29 Mart 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

“ŞIRNAK RANT CUMHURİYETİ…(3)”

“ŞIRNAK RANT CUMHURİYETİ…(3)”
Soruyoruz; “Bu Rantın İçinde Kim Yada Kimler var(mı)?” Hastanelerde Engellı̇ Raporu Satılıyor(Mu?”
Ne acıdır ki bu SKANDAL Söylemlere karşılık 1 aydır “sağlık il müdürlüğü başta olmak üzere” herkes Fransız, sağır ve dilsiz.!..!
Tam da Şırnak rant cumhuriyetine yakışır evlere şenlik bir süreç yaşıyoruz. Binlerce Engelli üyesi olan Silopi Engelliler Derneği Başkanı Abdullah Süer’in dile getirdiği Bu kadar korkunç iddialara karşılık başta sağlık il müdürlüğü olmak üzere hastanelerin yönetimlerinin buna kulaklarını-gözlerini kapatmaları yada sağır muamelesi yapmaları “önemli bir engelli derneğinin bu tüyleri diken diken eden iddialarına cevap bile vermemeleri” hiç bir kovuşturma soruşturma yapmamalarına karşılık kafamızda deli sorular geliştirdi.! Acaba işin içinde ne var, kim var kimler var? Yada yokmu? Bunlar asılsız iddialarmı yada rantın boyutu kimlere dayanıyor(mu) neden sessiziniz beyler..! bari çıkın deyin ki, bu iddialar yalandır, asılsızdır gerçek dışıdır. yada gidin iddia sahibi Silopi Engelliler derneği başkanı Abdullah Süer ve Gelecek Partisi Şırnak il başkanı Nizar Ökten’le görüşün yada nedir bu ölümcül sessizlik? siz sessiz kaldıkça kamouyu bu iddiaları doğru kabul edecekdir. çok ilginç.
*
Benim asıl merak ettiğim şu; Değerli başkan Abdullah Süer; “inanın sizlerin bu haykırışınızı anlıyorum, diyorsunuz ki engellilerimiz hakkı olmasına rağmen 300 yada 400 TL’ye bile ancak randevu alabiliyorken hak etmeyenler aynı gün istedikleri gibi engelli olmamalarına rağmen rapor alıyorlar diyorsun, bu korkunç r iddia yada iddia doğru ise bu bir çete işidir demek. Acaba bu çete kime yada kimlere dayanıyor? Aklımızda deli sorular.!
Değerli Süer başkanım, Anlattıklarınız Gösteriyor Ki, Sağlık Sektörü Şırnak’ta Çökmüştür Demek. Sahi, Şırnak’tan, Cizre’den Silopi’den Son Dönemlerde Kaç Doktor İstifa Etti? Neden İstifa Ettiler..? Acaba Neden?artı bazı hastenelerde döndüğü iddia edilen yolsuzluklar, yandaşlara “hukuksuzca”trilyonluk ihaleler iddiaları, basit bir emar yada ultrasyon için 3-4 ay süre verilmesi, “dayın varsa aynı günde almalar falan,”günde yüzlerce hastaların çevre illere sevk edildiği iddiaları, hastaların bu yollarda per perişan olmaları, uzman doktor eksikliği, baz hastanelerde aşı olmadan hastalara kanunsuzca muayene fişi verilmemesi iddiaları vs vs.. kısaca Engellilerin Haklarını Koruyan Birisi Olarak ,Başkan Süer’in ve Gelecek partisi Şırnak İl başkanı Nizar Ökten’ın “ Şırnak’ta hastanelerde yaşanan bu rezalete karşılık Bu Cesur Çıkışını Alkışlıyorum.! Sağlık Sektörünün Geldiği Nokta Demekki Rant..! Gerisi Göz Boyama. Neymiş Efendim Haritada Yok Maviymişiz… Gülermisin Ağlarmısın..!
*
“Skandal Rapor Satılıyor İddiaları Doğru İse Şırnak’ta Sağlık Çökmüştür Demek..!”
Silopi Engelliler Derneği Başkanı Abdullah Süer’in Dile Getirdiği Skandal İddialar Mutlaka Araştırılmalı.
Engelliler Birilerinin Rant Aracı Olamaz. Olmamalı…!
Engelliler derneği başkanı kendi sayfasında yayınladığı ve basına dağıttığı yazısında dile getirdiği “Şırnak ve Cizre devlet hastanelerinde Engelliler üzerinden birilerinin sağladığı, raporlar satıldığı engelli haklarının gasp edildiği ve daha birçok kan donduran iddiaların mutlaka yetkililer tarafından soruşturulması gerektiğinin altını net çiziyorum. Umarım bu iddialar doğru değildir. Şayet bu iddiaların yüze 10’u bile doğru ise Şırnak’ta sağlık sektörü ”en başından en alt elemana kadar” çürümüştür çökmüştür diyorum..!
Sevgili başkan Abdullah Süer’in dile getirdiği bu iddiaların söylemlerin sonuna kadar takipçisi olacağım net bilinsin. Kimse bu iddialara sırt çeviremez.! Doğru ise Bunlar skandaldır rezalettir.!
Umarım bunlar iddiadan öteye değildir, temennimi tekrar dile getirirken, Varsa böyle hastaneler de rapor çeteleri kuranlar, mutlaka cezalandırılmalı.! Bu konuda kimselerin gözün yaşına bakılmamalı. Sonucu nereye giderse gitsin araştırılmalı..:!
