16 Eylül 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Şırnak Belediyesi’nin Kanalizasyon Sistemi Mahalleliyi Çileden Çıkardı

Şırnak Belediyesi’nin Kanalizasyon Sistemi Mahalleliyi Çileden Çıkardı

Şırnak Belediyesi’nin Yeşilyurt Mahallesi Aliker Caddesi bölgesinde gerçekleştirdiği yeni kanalizasyon sistemi, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Mahalle halkı, patlayan kanalizasyon borularının sorununa belediyenin yetersiz ve geçici çözümler bulduğunu belirtiyor.

Yeşilyurt Mahallesi sakinlerinden T.Y. konuyla ilgili şikayetlerini dile getirerek, “Günlerdir ihmal edilen ve ilgilenmeyen Şırnak Belediyesi, patlayan kanalizasyon borusuna bulduğu çözümle sadece yüzeyde bir kanal açarak kanalizasyon suyunun yer üstünden akmasına izin verdi. Mahallemizde kanalizasyon patladı, hem de iki noktada. Evimizin temeline bu pislik geliyor. Belediyeye bildirdik, bizim yapacağımız bir çalışma bu kadar diyerek, yüzeyde kanal açıp suyun akışını sağlamakla yetindiler. Bu şekilde iş mi yapılır? Bu milletin aklıyla dalga mı geçiyorlar?” ifadelerini kullandı.

Belediye yetkilileri, kanalizasyon sisteminde yaşanan problemleri en kısa sürede çözmek için çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Ancak, mahalle sakinleri, bu tür geçici çözümlerin yeterli olmadığını ve daha kalıcı ve etkili adımlar atılması gerektiğini savunuyor.

Vatandaşlar, belediyenin bu duruma duyarsız kalmaması ve gerekli altyapı çalışmalarını bir an önce tamamlaması gerektiğini belirttiler.Cizremgazetesi

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.