26 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

ŞIRNAK’TA İLK DERS ZİLİ VALİ BİLGİN’DEN

ŞIRNAK’TA İLK DERS ZİLİ VALİ BİLGİN’DEN

Şırnak’ta 2022-2023 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenlerle başladı. Şırnak ve ilçelerinde 150 bin öğrenci ve 9 bin 200 öğretmen ders başı yaptı. Şırnak’ta görev yapacak öğretmenler, milli eğitim müdürü tarafından çiçeklerle kar

Şırnak’ta 2022-2023 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenlerle başladı. Şırnak ve ilçelerinde 150 bin öğrenci ve 9 bin 200 öğretmen ders başı yaptı. Şırnak’ta görev yapacak öğretmenler, milli eğitim müdürü tarafından çiçeklerle karşılandı. Milli Eğitim Bakanlığınca ataması yapılan yaklaşık 20 bin öğretmenin 604’ü Şırnak’a verilmesi sevinçle karşılandı.

Düzenlenen törene Şırnak Valisi Osman Bilgin, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, İl Milli Eğitim Müdürü Mirza Tetik, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Şırnak merkez İstiklal İlkokulu’nda düzenlenen törene katılan Vali Osman Bilgin, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Vali Bilgin, “Eğitim öğretim hayatımızın temeli. 7’den 70’şe hayatımızın her alanında ihtiyaç duyduğu en önemli unsurdur. Sizler, bizler için özellikle geleceğimizin teminatı olan siz öğrencilerin eğitimini her şeyden önemlidir. Özellikle ülkemizin en büyük kaynağı gençlerimiz, çocuklarımız. Siz bizlerin geleceğisiniz. Okullarımızın açılması vesilesiyle yeni gelen öğrencilerimiz var. Ülkemiz eğitim öğretim altyapı yönüyle başta ilimiz olmak üzere okul altyapıları, fiziki imkanlar ve benzeri konularla geçmişle bugün karşılaştırılmayacak derecede altyapısını iyileştirmiş. Öğretmen sayısı ve fiziki imkanlarla ve teknik donanımlarla birlikte çok imkanlara sahip olan bir eğitim öğretim altyapımız var. İnşallah bu süreç zamanla daha da iyi olacak. Ama özellikle geçmiş dönemlerde 30’lü 40’lı ve 50’li sınıfları düşündüğümüzde günümüzde ilimizin sınıf ortalaması 24 olduğunu gördüğümüzde ve Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip olduğumuzu düşünürsek, bu altyapıyı oluşturmak çok önemli. İnşallah çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirerek geleceğimizin teminatı olan sizlerle birlikte ülkemizin seviyesini daha yüksek seviyelere taşıyacağız. Bu vesileyle çocuklarımız başta olmak üzere öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz milli eğitimin bütün fertlerine eğitim öğretim yılını hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

ŞIRNAK’A YENİ ATANAN ÖĞRETMENLER ÇİÇEKLE KARŞILANDI

Şırnak’ta görev yapacak öğretmenler, milli eğitim müdürü tarafından çiçeklerle karşılandı. Milli Eğitim Bakanlığınca ataması yapılan yaklaşık 20 bin öğretmenin 604’ü Şırnak’a verilmesi sevinçle karşılandı.

Şırnak’a atanan öğretmenler, kentte gelmeye başladı. İl milli eğitim müdürlüğünce yapılan ‘Hoş geldin öğretmenim’ etkinliği kurumun bahçesinde düzenlendi. Etkinlikte ataması yapılan öğretmenler çiçeklerle karşılandı. İl Milli Eğitim Müdürü Mirza Tetik, bakanlıkça atanan 604 öğretmenin kente gelmeye başladığını ve yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Tetik, “Yeni atanan öğretmenlerimize Allah hayırlı hizmetler nasip etsin. Öğretmenlerimize her zaman kapımız açık ve her zaman onların yanında olacağız. Kentin eğitim öğretiminin kalitesini hep birlikte el ele vererek yukarıya taşıyacağız” dedi.

Kent genelinde 9 bin 200 öğretmen ve 150 bin öğrenci olduğunu aktaran Tetik, “Öğretmen açıklarımız ücretli öğretmenlerle bugün itibarıyla kapanmıştır. Yarından itibaren bütün öğrenci ve öğretmenlerimiz tam kapasiteyle çalışacaktır. Yarından itibaren hiçbir dersimiz boş geçmeyecektir. Ders kitaplarımızda öğrencilerimizin masasında hazırdır. Bakanlığımızın bu yıl yaptığı yerinde uygulama ile ders kitaplarımızın yanında kaynak kitaplarda gönderildi. Bu sabah itibarıyla hem ders hem de kaynak kitaplarımız öğrencilerimizin masasında duruyor. Velilerimizin hiçbir kaynak kitabı almasına gerek yok. Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Aksaray’dan kente atanan öğretmenlerden Özlem Özdeş de ilk atamasının Şırnak’a gerçekleştiğini ve ilk mesai gününün heyecanını yaşadığını dile getirerek, “Çok mutluyum inşallah görev sürem boyunca buradaki öğrencilerin eğitimlerinde fayda sağlarım. Şırnak’ta olduğum için mutluyum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin kendilerine karşılama töreni hazırlamasından dolayı çok duygulandığını aktaran Özdeş, “Gerçekten çok mutlu oldum, çok değerli hissettirdiler, kendilerine çok teşekkür ederiz” diye konuştu.şırnakolaygazetesi.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.