29 Mart 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

“ŞIRNAK GENELİ DEDAŞ İŞKENCESİ AYNEN DEVAM..!”

“ŞIRNAK GENELİ DEDAŞ İŞKENCESİ AYNEN DEVAM..!”
Yeni bir yazı yazmama gerek yok. aynen paylaşıyorum.! çünkü hepimiz ve herkes ölüm uykusunda ama KARANLIK BİR UYKU…!
İyi uykular Şırnak…!Emin olun Halkım, Yurdumun insanları, size yapılan bu işkence ile beraber sizler, Ne siyasilerin, ne karavatlı STK’ların nede Dedaş’ın umurunda bile değilsiniz vs…!
‘DEDAŞ ZÜLMÜ VE ’BİTMEK BİTMEYEN ELEKTRİK REZALETİ…!”
Sahi Siyasiler Ve Etkili Ve Yetkililer Utanıyormu Acaba?
Özellikle, Üvey Evlat Olan Silopililerin” Bilhassa Ofis, Cumhuriyet(Kızır), Cudi, Barbaros Yeni Şehir Ve Silopi’nin Diğer Mahallelerin Bir Çok Kısmı Bu Kara Kışta Günlerdir Elektriksiz,Ve Resmen “Dedaş Tarafından” İşkence Çekmekteler. Yazık Günah beyler.! Bu halk bunu hak etmiyor.!Ve seçim yakın, inanın “PARTİNİZ HİÇ UMURUMDA DEĞİL YADA HANGİ PARTİDENSENİZ” seçimlerde hangi yüzle bu halktan ne şekilde oy isteyeceksiniz, çok merak ediyorum:..!
Bu halk Dedaştan çektiğini hendeklerden, yasaklardan, yıkım ekibi şirketlerden, dolardan kur farkından, akaryakıt zamından, Zarar ziyan komisyonlarından çekmedi.!
Köşe Yazım…” ( kısa süreliğine de olsa, ısınmak için kendimi dışarı attım ve kendi ateşimi yaktım, benimde eylem biçimim bu..!:) demiştim, ne zaman, tam bir yıl önce, aradan bir yıl geçti de ne değişti? Evet bildiniz hiçbir şey değişmedi, ben yine “aynı tarihlerde,” tek fark ben ofisimde mum eşliğinde romantik olmayan bir vaziyet halindeyim efendim . ve yine elektrik, yol su, ekonomik ve diğer hayatı sorunlar aynen devam etmekte…! KISACA CİLE BÜLBÜLÜM CİLE…!
Şırnak’ta, Cizre’de, Silopi’de, İdil’de Beytuşebap’ta, Bazı mahalleler de günlerce günde 100 bazen 200 defayı bulan sürelerle elektrik gidip geliyorsa o şehir artık bitmiştir demektir. Bir şehirde savaşlar ya da doğal afetler olduğu zaman elektrik kesintileri, birkaç gün yada haftalarca gidebilir. Ama burada ne savaş var nede doğal affet…
Yetmedi, fahiş gelen elektrik faturaları, Ev ev dolaşan Kaçak ekipleri, alım gücü olmayan vatandaşa kesilen milyarlarca ceza vs vs..!
**
İşin daha ilginç bir boyutu ise, vatandaş soruyor, 2 tane zehir saçan termik santralın bulunduğu ilçede elektriğin gitmesi nasıl bir rezalet şeklinde… Aslında elektrik sorunu birkaç ayaklı, ancak en önemli ayağı ise özelleştirildikten sonra sorunların ayukka çıkması olgusudur. Elektriğin özelleştirilmesi tam bir fiyaskodur ve halk açısından bir trajedyaya dönüşmüştür. Bu sorunun bir şekilde bertaraf edilmesi kesinlikle yöneticilerin sorunudur…!!
Kısaca, Siyasiler, yöneticiler, politikacılar, STK’lar hepsi aynı ayak aynı terane? Eee malum böyle başa böyle tarak!! (!) nemi anlatıyorum? Anlayan anladı desem yeterlimi sizce? Değil diyorsanız da inanınız umurum da değilsiniz..:!!! Kısaca Bu aralar Şırnak’ın “Silopi’nin Cizre’nin” gündeminde elektrik sorunu rezaleti var … düşünün ben bu yazıyı yazarken bile saydım, tam defaatla elektrik geldi gitti…! Bu aralar Şırnak’ın sadece elektrik rezaletinden kaynaklı bir elektrik sorunu var…
Bu kara kış mevsimde Günde 100 defa elektrik gelip gitmekte. yarım gün, ya da tam gün gitmekte. Vatandaşlar bıktı artık, insanlar Saatlerce bazen günlerce elektriksiz kalmakta. Artık bu sorun çözülsün!!! Vatandaş soruyor, nerde devlet, nerde yöneticiler, dedaş yetkilileri,, nerde siyasiler, nerde STK’lar, nerde yöneticiler, nerde Devlet…(!) Vatandaş haklımı, bence haklı.!!! Siyasiler ve STK BAŞKANLARI, Seçimlerde oy istemesini bilirsiniz, yada Ankara’dan gelen abillerle, Reislerle, bakanlarla boy boy markalı kravatlarınızla, ve 10 bin tl’lik takım elbiselerinizle foto çekip faecee ve diğer sosyal ağlarınızda sayfalarınızda boy boy bize çaka satmada üstünüzde yok, amma vatandaşın hayatı sorunlarına gelince kabuğa çekilmek, sorunu çözmek adına bir girişimde bulunmamak, sorunun üzerine gidememek ne denli ahlakı buna siz karar verin!!! Elektrik sorunu da en az diğer sizin bizim için çok önemli olan diğer vs:(!) sorunlar kadar önemli değilmi(!) vatandaş karanlıkta vs…
