19 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

“SİLOPİ’Yİ BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE…!”

“SİLOPİ’Yİ BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE…!”
BUNA BİRİLERİ DUR DESİN..!
Tüm Dünyayı etkisi altına alan Ülkemizi ve yaşadığımız şehirleri de tehdit eden Korona ile ilgili kaygılarla ilgili Devletimizin aldığı tedbirlere elbette diyecek bir şey yok. Hatta alkışlıyoruz.
Ancak, Hatay, Konya, G.Antep ve ülkenin dört bir yanından Habur sınır kapısından Kürt bölgesine ihracat yapan araçların olduğunu göz önüne aldığınızda durum biz sınır kenti olan Silopilileri doğal olarak ciddi ciddi tedirgin etmekte.!

Hepimizin bildiği gibi, Ülkenin dört bir yanından gelen şoförler, araçlarını Habur’da Irak’lı şoförlere teslim edip araç dönünceye kadar Silopi de kalmaktadır..!
Buraya kadar tamam..!

Ancak Yetkililere birkaç sorumuz olacak..
**
Soru 1; İç İşleri ve sağlık bakanlığının yayınladığı genelgede, gerek Ülke dışında ülkemize, gerekse değişik illerden bir vatandaş bir ile-yada yerleşim birimine giriş yaparsa o kişinin her ihtimale karşı 14 gün boyunca, sağlık kontrolleri yapılarak evde karantinaya alınması gerekir denilmiyor mu?

Soru 2; Durum böyle iken, bugün Irak tarafına araçlarını teslim edilen ülkenin dört yanında gelen şoför arkadaşlar bu kurala uymaktalar mı?

Soru 3; Örneğin, araçlarını karşı tarafa teslim eden şoför arkadaşlar, araçları gelip kendilerine teslime dene kadar bu bazen 2-bazende 3 yada 4 günü bulmaktadır. Bu arkadaşlar nerde yatmaktalar, ne içmekte yada yemekteler yada kalmaktadır?

Soru 4; Bugün Silopi’de ikamet etmek zorunda kalan sayıları 100’ü geçen bu değişik illerden gelenler Silopi öğretmen evi başta olmak üzere Silopi’deki değişik otellerde kalmaktalar, doğal olarak, bu adeta korona bombası taşıyan misafirlerimiz Silopi’deki manavlardan, marketlerden, alış veriş yapmaktalar. Silopi’nin Caddelerinde sokaklarında dolaşmaktalar, ve ister istemez bir şekilde temasları mümkün? Korona bu denli hızlı yayılırken sizce Bu mantıklımı? Yada bu durum, tehlikeli bir durum değillmi?

Soru 5; Sizler, bizlere evden çıkmayın, şehirden çıkmayın, kendinizi izole edin, bir birinize temas etmeyin, derken, bu arkadaşlardan birisinin bile bir pozitif çıkması ve teması sonucu koronanın Silopi’ye neler yapacağını tahmin edebiliyormuyuz? Ki, istanbul’da pozitifli vakanın bir kişinin, 16 kişiye virüs bulaştırması sonucu, onların yine 56 kişiye bulaştırmasını göz önünde bulundurursak ve bizlerinde o arkadaşların alış veriş yattığı Silopi’deki marketlerden, manavlardan alış veriş yaptığımızı düşünürseniz sonuç ne olur? Bu sizce bir vebal yada korkunç bir ihmal değilmi?

Soru 6; Sizce her gün sayıları 100’ün altına inmeden, ( basit bir matematik hesabı ile bunu aya vurduğunuzda bir ayda 1000’ün üzerinden yabancının Silopide kalması demek)değişik illerden gelen bu sayının sürekli değişerek Silopi’de konaklamaları Silopi’yi bir bombaya bir ateş topuna dünüştürmez mi? Silopi’lileri adeta koronanın ağzına atmazmı?

Soru 7; Sizce bu durum bizi tedirgin etsin mi? Etmesin mi? Bize bir yol gösterin? Ne yapalım? öneriniz nedir?

**
Kısaca, değerli yetkililerimiz, soruları daha çok sorabiliriz, ve konu zarda uzar, ancak kıssadan hisse, topun ağzına olan ve bir felaketin eşiğinde olan Silopililer olarak, sizlere bir önerimiz var.

Madem Habur’u kapatmıyorsunuz* o zaman bakanlık genelgesini yada müfredatı uygulayın deriz.

Oda şudur. araçlarını “araçları dönene kadar” Irak’lı şoförlere bırakan Türkiye’nin dört yanında gelen şoförleri şehre sokmayın? Silopi’ye girmelerine izin verilmesin?

En mantıklı öneri, Tır parkında onların konaklayacağı bir tesis kurulmasıdır. Ve bu tesiste onların barınma ve yemek vs her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak bir ortamın sağlanması sizce daha mantıklı değilmi?

Yoksa bu gelen arkadaşların ilada Silopi ve Silopililere Koronayı bulaştırmasımı gerek?

Ve Allah Korusun birilerinin ölmesimi gerek? Kim bilir bekide bulaştırmış ta olabilirler. Bu konuda hiçbir fikrimiz yok? ve bu durum, biz Slopi’lileri çok ama çok tedirgin ediyor.!
**

Lütfen diyoruz, bu kapıyı kapatın, kapatamıyorsanız da ülkenin dört bir yanında gelen şoförleri Silopi’ye sokulmasını engelleyin. daha yol yakınken!

Lütfen diyoruz..!

İnsan sağlığı paradan daha değerlidir diyoruz..

Birileri Silopililerin bu haklı sesini duysun ve Silopi kendisine sahip çıksın diyorum…!

Yol yakınken, Silopi’yi bekleyen bir Felakete- içimizi içten içte kemiren bu ihmale, yada dramsa trajedya kokan seranomiye birileri dur desin-son versin lütfen…! Bazı firmalar para kazanacak diye biz ölmeyelim yada…

Ölmeden birileri..!

Yoksa bu ağır vebalin altından kimse kalkamaz derim..!
ve bizim canımız patlıcanda değil….!

Sağlıklı günler….!

Lütfen evde kalın…!

Dündar Sansur….

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.