20 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Şırnak Rant Cumhuriyeti…(5) NEREYE GİDİYOR BU PARALAR..?

Şırnak Rant Cumhuriyeti…(5)
“ SAHİ, TIR PARKINDAN ŞÖFORLERDEN “HUKUKSAL DAYANAĞI TARTIŞMAYA AÇIK”” ALINAN BU (trilyonlarca)PARALAR NEREYE GİDİYOR.?!”yoksa birilerin cebine mi? yada yolsuzluk mu var? kafamda deli sorular?
‘Köşe Yazım;’ Yaklaşık 4 yıla yakındır Silopi Özel İdareye bağlı Tır Parkından bir Dernek, her araçtan Şırnak il ve ilçelerindeki Soysal, Kültürel, Sportif, Eğitim, Engellilere ve bazı STK’lara, destek, kısaca Şırnak il, ilçe, belde ve köylerinin bir çok anlamda gelişmesi adına ( aslında yasal kanunlara göre hiçbir dernek zorla bağış alamaz yasasına rağmen, ki eleştirdiğimiz bu değil) Irak tarafına geçen her araçtan 5 TL almakta, k, 5 TL vermeyen araçların gümrük girişinde cezaya tabi tutulduğu iddia edilmekte.! Buda ayrı bir ciddi yasalara aykırı suç iddia. Umarız buda doğru değil.!
**
Hade bunu geçtim, 4 yıla yakın bir süredir, Söz konusu Dernek tarafından on binlerce araçtan alınan 5 TL, yi 50 aya çarparsanız sonuç Trilyonlarca TL eder…! Bu yapılan kabaca hesap. Netini bilmiyoruz. Çünkü Bu Dernek halka millete hiçbir zaman bu konu ile ilgili basın yolu ile bir açıklama yapmadı? Yani olay nedir ne değildir bilmiyoruz?kimsede bilmiyor? Nedenmi?
Çünkü böyle buyurdu zerdeşt(!) yani yönetim açıklama gereği duymadı? Peki neden? Bunu sormak sizce bizim hakkımız değilmii?
**
Geçen sene ben bizzat gittim, baktım, dernek sanki özel değilde kamu kurulumu gibi, bazı yöneticilerin emrettiği şekilde harcamakta İddiaları doğrumu değilmi? burada Başkan ve yönetim sadece tasarruf edilen paralar için” daha sonra toplu imza atmaktalar iddiaları doğrumu değilmi? diyorumki, dernek başkanına mademki, derneği siz değil de yöneticiler yönetiyor, iddiaları doğru ise o zaman istifa edin o koltuklardan, başkan ve yönetim sizde töhmet altından kurtulun kardeşim. bu tiyatroya ne gerek var! hem siz başkan olarak, hemde yönetim olarak bu haksızlığa adaletsize alet olmayın derim? yada iddialar doğru ise bu adaletsizliği-ortak olmak zorundalığınızın altında bir şeylermi yatıyor ? açıklayın bize…? bu paralar öğrencilere bursamı gidiyor? hangi spor klübüne ne kadar gidiyor? siyasi abilerin arka bahçesimi? yada birilerinin kasasımı? yada nereye gidiyor bize halka açıklayın kardeşim? açıklamak zorundasınız nokta.!
Neyse dememiz, 50 aydan fazladır, (dikkatınızı çekerim, bu dernek bir Devlet Kurumu Değil, biz burada normal sıradan Güvercinleri seven, kuşları yaşatalım, Sokak Kedileri ölmesin gibi sıradan bir Dernekten STK’dan bahsetmiyoruz. ) ( Kİ ZATEN DEVLET ÖZEL İDARE ADI ALTINDA O ARAÇLARDAN RESMİ OLARAK 10 TL ALIYOR) Dememiz oki, hukuka ayrkırı olmasına rağmen, resmi olmamasına rağmen trilyonlar eden bu paralar, Dernek ve yönetiminin araçlardan aldığı bu Trilyonlar nereye, kimlere, hangi spor kulüplerine? Hangi yere STK’lara, Engelli Derneklerine yada sportif amaçlı oluşumlara gitti? Yada gitmedi? Yada nereye ne kadar gitti? Sormak hakkımız değilmi arkadaşlar?
Bizlerin Bu soruları bizlerin sevgili Dernek yöneticilerine sormaktan daha makul ne olabilir buna da siz karar verin değerli okurlarım?
