20 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

ŞIRNAK İÇİN SEFERBERLİK VAKTİ

ŞIRNAK İÇİN SEFERBERLİK VAKTİ
Kıymetli Şırnaklı hemşehrilerim, bildiğiniz üzere 1 Ekim 2022 tarihinde Şırnak Ticaret Sanayi Odası Seçimlerinin yapılması planlanmaktadır. Bir ilin ticari faaliyetlerinde öncü kuruluş her zaman ticaret ve sanayi odalarıdır. Ticari faaliyetleri kolaylaştıran iş insanlarına rehberlik eden ve meslek gruplarının gelişimi için gerekli alt yapıyı oluşturan , gerekli koordinasyonu sağlayan şehrin sosyo-ekonomik dinamiklerini harekete geçiren kuruluş yine ticaret odalarıdır.
Şırnak özelinde baktığımız zaman, ilimizin ve ilçelerinin tüm ekonomik verileri göz önünde bulundurulduğunda Şırnak’ın Türkiye’nin geri kalmış birkaç ilinden biri olması ticaret ve sanayi odamızın fonksiyonel olarak görevini yerine getirmediğinin en önemli belirtisi olarak karşımıza çıkmakta. Şırnak’lı bir hemşehriniz olarak ilimizin sosyo-ekonomik durumuna ve istatistiklerine bakarken sizler kadar acı duymakla beraber bu durumun kaderimiz olmadığını ve bu durumu tersine çevirecek potansiyelimizin, dinamiklerimizin ve ekonomik unsurlarımızın olduğuna inanıyorum.
Bu noktada, benim gibi düşünen değerli hemşehrilerimizin teveccühü ve talebiyle kaderimizi değiştirmek, Şırnak’ı layık olduğu başarılı istatistiklerle yukarı taşımak; işsizlik ve geri kalmışlık düzeyi gibi kıstasların gösterildiği acı tablolardan Şırnak’ımızın adını silmek amacıyla Şırnak TSO seçimlerinde başkanlık için adaylığımı koymuş bulunmaktayım.
Şırnaklı girişimci, sanayici bir iş insanı olarak, kendi markamı uluslararası fuarlarda temsil edip bölge ekonomisinde en üst noktalara taşıdığım gibi Şırnak’ın sanayileşmesi, yeni istihdam sahalarının oluşturulması, genç girişimcilerimize fırsat alanlarının oluşturulması, mevcut organize sanayilerinin aktif hale getirilmesi, yeni sanayi alanlarının kurulması, mevcut şirketlerimizin kurumsallaşması ve uluslararası piyasada aktif hale gelmesi için Şırnak’ımızın gerekli potansiyeli taşıdığına inanıyor ve değerli çalışma arkadaşlarımla bu görev için gerekli çalışmaları yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum.
Sanayi, tarım, lojistik, madencilik vb. alanlara hakim ve sektörde aktif çalışma arkadaşlarımızla bu meslek grupları için yapacağımız çalışmalarla ilimizin üretimde verimliliğini arttırarak daha yüksek katma değerli ürünler üretip yurt içinde ve uluslararası piyasalarda Şırnak’ımızı ekonomik ve ticari anlamda önemli yerlere taşımayı ümit ediyoruz. Hz.Nuh’un memleketi olan ve tüm medeniyetlerin yeniden doğuşuna ev sahipliği yapan kadim topraklarımızın nice yeni girişime ve başarıya gebe olduğunu inanıyor ve ilimize bu konuda hizmet etmeye hazır olduğumu beyan etmek istiyorum.
Saygılarımla
Mahmut Ökten
Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.