29 Mart 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

“ŞIRNAK RANT CUMHURİYETİ..(35)”

“ŞIRNAK RANT CUMHURİYETİ..(35)”
HEVAR-U SET ÇAR HEVAR…!
Ağaç Katliamını Yapanlar, Rabbim Size Yedirmesin. Nokta.!
“Beddua Değil” En Büyük Duamdır..!
Bir Rant Uğruna Ne Güneşler Batıyor Ya RAB…!
Sessiz Kalan Atanmışlar, Seçilmişler Ve “Dolaylı-Dolaysız- Bu Kirli Ranta Ortak Olanlar Tarih Sizi Hiç İyi Anmayacak Biline…!
EN HAFİF TABİRİ İLE ALLAHA HAVALESİNİZ….!
Ağaç Kıyımına, Termik Santrallere, Şehr-i, Şırnak’ta Envai Çeşit İhale Yolsuzluklarına Ve Bu Şehirdeki Gayretullaha Dokunan Her Türlü Zulme Hayır.!
Birileri dağlarımızı delik deşik eder, Ormanlarımızı yakar, yıkar, çiğerimiz olan yüzyıllık AĞAÇLARI 3 kuruş rantı için insafsızca kökünden keser, Termik santrallerle bizi hem sömürür hem zehirler, birileri ise rant-ı maaşı için elde ettiği ahlaksız geliri için buna ses etmez. Eyvallah der.!Birileri, rant uğruna doğayı katleder, ormanlarımızı ağaçlarımızı kökünden keser, resmen katliam yapar.! Memlekette-21.yüzyılda hala yol-su elektrik sorunu var ama, birileri camilerin, okulların arsalarına çöker “iddialarını” alkışlarız, birileri adına olmayan Tokilerden dükkanları üzerine akrabalarının üzerine alır iddialarına ese etmeyiz, hakkı olanı en arkaya atar ve hatta vermez iddialarına eyvallah deriz.(!)Birileri Engellilerin sırtından rant sağlar- hastaneleri mesken tutar, iddialar odur ki, çete işi-sahte raporlar havada uçuşur, Birileri hizmet adı altında yolsuzluk iddialarına kılıf uydudur,
Birileri Toplumu Tefecilikle Teslim Alır, Birileri Uyuşturucu Bataklığı İle Gençleri Zehirler, Birileri Sus Pus Olur, Birileri Her Şekilde Yandaş Olduğu İçin Her Türlü Nimete Boğulur, Birileri Hak Edenler İse Öteki Deyip Açlığa Mahkum Edilir. Ötekileştirilir narsist Bir Zulümle…. Birileri milletin 50 yıldır işlediği kendilerine ait ama hazine arsası olarak bilinen” on binlerce dönüm arsayı Ankara’dan rant ile taposunu utanmadan üzerine geçirir iddiaları herkesin dilinde. Sonrada utanmadan dürüst vatanseverim, aydınım diye geçinir.vs
**
Birileri Şırnak genelinde KHK Mağdurlarını Unutur, Sadece Yandaş Khklılara Referans Olur İşe Gelir Getirirler İddiası, Birileri, rant uğruna nehirlerimizi, balıklarımızı, hayvanlarımızı zehirler, Birileri, rant uğruna “termik santraller” dağlarımızı, delik deşik eder, binlerce yıldır sülieti değişmeyen dağlarımızı düm düz eder, insanlarımızı doğamızı zehirler, birileri evine çoluk çocuğuna ekmek götürmek için Karınca olup Kürt bölgesinden getirdiği 3-5 sigarasına çayına çöker.! Birileri hem Habur’da hemde peşmerge gümrüğünde çilekeş Şoförlere envai çeşit zorluklar çıkartır, yeni yeni vergilerle onların kazandığın 3 kuruşa çöker ve STK’larda buna sus pos seyirci, ama boy boy markalı karavatları ile o bakan senin, bu genel müdür benim poz vermeyi iyi bilirler.
**
İddia odur ki,, Birileri İŞ-KUR’dan, kurumlara ve özel, işletmere alınan fakir, muhtaç, gariban işçilerin yarı maaşına çöker, o işe güce muhtaç zavallı gurabanın bankamatik kartlarına el koyar, kul hakkı yer, sonra paşa paşa gider camide namaz kılar, sabah namazına kalkmadığı içim çocuğunu döver.(!) Birileri iddia oki, rant uğruna camilerin okulların arsalarına çöker. sonra 10 numara vip özel şirketten 4 yada 6..kez “HACA GİDER TAVAF EDER, 3 kağıt ve dolandırıcılıkta o kadar ustaki, “haşa-sümme haşa” Allah’ıda kandırmaya çalışır, gunahlardan arınır sanır kendisini.(!)”Birileri o ihale senin bu ihale benim “kardeşlik dururken” kavga eder. (!) Birileri, bölgemizdeki çiftçilerin, esnafın halkın elektriğini keser, elektrik faturalarını haksızca hukuksuzca ikiye üçe katlar. Birileri orda buda ziyaret yarışı, birileri fotoğraf paylaşım egosu histerisi.! Ve 10’lar ve onlar…!
*
Ve birileri de seyreler, bu betimsiz bir türlü doymak nedir bilmeyen karon iştahlı, Allah’tan korkmaz, Vicdanı çepte,bankadaki hesabında ve gayrimeşru, bilmem kaç ilde gayri menkulleri olan rantçıları yani 10’ları..!
*
Allah duyursun diyeceksin ama yinede duymadan, durmadan, son hızla enva-i çeşit manipülasyonlarla, entrikalarla dönme dolap çevirir dururlar…!
Ve birileri; sizler, “En HAFİF TABİRİ İLE ALLAHA HAVALESİNİZ..!”
Allah’ında bir hesabı var….! Net biline…!
*
Her şeyi geçtim bu doğa katliamına sessiz kalanlar, sizleri kırıntısı bile kalmışsa vicdanınıza havale ediyorum. Nokta.!
*
Not, uzun uzadıya yazıp kafanızı şişirmeyeyim. Zaten uzun yazı okumayanlarsınız. Ve en çok eleştiri aldığım noktadayım.! Kısaca kısa kesiyorum.
Sizleri de yüce peygamber Hz. Muhammed’in sözü ile uğurluyorum..
”Zulme Sessiz Kalan Dilsiz Şeytandır..
Sevgi ve barışla..
haber portalları sitelerinin imtiyaz sahibi
Dündar Sansur…

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.