısının genel durumu,nakliyecilerimizin talepleri, şoför esnafımızın sorunları ve A2 belgesine sahip firmaların yaşamış olduğu sorunlar ve sorunların çözümü noktasında görüş alış verişinde bulunduk.
DAİB Başkanımız Sayın Ethem TANRIVER ve Yön. Kur. Üyelerimiz ile birlikte yaptığımız ziyarette, Bakan Muş’a ihracatçı firmalarımızın yaşamış oldukları sorunlara ilişkin detaylı bir rapor sunarak, özellikle Irak’a taşımacılık yapan nakliye firmalarımızın navlun fiyatlarının düşük olması, Irak’a yapılan giriş çıkışlarda şoför esnafımızın mağduriyetinin giderilmesi noktasında gerekli önlemlerin alınması, A2 yetki belgesine sahip firmaların gümrüklerde yaşadıkları sorunlar ve un ihracatı ve nakliyatını yapan firmaların açılan beyannamelere göre taşımacılığın yapılması gibi bölgemizin önemli sorunlarını ileterek, yaşanan mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda destek talebinde bulunduk.
Ziyarette, geçtiğimiz günlerde Irak’a yapılan ziyaretin önemi hakkında Sayın Bakanımıza görüş bildirerek,Ticaret partnerimiz olan Kuzey Irak yetkilileri ile olumlu diyaloğun sürdürülmesi adına Ticaret Bakanlığı heyetinin Kuzey Irak ziyaretlerinin devamı İçin bölgeye tekrar davet ettik.
Oldukça verimli geçen görüşmede heyetimize gösterdikleri ilgi ve alakalarından ötürü Sayın Bakanımıza teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.