YURDUMUN İNSANLARININ BENİ YANLIŞ ANLAMASINI DA İSTEMEM, BU PARA IRAK’TAN DA BİR ÇOK YERDENDE ÇİLEKEŞ ŞÖFORLERİMİZDEN SPORTİF AMAÇLI ALINMAKTA. BEN BUNA KARŞI DEĞİLİM? BU PARA NEREYE GİDİYOR BUNU SORMAKTAYIM SADECE?
Ki, hiç bir yere verilmese dahi, bu denli yüksel bir paranın bankadaki faizi bile ne eder varın siz düşünün?
**
Sakın yanlış anlaşılmasın, ben burada asla, bu 4 yıla yakındır bu Derneğin her araçtan aldığı 5 TL ki, kaç Trilyon eder, bunu siz hesap edin, bu trilyonları, bu Dernek yöneticileri ağabeylerim yiyor, ceplerine indiriyor, çeşitli indrigandi hesaplarla faturalarla bilmem kimlerle yolsuzkuk yapıyor, MİNARELERE KILIF HAZIRLIYOR, işin içinde siyasi abilermi var gibi asla bir şeyi ama asla ima etmiyorum.?
Ki, bir çok kesim tarafından iddia edilen bu tür iftiralarında asla doğru olduğuna inanmıyorum. !!
Bunu bi kere net olarak vurgulayayım….! Onların töhbet altında kalmaları değil, bilakiz aklanmalarıdır yazım..(!)
biline…! ha, İsteyen isteği yere çeksin. Buda sorun değil. Ama derdim bu paranın nereye gittiği ile ilgilidir hepsi bu? Buda en doğal hakkımdır?
**
Ancak, maalesef benim Dernek yönetimi ile ilgili böyle olumlu, masumane düşünmem yetersiz, Çünkü, 50 aydan fazladır Silopi Tır Parkından her araçtan 5 TL Alan, bu Dernek, bugüne kadar hiçbir zaman halktan aldığı bu parayı nerelere verdiği ile ilgili şeklinde halkına hiçbir açıklama yapmadı? Buda onları töhmet altına bıraktı? Haksızmıyım? halk bunu konuşuyor? sonuçta memleket küçük, herkesin ne yaptığı net olarak biliniyor? vs
**
Yani Silopi tır parkına giren her araçtan 5 TL Alan bu Dernek şeffaf değil. Ve şeffaf olmamaları da onları töhmet altına almakta.! Bütün Dernek yöneticileri, ki sanırsam bütün Dernek yöneticileri, bir çoğu Başkanlardan oluşmakta? Ki hepsinini tenzih ederek şunu da anlatayım, Başkanların, yada yönetimin yolsuzluklarla, parayı ceplerine indirdiğini, asla ama asla demiyorum, sadece bir sıradan vatandaş olarak SORUYORUM?
BU PARALAR NERELERE GİTTİ…! BUNU AÇIKLAMAK SİZLERİN BOYNUNUZUN BORCU?!
ÇÜNKÜ, BU PARALAR CEBİMİZDEN ÇIKMAKTA? VE SİZLER DEVLET KURUMU DEĞİLSİNİZ? HESAP VERMEK SİZLERİN VERMESİ GEREKEN BİR ASLI VAZİFEDİR DEĞERLİ ABİLERİM? BANA KIZMAYIN? SİZLERİ AKLAMAKTIR AMACIM VS…!
**
SANIRIM BU MASUMANE SORULARIMIDA BİRİLERİ, DÜNDARIN YİNE ŞARTELLERİ ATTI, BİZE ATTIKÇA ATIYOR ŞEKLİNDE ASLA YORUMLAMASIN?
Ben, bilakis, Halk arasında sizlerle ilgili herkesin dilinde bunlar bun dernek yöneticileri bu parayı yiyor gibi saçma ve kasıtlı söylemlerin bertaraf edilmesi için bunu sizlere söylemekteyim? Başkanlarım…(!)
**
Ondan ki , Dernek yöneticileri olarak, size düşen, son 4 yıla yakındır. Tır parkından her araçtan alınan 5 TL’ ki trilyon eden bu parayı hangi Klübe, hangi oluşuma, hangi Derneğe hangi STKLARA verdiniz yada ne kadar verdiniz? Şeffaf bir şekilde açıklayınız? Açıklamaklada mükellefsiniz? Mecbursunuz beyler? Çünkü bu para bizim cebimizden çıkardığınız paradır?
