28 Mart 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

“SİZLERİ DE UNUTMADIM EYY KAN EMİCİ TEFECİLER.!”

“SİZLERİ DE UNUTMADIM EYY KAN EMİCİ TEFECİLER.!”
“Tefeciler ve Tefe Tüfe 3 kağıtçılığı ve İntiharlar üzerine..! EDİ BESE.. Savcıların dikkatine..!
Ahdımdır, “Sizin peşinizi bırakmayacağım, ve sık sık sizleri yazacağım, uykularınızı kaçırtacağım.! Yuvalarını yıktığınız ailelerin ve o yerinden yurdundan ettiğiniz çocukların anısına..!”
Son Dönemlerde sıklıkla gerçekleşen ve bizi derinden sarsan üzen İNTİHAR vakalarının arakasında Tefeciler mi yatıyor acaba?
**
Bölgemizde özelliklede Silopi-Cizre-Şırnak, İdil’dede artık Devlet içinde bir devlet halini alan gizli bir örgütlenmeye doğru giden adeta vampirler-yarasalar gibi halkın kanını emen kan em tefeciler ve insan oğlunun yarattığı(o meslekten bile daha) en iğrenç meslek olan tefecilik ve tefe tüfe, artık iyice zıvanadan çıktı beyler…
Özellikle son 10 yıl olmak üzere, bil hasa son bir kaç yılda, özelde Silopi ve Cizre’de iflas eden şirketler, dağılan aileler, evleri, arabaları, dükkanları, mal varlıkları ve ellerinden bir şekilde alınan ve el elde avuçta ne varsa her şeyi ellerinden alının ve tefecilerin mağduru olan insanların, onların yok olmasına vesile olan adeta birer canavara dönüşen bu vatozvari tefeci tayfasına ne yazık ki dur diyende yok…
*
Ve maalesef kendi insanlarımız da hala onlara itibar edip, gidip onlardan medet ummaktalar.
Aslında “Maalesef” bir şekilde o kan emici tefeci leri de yaratan bizleriz.
Toplumda yardımlaşma-dayanışma olgusu yitirilince, toplumsal deformasyon başlar, ve vahşi kapitalizmin ahlakı olmadığını varsaydığımızda da, bu kan emici tefeciler vampirler gibi ortaya çıkar ve tuzağa düşenlerin kanını son damlasına kadar emerler vesselam…!
**
Bu arada, Şırnak, Silopi-Cizre İdil’de tefe-tüfe adı altında,” hepsi, değil,” bazı kuyumcular ve bazı galericiler de bu işe maalesef, kendi yöntemleri ile dahil olmaktalar..
Zor duruma düşüp kendilerinden borç yardım isteyen akraba, dost, yada vatandaşları kendi yöntemleri ile “bide minnetle” sövüşlemekteler desek yeridir.!
**
Birde yok mu, haşa güya Allah’ı kandırırcasına kendilerine fetva verip helal rızık diye tefe tüfeyi araba üzerinden altın üzerinden, görseniz nasıl bir matematik hesaplamalar yapmaktalar, inanın bu ne zeka der şaşırırsınız ve kafam karışıyor…
*
Birde ellerinden 103 sayılı tesbihlerle beş vakit zamanlarını camide kılmaları yok mu bitiyorum onlara…(!)
Aynı zamanda dükkanlarının duvarlarında hadisler ayetler süslemeleri tam bir trajikomedya…(!) benim inandığım din inanın bu değil. Bizzat o hadisler ayetler en çok faizi-tefe tüfeyi şekli ne olursa olsun lanetlemiştir ret etmiştir….!
*
Normalde inanın bu kardeşlerim, iki kelimeyi bir araya getiren tipler değil, ama iş üç kağıda gelince öyle bir fizik, matematik uygularlar ki, hesap makinesine bakmadan 15 parmak kullanma yeteneklerine hayranım inanın, sanırsın bunlar Harword Üniversitesi İşletme-ekonomi mezunu… !
*
Kısaca tefe tüfe üzerinden, bu işi yapan kardeşlerim, inanın yaptığınız dinen asla caiz değildir. Kim yada hangi imam, bu üç kağıdınıza fetva veriyorsa oda buna günaha ve zulme ortaktır biline..!
Yada Ali Şeriati’nin dediği gibi; “zulüm bizdense ben bizden değilim diyorum….
*
Değerli Dostlarım, buda biline, ben bunları söylerken tabiî ki asla genelleme yapmıyorum, işini helal rızık ile yapan Çok Değerli Kuyumcu ve Galerici kardeşlerimi asla kastetmiyorum, onları tenzih ediyorum ve onlar bu tablonun tabiî ki dışındalar..
Aslında eminim, o işini helali ile yapan tüfe tüfeye karışmayan kuyumcu-galerici kardeşlerimde, tefe tüfe ile haram yiyen kendi meslektaşlarına en az benim gibi karşılar ve onlardan rahatsızlar biliyorum…!
*
Değerli Dostlarım, bizler, toplum olarak, eskiden dara düşen, zor durumlara düşen insanlarımıza Allah rızası için yardım ederdik, karşılığını Allah’tan bekleyerek borç para verirdik, 3 günlük ömrümüzün olduğu bu dünyada topladığımız toplayacağımız en büyük rızkın iyilik yardımlaşma ve dayanışma olduğunu bize söyleyen yüce peygamber, en hayırlınız insanlara en çok hayrı dokunandır demişmidir? Demiştir….!
*
İnanın, dinimiz (İslam) kadar yardımlaşmayı zekat-sadaka yolu ile fakirleri, yetimleri yardıma muhtaçları bu denli koruyan başka bir din yoktur.
*
Derim ki, vahşi kapitalizmin oyunları ile bu şeytanı tuzaklara düşmeyelim, düşmeyelim ki, yüce Rabbimde bize merhamet etsin…!
Ve bırakalım insanların hayatlarına ailelerin dağılmasına ölümlere intiharlara sebep olunan bu tefecilik tefe tüfe işlerini.!
Ölüm var, hesap günü var, Allah var..!
Alırsan mazlumun ahını, inan çıkar aheste aheste…!
Ya senden yada o masum çocuğundan…!
*
Ailelerin yıkılmasına neden olan, intiharlarla, insanların yaşamlarına neden olan ve toplumu ahlaksızlaştıran bizleri adeta yok eden Tefecilik ve tefe tüfe benzeri kan emici sektörlerin üzerine artık devlet ve Savcılar gitmeli diyorum….!
Devamı gelecek…
Daha temiz bir toplum dileği ile…
EY KAN EMİCİLER TEFECİLER; Tarih sizleri yazdı ve asla da unutmayacak…!
Sizleri kul hakkı yiyen cahiller, kan emen parazitler, ihanet edenler, dağılan yok olan ailelerin müntesibi, bir çok intiharların sebebi katiller diye yazdı bile…!
Her şey daha yaşanılır bir yarın ve Şırnak ve Memleket Adına….!
Sevgi ve barışla..
www.sirnakhaberajansi.com
www.sirnakhaber.com
www.sirnakwebtv.com
www.dundarsansur.com
haber portalları sitelerinin imtiyaz sahibi
Dündar Sansur..

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.