19 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

ŞIRNAK’TA SOSYAL MEDYA TERÖRÜ

ŞIRNAK’TA SOSYAL MEDYA TERÖRÜ
Şırnak Merkez ve ilçelerinde “sözde haber” yayını yapan facebook ve diğer sosyal medya sayfaları, yanlış algı oluşturarak, halkı galeyana getirmeye, ilçeler arasında husumet yaratmaya, kin, nefret ve nifak tohumları ekmeye devam ediyor.
Gazetecilik yapmamış, gazeteciliğin etik ve ahlak kurallarından habersiz, adminlerinin kim olduğu belli olmayan, bir gün sahada habere çıkmayan bu karanlık yada cahil kişiler klavye başında sosyal medya aracılığı ile kitleleri yönlendirerek algı oluşturuyor.
Her birimiz günde onlarca sayfa isteği alıyoruz. “Şırnak zort”, “Cizre post”, “Slopya host”… gibi saçma ve ergenvari isimlerle kurulan sayfalar takipçi kasma hileleriyle onbinlerce kişi ekleyerek suni ve saçma gündemler oluşturuyor.
İlimizde oluşturulan sahte gündemlerin en büyük sebeplerinden biri bu cahil ve ergen kesiminin takipçilerine sunduğu provokatif paylaşımlardır.
İlimiz ve ilçelerinin sosyolojik, kültürel, siyasal ve kentsel alanlarda değişim ve dönüşüm geçirdiği bu hassas süreçte adminlerinin kim olduğu belli olmayan, kültürel, sosyal, sağlık ve ekonomi gibi bilgilendirici haber paylaşmayıp, birkaç resim ve bir satır yazıyla sahte gündem oluşturmalarını halk olarak engellememiz gerek.
Bu sözde haber sayfalarının yaptığı ergensi paylaşımlardan ziyade, İlimizin çok daha ciddi ve gerçekçi problemleri var. Bu gün çıkıp desek ki “bu sayfaların adminleri künyelerini herkese açık yapsınlar” acaba kaç sayfa kalırdı Şırnak’ta…

İslam YİĞİT
Gazeteci-Yazar

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.