20 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

ŞIRNAK’TA KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMAYACAK

ŞIRNAK’TA KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMAYACAK
Şırnak Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda her bir öğrencimiz hem kütüphanelerine hem de kitaplarına kavuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi uygulanmış ve ülkemizde kütüphanesi olmayan okul kalmamıştı. Bu kapsamda yapılan çalışmalarla birlikte 242 adet kütüphane Meslek Liselerimiz tarafından yapılmış olup ilimizde kütüphanesiz okul kalmayarak mevcut kütüphanelerin de zenginleştirilmesiyle ilimizdeki 650 okulumuzda merkez dahil 6 ilçemizde kitap sayısı yaklaşık 900 bine ulaştı.
Okullar arası imkân farklılıklarını azaltmak ve fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanının eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi ile 31 Aralık 2021 itibarıyla kütüphanesi olmayan 16 bin 361 okula yeni kütüphane yapımı tamamlanarak ülkemizde kütüphanesi olmayan okul kalmadı. Bu kapsamda kütüphanesi olmayan tüm okullara kütüphane kurulması ve içeriklerinin zenginleştirilmesi amacıyla Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından 222 milyon ödenek gönderildi.
Şırnak’ta 650 okulun kütüphanelerinin tamamlanarak öğrencilerin kullanımına sunulduğunu ifade eden İl Millî Eğitim Müdürü Mirza Tetik; “İnsanlığın ortak hafızası olan kütüphaneler okulların kalbidir. Bu amaçla proje kapsamında okullarımızın kütüphanelerini zenginleştirmeye devam ediyoruz. Kütüphaneler öğrenme ortamları bakımından zengin, vakit geçirildikçe mutlu olunan ve bir zorunluluk sebebi ile değil bilinçli olarak zaman ayrılan bir tercih olmalı ve alışkanlık haline gelmelidir. Şırnak genelinde okullarımıza kütüphane kazandırılması için gerekli çalışmalar başlatılarak çok kısa sürede 650 okulumuzun kütüphaneleri tamamlanmış ve kullanıma sunulmuştur. Planlamaya alınan kütüphanelerin fiziki donanımları ilimizdekimeslek liselerimizin atölyelerinde tasarlanıp hazırlanmıştır. Projenin fikir sahibi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi ve Bakanımız Sayın Mahmut Özer başta olmak üzere Valimiz Sayın Osman Bilgin ve üstün gayret gösteren tüm okul yöneticilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.