18 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

“ŞIRNAK’A ORTAK ÇAĞRIMIZDIR..!”

“ŞIRNAK’A ORTAK ÇAĞRIMIZDIR..!”

“ŞIRNAK’A ORTAK ÇAĞRIMIZDIR..!”


Bizler, Doktor ve Kanaat Önderi Cengizhan Uysal, Eğitimci-Yazar Mustafa Uçar, Siyasetçi Kanaat önderi Abdullah Özcan, Mali Müşaviri-Yazar Mesut Balta ve ben sizlerin kardeşi Dündar Sansur olarak, Tüm Şırnak İl, İçe Belde Köy, mezra ayrım gözetmeden, tüm parti Başkanlarına, Milletvekillerine, Belediye-belde başkanlarına, Siyasetçilerine, STK başkanlarına, kanaat önderlerine, iş adamlarına, zenginlerine, esnaflarına ortak bir çağrıda bulunmak istiyoruz.

“Öncellik sağlık,öncellik evde kalma kuralı ve izolasyon kurallarına uymak elbette öncelliğimizdir, ancak ve ancak…!”

Değerli Şırnaklılar; Küresel olarak Dünyayı etkisi altına alan bu lanet Korona virüsünden kaynaklı, gerek Dünya, gerek Ülke ve gerekse Şırnak olarak yaşadığımız, (sosyal ve maddi manevi) trawma ve tahribatlara rağmen, bizlerin bir şekilde el birliği içinde üstün bir dayanışma içerisinde, bunun üstesinden gelmemiz elzemdir şarttır.

Bunun için, bu Korona felaketi günlerinde her bir birey olarak bizlere, sosyal dayanışma, toplumsal birliktelik ve kadim bir medeniyete ev sahipliği yapan misafirperverliği ile çağlarca namımızın yedi düvele yayıldığı, kalan son bir ekmeğini gerekirse dörde bölmesini bilen bizler sizler, yani Şırnaklılar olarak, tamda bu günlerde bizlere çok önemli Dini, İnsanı ve manevi kutsal bir görev ve misyon düşmektedir…!

Bugün, ilimizde, ilçelerimizde, gündelik çalışan, hatta o gün ne kazandıysa 2 ekmek 1 kilo domates yada birkaç yumurta alıp çoluk çocuğuna götüren insanlarımızın sayısı malumunuz çok fazla olmakta. Üstelik bir diğer gün çalışmadığı zaman aç kalacak bu insanlarımız, 20 gündür çalışmamaktalar, yani çocuk çocuklarına hiçbir şey götürmediler ve durumdalar bilmiyoruz.!

Yine bizlerini sizlerin komşusu, akrabası, mahallesinde yaşayan yardıma muhtaç insanlarımız, teyzeler, anneler, ağabeyler, babalar ve yetim, dol- öksüzler, kısaca sizlerin onlara yapacakları bir yardım desteği, gıda desteği, nakti yardım desteği, evlerine çocuklarına verecekleri evine götüreceği bir ekmek bir umut gülümsemesi, KISACA ONLAR, BİZİM İÇİMİZDE YAŞAYAN BİZLERİN ONLARA UZANACAĞI BİR ELE BAKMAKTALAR. VE MUHTAÇLAR…!

Sözü fazla uzatıp yazıyı çok uzatmadan ne olarak diyoruz ki, Lütfen, EMPATİ KURALIM, Bu Korona belasından kaynaklı felaket günlerinde her şeyi sadece Devletten beklemeyelim, bizlerde sizlerde gücü yeten herkes, siyasetçisi, zengini, varlıkısı, gücü yeteni bizler, evlerimizde envai çeşit yemekler yerken, onlar ve onların çocukları ne yiyorler diye hiç düşündük mü?

Yada düşünebiliyormuyuz.?!

Bizler, diyoruz ki, az da olsa Empati kurup düşünelim lütfen…

Ve Elbirliği İle Yardıma Muhtaçlarımıza, Yetim, Dul, Öksüz Bir Ekmeğe Muhtaç İnsanlarımızla Ekmeğimizi Bölüşelim Ki,Tüm Dünya Bu Felaket Günlerinde Şırnak’a Neyin Yakıştığını Görsünler Diyoruz…!

Ve Dünya Sizlerle Bi Daha Şırnak Sizlerin Yapacağı Yardımlarla Bi Daha Güzelleşin Diyoruz…!

Bugün, ben haklı sen haklı, sen kötü ben iyi, sen falan parti ben befan parti, sen öteki ben berisi, sen Cizreli ben Şırnaklı, sen Silopi’li ben İdil’li sen falan aşiret ben befan aşiret,sen geçmişte bunu yaptın ben şunu yaptım vs, tartışmaların günü değildir…

Kısaca Şırnak geneli için, bugün sosyal siyasal çatışmanın kutuplaşmanın, politika yapmanın günü değildir.

Fikirlerimiz, partilerimiz, düşüncülerimiz ayrı olabilir, ama unutmayalım ki, hepimiz aynı gemideyiz. Ve gemimiz ŞIRNAKTIR..!
Gerisi Hikaye..

Birbirimiz Sevmek Zorunda Olmassakta, Birbirimizle Dayanışma, İçinde Olmak Zorundayız.
Yoksa Hep Beraber Kaybederiz Derim..! Ve Hep Beraber Batarız…!

Ve ölüm ayrım yapmaz. Hele koruna asla ayrım yapmadığını bize göstermekte.

Ondandır, DİYORUZ Kİ, BAŞKA ŞIRNAK YOK…

LÜTFEN SOSYAL YARDIMLAŞMAYI, TOPLUMSAL DAYANIŞMAYI ELZEM KILALIM VE GARİBANLARIMIZI YARDIMLRIMIZA MUHTAÇLARI VE BİZ BİZE SAHİP ÇIKALIM. VARSA BİR EKMEĞİMİZİ BÖLÜŞELİM BÖLÜŞMESİNİ BİLELMİM DİYORUZ…!

Saygılarımızla..

Her şey Şırnak için

Not,” Bu yazı, Korona’dan dolayı “hepimiz” evlerimizden telekonfransla-telefonla katılarak görüşerek kararlaştırıldığını ifade etmek isterim..

Doktor ve Kanaat Önderi Cengizhan Uysal, Eğitimci-Yazar Mustafa Uçar, Siyasetçi Kanaat önderi Abdullah Özcan, Mali Müşaviri-Yazar Mesut Balta ve ben sizlerin kardeşi Dündar Dündar Sansur​http://sirnakhaber.com/index2.php/sirnaka-ortak-cagrimizdir/

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.