Açıklayınız ki, artık insanlar sizlerle ilgili saçma sapan iftiralar atmasın?
Yani şeffaflık diyorum…! Bunu söylemek suçmu sevgili dostlar?!
Çünkü siz bir Devlet kurumu değilsiniz? Bütün yönetim olarak hepinizi tanır severiz, ama birilerinin kuşkularını da, şüphelerinide bertaraf etmek sizlerin vazifefi? Daha doğrusu bu sizlerin yararınadır…! Amacımız ADALET, EŞİTLİK, HAK, HUKUKTUR. VE BU DURUM SİZLER İÇİNDE GEÇERLİDİR ADINIZ BAŞKANDA OLSA….!
Çünkü bizler halk olarak, sizlerin şöyle yada böyle kazandığınız Cebinizdeki paranın hesabını sormuyoruz..! ki cebinizdeki paranın hesabını da sormak asla haddimize değil…!
**
Ancak sizler Dernek olarak, yönetim olarak bizlerin Cebinden aldığınız her kuruşun hesabını sorarız? Sormakta beiz görmeyiz? Sizlerde bunun hesabını seve seve vermek zorundasınız.! Mecbursunuz.Nokta….!
**
Daha nasıl anlatayım bilmiyorum, ama burada Bilhassa Şırnak’ın üvey evladı Silopi’ye Yapılan Ciddi Bir Haksızlığı da Vurgulamadan Geçemeyeceğim Şırnak’lı Yada Cizre’li Kardeşlerim Abilerim Kusura Bakmayın, Çünkü Bu Para Silopi Sınırları İçinde Alınmakta? Ve Bu Paranın En Az Yüzd 70’i Silopi’de Kalması Şeriata Görede, İnsanı Hukuka Görede Kalması Gerekmez mi Diye de Sormadan Edemiyorum? Üstelik, tır parkında Silopiliden çok Şırnak’lı, Cizre’li idil’di görev almakta? Vs vs
Peki Silopi’ye Ne Verdiniz? Bunu da Açıklamak Zorundasınız Değerli Başkanlarım , Güzel Kravatlı Abilerim?
Dündar Sansur Olarak, Sizlerle Zerre Bir Şahsı Meselem asla Yok Ve Olamazda?
Ancak Bunu Yazmak, Bunu Sizlere Sormak Benim En Önemli Mesleki Ve İnsanı Görevimdir.!
Belki Başka Gazeteci kardeşlerim, yurdum insanları, bir şekilde”korku, yada biat yada kaygı vs gibi” nedenleri olan Meslektaşlarım bunu Diyemez Saygı Duyarım..!
Ama Ben, bıraktım gazeteciliği yazarlığı, sıradan bir vatandaş Diyorum,
Değerli Silopi Tır parkından Her Araçtan 5 TL alan Derneğin sevdiğim yönetimi, Lütfen Şeffaf Olun…! Canımı yiyin(!)
**
BU HALKA ALDIĞINIZ HER KURUŞUN AÇIKLAMASINI YAPMAK ZORUNDASINIZ. YADA TOHMET ALTINSASINIZ, YADA BU PARALARI SİZLER Mİ YİYİORSUNUZ? DEMİYORUZ. O ZAMAN ŞEFFAF OLUNUZ, BU PARALARI NERELERE VERDİNİZ AÇIKLAYINIZ KAMOUYUNU KURUŞU KURUŞUNA DEKLERE ETMEK ZORUNDASINIZ. NOKTA. YADA O PARA CEBİNİZE GİRDİ DERSEK BİZE KIRILMAYINIZ…!. BEYLER…!
Ve Halka Açıklama Yapın. Yapın ki Cebimizden Aldığınız Bu Paraların Nereye Gittiğini Bilelim,
Bilelim ki, Hem Bizim İçimiz Rahat olsun..!
Hem de Sizin İçiniz Rahat Olsun Vesselam?
ADİL, EŞİTÇE, MERHAMETLE VE ADALETLE KALINIZ..!
Rabbim Heppimizi Islah Etsin…!
Tüm Dernekleri en ince ayrıntısına kadar denetleyen ve takdir ettiğim Dernekler masasının Değerli yetkilileri, ve kıymetli savcılarımız lütfen dikkatinize vs…!
Sevgi ve barışla..
haber portalları sitelerinin imtiyaz sahibi
Dündar Sansur..

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.