Kimselerin engellilerin sırtından rant sağlama gibi bir insanlık dışı suçu işleyenlere göz yumma hakkı hukuku olamaz.
Silopi Engelliler Derneği Başkanı Abdullah Süer’in Basına verdiği ve kendi sayfasında yayınladığı yazının tamamı.” Takdir sizin…!
**
Soruyorum; Hastanelerde Engellı̇ Raporu Satılıyor-Mu?
BİRİLERİ BU REZALETE DUR DESİN
Son dönemlerde özellikle Şırnak ve Cizre Devlet hastanelerinde dönen rapor skandalı ile ilgili bize, Engelli Derneğimize(engelli) üyelerimiz tarafından çok sayıda şikayet gelmekte. Gelen şikayetlerin başında insanın tüylerini diken diken eden engelli ve engelli ailelerinin mağdur edildiği, haklarının gasp edildiği, iddialarinin yanında yine Cizre ve Şırnak Devlet hastanelerinde ihtiyacı olmayan vatandaşlara para karşılığı rapor veriliyor iddiaları ve yine ihtiyacı olmasına rağmen Devletimizin Engelli Kardeşlerimize sağladığı imkanlar çerçevesin de birileri yada rapor çeteleri tarafından engellerin engellenmesi iddiası yani hak etmelerini rağmen para vermedikleri için rapor almadıklarına yönelik korkunç iddialar yenilir yutulur cinsten değildir.
Sayın yetkilerimizi savcılarımızı göreve davet ediyoruz. Lütfen soruşturun araştırın bu iddialar sokakta, çarşıda kahvede yerde konuşuluyor. Yazık değilmi Engelli kardeşlerimize birde bu insanlıktan nasibini almamış güya sağlıkçı diye geçinenlerle ilgili “sağlık çetesi” sağlık üzerinden rant sağlama iddialarının araştırılmasını talep ediyoruz.
Bunu yapan devletimiz, hükümetimiz asla değildir, Devletimiz o kadar aciz değilki. Engelli vatandaşlarına rapor vermesinde, ihtiyacı olmayanlara para karşılığı rapor versin. Burada Devletimiz aciz değildir. Devletimiz ve hükümetimiz her zaman Engelli kardeşlerimizin yanında var olduğunu hissetirmiştir. Yalnız son zamanlarda bu para karşılığı rapor satma iddiaları Şırnak il, ilçe, belde, mezra, köy, sok cadde kahve her yere konuşuluyor bu iddiaların sadece iddia olmasını elbette isteriz. Ancak iddiaları doğrulayan engelli ve engelli ailelerin mağduriyetleri apaçıktır. Gelsinler onları bir bir götüreyim nasılda mağdur ediliyor engelliler görsünler. Allahtan revamı? Birde Derneğimize gelipte bu iddiaları söyleyen engelli aileleri maddi manevi perişan durumdalar, mağdur olmaktalar. Kimisinin engelli maaşı kaldırılmış, kimisinin raporu iptal edilmiş, kimisine raporu yüzde 88 ama ağır engelli yapılmamış. Kimisi bakıcı bir gün evde değil diye acımasızca iptal edilmiş maaşı, kimisi parası yok diye raporo ağır engelli konulmamış, kimisi para karşılığı sapa sağlam engelli raporu almış. Kimisi hafif engelli ama ağır engelli raporu verilmiş. iddiaları almış başını gitmiş ve daha neler neler. Bu bir insanlık suçudur. Bu bir rezalettir. Ahlakı değildir. Silopi Engelliler derneği olarak bu kan donduran Cizre ve Şırnak devlet hastanelerinde engelli raporlarının havada uçuştuğu para karşılığı verildiği iddialarının mutlaka soruşturulması gerektiğini arz ederiz.
Bizzat sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Engelli kardeşlerimizin hakları konusunda ne kadar hassas olduğunu ve konuşmasında engellileri koruyan savunan bir söylem içinde olduğunu biliyoruz. Cumhurbaşkanımızın biz engellilere sağladığı haklar adına çok teşekkür ediyoruz. İlk kez sayın Cumhurbaşkanımız döneminde engellilerimiz değer gördü. yalnız buna rağmen, Bölgemizde Engelli kardeşlerimizin hak ve hukuklarının neden çiğnendiğini de anlamış değiliz. Anlamak istiyoruz.! Haklarını hasp ettiğiniz Engelliler sizler için bir pazarlama aracımı? Sırtlarından para kazanmanız için bir RANT aracımı?
Sizi önce insan olmaya davet ediyoruz.
Silopi Engelliler derneği olarak bu kan donduran Cizre ve Şırnak devlet hastanelerinde engelli raporlarının havada uçuştuğu para karşılığı verildiği iddialarının mutlaka soruşturulması gerektiğini arz ederiz.
Abdullah Süer
Silopi Engelliler ve Yardımlaşma Derneği Başkanı
*
ALMA MAZLUMUN AHINI ÇIKAR AHESTE AHESTE…!
**
Haber portalları imtiyaz sahibi
Dündar Sansur

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.