işin özü vatandaşlar sorunun çözümüne yönelik birilerinin artık kesin bir kararlılıkla harekete geçmesini şiddetle istemekte. Malum elektrik bu, başka bir şey değil. Vatandaşlar haklı hem de sonuna kadar.
Bu ekonomik sıkıntılarda ne yapacağımızı şaşırdık şeklinde vatandaş şikayet edebilir. Ama devlet ve devleti yönetenler şikayet etme lüksüne sahip değildirler. Ancak ve ancak adı ne olursa olsun sorunu çözmek için uğraş ve çaba içinde olurlar olmalıdırlar. Şikayet etmek acziyettir derim..
Bu Şırnak’a, Cizre’ye, Silopi’ye, Beytuşebbab’a, İdil’e asla yakışan bir durum olamaz. Olması da komedi olur zaten. Ama burası Şırnak, her şey olabilir diyenlerinizin de olduğunu görür gibi oluyorum.
*
Her nedense bizler her ne yapıyorsak ta, hiçbir şey bize ne yazık ki “elektrik, yol ve su” olarak geri gelmiyor gelemiyor(!!!). Ben buradan tek başına elektrik müesseselerini yada orada çalışanlarınıda kesinlikle suçlamıyorum. Aslında sorun onları da aşan bir boyutta. Sorun tek kelimeyle sadece ve sadece Ankara’dır. VE YEREL SİYASİLERDİR NOKTA.! KISACA ŞIRNAK RANT CUMHURİYETİDİR.! NOKTA.
Yada Buna Bağlı Olarak Halkın En Önemli Hayatı Olgularının Başında Yer Alan Elektrik Müessesesini Özelleştirmeside Diyebiliriz!
**
Vatandaşın hiç mi suçu yok diyebilirsiniz evet vatandaşında suçu var hem de çok…ama bu sonucu değiştirmiyor, değiştiremiyor. sonuçta herkes karanlıkta… Fazla ayrıntılara girmeden şunu diyeyim, bölge zaten ekonomik krizle, yıkımla, boğuşmakta. Sancılar giderek büyümekte. Buna çözümlerde eklenmemekte. Devlet yol, su, elektrik, sağlık ve eğitim hizmetlerini vatandaşa ulaştırmak için vardır. Yöneticilerde bu sorunları gidermekle yöneticidir, ve mükelleftir. Onları yönetici kılan etkende budur. Yani temsil ettiği halka hizmet etmesi ile o bir yöneticidir. Yok, bu doğru değil. Sana katılmıyoruz diyorsanız. Bende derim ki, o zaman, o bir yönetici, müdür, belediye başkanı, siyasi parti yöneticileri, vekil vs değil bir kraldır. Sizin elektrikleriniz kesildiği zaman makamınız da evinizde, konağınız da 1 dakıka da jeneratörleriniz devreye girer, ama şehrin en öte mahallesindeki vatandaşın jeneratörü yok beyler…lütfen empati korun biraz..
Silopi de, Şırnak’ta, Cizre’de Beytuşebbap’ta, Uludere’de İdil’de Güclükonak’ta, Vatandaşlar ve esnaflar artık bıktılar beyler!!!”Devam edecek gibi..”
STK’lar, siyasi abiler, AKP’si, HDP’si, MHP’si, CHP,si , Hüdaparı, İyi Parti Deva, Gelecek, ve diğer partiler vs. Seçimden önce oy istediğiniz baştacı ettiğiniz halkınızı yalnız bırakmama dertlerine çare zamanı şimdi?!
Umarım bu soruna bir çözüm getirilir ve bu halk bu işkenceden kurtulur! Umarım
Özellikle bu halkın Şırnak’lıların seçtiği 4 Milletvekiline sesleniyorum; dedaş, kaçak ekiplerinin nerdeyse 50 triyonları bulan cezaları!? Ki iddia odurki, rast gele bir çok aboneye ceza kesildiği vurgulanmakta? Ve Silopi’de 4 mahallenin dörte üçü günlerdir karanlıkta. Ve size iyi uykular…!
*
Şırnak genelinde Sık sık giden ve bir türlü 50 yıldır bitmeyen çözülemeyen elektrik sorunu?
Dışarıya alınan pano sorunu?
Şırnak’a hiç bir faydası olmayan , İnsan ve doğa düşmanı Termik Santrallerin yarattığı tahribatlar üzerine öncellikle gidilmeli!
Meçliste bu konu ile ilgili soru önerileri verilmeli?
Halkın beklentisi budur?
**
Kısaca yeni bir yazı yazarak kafanızı yeterince yormayayım, ki, zaten siz yurdumun insanları uzun yazı sevmeyenlerdensiniz.(!)
kısa keseyim.!
20 yıldır yazıyorum yazıyorum yazıyorum, ama siz üzgünüm, doğru okumadınız, okuyamadınız.!? Ben asla yasalara karşı değilim, bilakis kaçağada yasal olmayan herşeyede karşıyım,
Ama bu yapılan düpe düz kanunsuzluktur, insanların elektriğini bu KARA KIŞTA kesmek yada trafoları günlerce onarmamak ve insanların aya uzaya yerleşme planını yaptığı çağda insanlarımızın günlerce bu kara kışta karanlıkta kalması zulümdür, insanlık dışıdır, resmen sosyal işkencedir.!
UTANIN SİYASİLER…! NOKTA.
Aydınlıkta kalın…!!!
Sevgi ve barışla..
haber portalları sitelerinin imtiyaz sahibi
Dündar SANSUR…

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.