16 Eylül 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Şırnaklı Esnaflardan Yol Tepkisi: “Mağduruz, Yolun Açılmasını Talep Ediyoruz”

Şırnaklı Esnaflardan Yol Tepkisi: “Mağduruz, Yolun Açılmasını Talep Ediyoruz”
Şırnak Merkez Şehit Mehmet Esin Caddesi’nde bir vatandaş tarafından yapılan inşaat çalışması sonucu yol çöktü. Yaklaşık 15 gündür trafiğe kapalı olan yolda esnaflar büyük mağduriyet yaşıyor. Esnaf yolun açılmasını talep ediyor.
Şırnak Merkez Vakıfkent Mahallesi Mehmet Esin Caddesi’nde yaklaşık 20 gün önce bir vatandaş tarafından yapılan inşaat sonucu yolda çökmeler meydana geldi. Güvenlik nedeniyle önce bir kısmı kapatılan yol yaklaşık 15 gün önce tamamen trafiğe kapatıldı. İnşaat sahibinin duvarını örme işleminden sonra Belediye tarafından yol yapım çalışmalarına başlanacağı söylendi. İnşaat sahibi duvar örme işini bitirmesine rağmen belediye ekiplerinin yol yapım çalışmalarına başlamaması tepkilere neden oluyor.
20 gündür kapalı olan yol vatandaşların yanında bölgede iş yeri bulunan esnafı da mağdur etmiş durumda. Günde yüzlerce araç ve vatandaşın kullandığı yol güzergahı değişti. Bölgede işyeri bulunan esnaflar yolun ne zaman bitirileceği ile ilgili yetkilerin kendinelerine bilgi vermesini ve yolun bir an önce btirilmesini talep ediyor.
Yaklaşık 20 gündür mağduriyet yaşayan Şırnaklı Esnaflardan Sait Küden şunları şöylediY “yaklaşık 15 -20 gündür bu yol ana artel olmasına rağmen kapalı durumda. Yetkililer bizden 1 hafta müsaade istediler. 1 hafta içerisinde yol açılacak dediler. 15 gün oldu. Sözde bugün açılacaktı. Herhangi bir ilerleme kaydedemedik daha. Büyük bir mağduriyet yaşıyoruz. Şırnak’ın en işlek caddesi burası. Şırnak’ın yaklaşık yüzde 30’u etkilenmiş durumda. Ama maalesef herhangi bir ilerleme sağlayamadık. Ekonomik durumdan dolayı esnaflarımız bitmiş durumda. Bir de bu durum yol inşaatından dolayı da büyük bir mağduriyet yaşıyoruz. Bütün yetkililerimize sesleniyoruz. Belediyeye, Valiliğe, inşaat sahibine sesleniyoruz. Lütfen biran önce bu konuya bir el atın. Biz birilerin bize yolun ne zaman biteceği ile alakalı bilgi vermesini talep ediyoruz” dedi.
Şırnaklı vatandaşlardan Nurettin Tatar; “Şırnak’ın biliniyor ki en önemli yolu budur. Şırnak’ın adeta hayat damarıdır. Fakat 10 günden fazladır bu inşaattan dolayı bu yol kapaladır. Bundan dolayı bütün Şırnak ve Şırnak’a dışardan gelenler dahil mağdur oluyor. bir an önce çözüme kavuşturmasını umuyoruz. Şırnaklılar rahat olsun, vatandaşlarımız yollarına kavuşsun” dedi.
Kaynak : Şırnak Haber73

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.