28 Mart 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

“Şırnak’ta üretilen çikolatalar 10’dan fazla kente pazarlanıyor”

GURUR KAYNAĞIMIZ
“Şırnak’ta üretilen çikolatalar 10’dan fazla kente pazarlanıyor”
Şırnaklı genç girişimci Ata Bilen, memleketinde açtığı imalathanede ürettiği çikolataları 10’dan fazla il ve Kürdistan Bölgesi’ne pazarlamaya başladı.
28 yaşındaki genç girişimci Ata Bilen, pandeminin dünyayı etkisine aldığı bir dönemde risk alarak Şırnak’ta çikolata imalathanesi açtı.
İşlerini büyüten Bilen, “GUTTİ” markasıyla ürettiği çikolataları başta Kürt illeri olmak üzere 10’dan fazla il ve Kürdistan Bölgesi’ne pazarlamaya başladı.
Rûdaw’a konuşan Ata Bilen, “12 yıllık pastacılık sektöründe çalıştıktan sonra 2019 yılında Şırnak merkezde küçük bir çikolata dükkanı ile başladığım çikolata işime 2020 yılı Şubat ayında orta halli bir tesise çevirdim” dedi.
Bölgede tam teşekküllü special ve draje çikolata üretimini yapan tek firma olduklarını belirten Bilen, hedefinin imalathanesini büyük bir fabrikaya dönüştürmek olduğunu söyledi.
İş adamı Bilen, mevcut kapasiteyle günlük 500 ile 1000 kg arasında üretim yaptıklarını kaydetti.
10’dan fazla ile satış yaptıklarını ifade eden Bilen, “Şırnak’ta üretip Mardin, Batman, Diyarbakır, Siirt, Antep, Urfa, Osmaniye, Mersin, Maraş, Hakkari ve Kürdistan Bölgesi’ne pazarlama yapıyoruz. Tamamıyla kendi üretimimiz olan ürünleri toptan ve perakende şeklinde satıyoruz” diye konuştu.
Şırnak’taki imalathanede çikolata ile birlikte, kahve üretimi ve satışı da yapılıyor.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.