19 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

“ŞIRNAK RANT CUMHURİYETİNİN KANAYAN YARA-SI ..!”(1)

“ŞIRNAK RANT CUMHURİYETİNİN KANAYAN YARA-SI ..!”(1)
Zulme Sessiz Kalan Dilsiz ŞEYTANDIR.”Hz Muhammed”
İş-Kur Üzerinden Şirketlerinize-İşletmelerinizde iddia odurki””Çalışan Garibanların Yarı Maaşını Ceplerine İndiren Alçak Patronlar Ve Bazı Şahsiyet-SİZLER..! ZEHİR ZIKKIM OLSUM..:! Nokta..(!)
*
Şırnak ve ilçelerinde, İDDİA EDİLEN ODUR,Kİ, İŞ KUR alımlarından yararlanıp işçi alan, ve aldığı bu gariban işçilerin devletin verdiği asgari ücretin yarısını onlardan alıp ceplerine indirdiği (hepsi değil, bir çok işletme, -kamu-kuruluş-mekan) özel kuruluş, bazı Petrol ofisleri, Tekstil, tesis, bazı rehabilitasyon merkezleri, bazı cafe yada mekanların öz ve öz Şırnaklı ve ilçeler” olan sahiplerinin iddia edildiği üzere bu köleci anlayışına “kan emici, fırsatçı, emek sömüren” sahip, “bazı” insanları, bazı adi tenezülcü patronları, bazı işletmecileri, işçilerin devletin verdiği bu hakkı onları günde 8-10 saat çalıştırmasına rağmen gasp etmeleri iddiası doğru-ise “bahaneniz ne olursa olsun fark etmez”
SİZLERİ ŞİDDETLE KINIYORUM..! TEK KELİME İLE ALLAH HAVALESİNİZ..!
NE DİYEYİM, ALLAH SİZİ DOYURSUN…(!)
Mazeretiniz ne olursa olsun, Bu işler neden Mardin’de, Siirt’e, Hakkari’de, Gaziantep’te, Adana’da yada başka bir memlekette yok ta, (iddia odur ki) sadece Şırnak’ta burda var..?! derler adama..
*
Samimi ve yapıcı bir dille söylemekteyim, bu emek sömürüsü anlayışınızdan vazgeçin..
Ve beni ilerleyen zamanlarda sizlerin şirket ve işletme isimlerinizi açıklamaya zorlamayın..!
Yaparım bilirsiniz…(!)
*
Aynı zamanda özel işletmelerde sigortasız bir şekilde 700 ile 1000 Tl arasında işçi çalıştıran özel sektör, cafe, restorand, fabrikalar, Tekstil, maden ve benzeri işletmelerin asla denetlenmediği iddialarının ayyuka çıkması da ayrı bir emek sömürüsüdür….!
*
Yine, iddia odur ki, bazı ŞAHSİYTESİZLERİN ceplerinde İş-kur üzerinden kamu ve bazı özel kurumlara alınan işçilerin bankamatik kartları bulunuyormuş(ay başında bankadan çekip yarı maaşını ceplerine indirme iddiası)
Umarım kulağımıza kadar gelen ve çarşıda, kahvede sokakta konuşulan bu Korkunç iddialar doğru değildir.
*
Yetkililer bu iddaalarada kulak tıkamasınlar..!
*
İnsanlar işe- aşa sizlere mecbur yada çaresiz diye sömürülmeyi mi hak ediyor…?!
*
NOT; işin en komik tarafı ne biliyormusunuz? takip ediyorumda sosyal medyada bizzat kendi işçine yukardan bakan, üstün egoları ve 1 kilometreden kokan pis kibirileri ile kendi bünyesinde çalışanları, KÖTÜ DAVRANAN, insan yerine bile koymayan, onları sömüren “bazı” işletme sahiplerin, patronların, yine kendi bünyesinde İŞ-KURDAN aldıkları işçilerin parasının yarısını çeplerine koydukları iddia edilenlerin PİŞKİNCE ÜSTELİK, DEVRİMCİ FOTOLARLA HALKÇI GÖRÜNMELERİ YOKMU TAM EVLERE ŞENLİK..!
Bu İşin Peşini Bırakmayacağım. İş Yerlerinde Sigortasız İnsan Çalıştıran, Asgari Ücretten Az İnsan Emeği Sömürenler, Ve İş-Kurdan Alınan İşçilerin Maaşlarının Yarısını Ceplerine İndirdiği iddia edilen Siyasiler Olsun Alçak Bazı Patronlar Olsun Asla Affetmeyeceğim
Ve Yazacağım Biline…!
,
İlahi komedya…(!) gülermisin ağlarmısın..!
*
Lütfen; emeği sömürenler, kendilerini sömürenleri bana yazsınlar..! o adi şahsiyetleri yazalım tüm Şırnak o emek hırsızlarını adileri tanısın…!
Torpil ile bir çok kuruma işe alınan yandaşlarla ilgili yazımızda gelecek.!

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.