28 Mart 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

“SİLOPİ’YE 7 KERE 5…!?”

“SİLOPİ’YE 7 KERE 5…!?”
Efendim fıkra buya, bir gün Diyarbakır da bir okul ve ders matematik, sınıf öğretmeni , ilk okul öğrencilerine sorar, 5 kere beş kaç, birinci öğrenci 25 der, öğretmen aferin otur der, sonra öğretmen diğer öğrenciye aynı soruyu sorar 5 kere 5 kaç eder, o öğrenci de da 25 der, böylece öğretmen 10 öğrenciye kadar aynı soruyu sorar, yani hepsine 5 kere 5 kaç eder diye sorar, ve 10. Öğrenciye de beş bere beş kaç eder der, oda 25 der. Öğretmen ona da aferin doğru cevap otur der…

Sonra 11. ci öğrenciyi ayağa kaldırır ve şöyle der, hade bakalım söyle 7 kere 5 kaç eder?

Ancak, matematiği zayıf olan sınıftaki bu öğrenci, isyan eder, ve Öğretmene derki;
Yaf xoca, ma neden herkese 5 kere 5 de, MA NEDEN SADECE BANA 7 KERE 5…???(!)

**

Kısaca, işin özü şu ki, yani uzatmadan ve ayrıntılara girmeden demem şu ki;
Evet değerli okurlar; 450 bin dönüm ekili arazisi olan Silopi ovası dururken, taş, kaya’dan başka ot bile bitmeyen İdil’e Ziraat Fakültesi Kurulur.?
**
Yine 20 yıldır Silopi Cizre yolu 5 kere ihaleye çıkarılmasına rağmen her nedense hala yapılmış değil, ve bu utanç yolu hala aynı durumda, çukurlardan, kavislerden geçilmez, en son ihaleye çıkarılmış diyorlar ama sonucunu görmeden asla inanmam..!

Çünkü geçen senede dönenim valisi ve vekili, il başkanı dahil çıktılar Temmuz’da bitecek dediler ama başlanmadı bile…. Ve bu yol-suzluk hala aynı tas aynı hamam, yani yol ne yapıldı, nede soruldu
Yine Silopi Habur yolu aynı tas aynı hamam.!

Yarıda bırakıldı ve her hey çukur kaybedilen milli servetler, giden canlar vs…!
*
Yine Silopi yol konusunda Şırnak’ın en berbat yollarına sahip.
*
Yine Silopi’nin sınırları içinde olan Tır Parkında çalışanlarının yüzde sekseni Silopili değil.?
*
Sizce bu Tır parkı Cizre yada Şırnak’ta olsaydı bir tane bile Silopi’ili olurmuydu?
*
Geride bıraktığımız zaman zarfı içerisinde bu Tır Parktan, işe bir gün bile uğramadan, bankamatikten yıllarca haram para alan, maaş alan yüzlerce insanın olduğu iddialarına ve bunların kimler olduğu iddialarına girmek bile istemiyorum.?!
*
Yine Silopi’nin sınırları içinde olan Tır parkında araç sahiplerinden alınan paradan Silopi, sadece yüzde20 pay alındığı söylenmekte. Oda ne şekilde ve kimlere veriliyor yada verilmiyor, bu konu halk arasında tartışılmıyor değil? Dernek yönetiminin bilgisine? Benimkisi sadece duyduğumu iletmek, gerisi dernek yönetimine tavsiyem şeffaf olmaları?

Yine, Sizce bu Tır Parkı Şırnak, Cizre, yada İdil’de olsaydı Silopi yüzde 1 bile alırmıydı?
**
Yine, Silopi’nin Doğasını İnsanını, Dağlarını Zehirlediği iddia edilen (ceytaş) Termik santrale rağmen, ülkenin en pahalı elektriğini ödeyen Silopi?

Ki, iddia odurki, bu termik santral sahipleri, Silopi’nin doğasını insanını zehirlediği iddiasının yanında yine Siirt’teki 1000 öğrenciye burs verirken, Silopililere sadece 7 kere 5 diyormuş? İddia bu,

Ne Silopi’nin sanatına kültürüne doğasına en ufak bir katkısı olmadığı aşına vs…!
**
Yine Türkiye’nin en çok İhracat yapan Habur sınır kapısının bağlı olduğu Silopi’de, Organize sanayi bölgesi yok, serbest bölge yok, doğru dürüst sanayi sitesi yok, ama Habur’dan 50 kilometre ötede Cizre’de Organize sanayi var, ve her ne hikmetse 75 kilometre ötede Şırnak’ta, dağın-dağlarıın arasında organize sanayi bölgesi var? Ama Silopi’de yok?
*

134 bin insanın yaşadığı Silopi’de portatif bir stad varken, ve Silopi yeni bir stad beklerken Silopi’ye sadece ek 500 portatif ek koltuk verilirken, ki sahası evlere şenlik hala çamur ve berbat.
*
Ama 40 bin nüfuslu İdil’e bilmem kaç binlik tam modern stad, yine Cizre’ye ikinci stad.
*
Yine 134 bin nüfuslu Silopi’de Fen lisesi olmaz, ama Cizre’de Şırnak’ta olur.
*
Yine Ülkenin 2. en çok ihracat yapıldığı Silopi’de değilde, un ihalesi Kızıltepe’ye (3 yıl oldu)kaydırılır, en az 500 hamal ve onbinler ce Silopilinin ekmeği le 3 yıldır her nedense oynanır, olan Silopililere olur, kazanan Kızıltepe olur..:! neden?
**

Yine KHK’dan haksızca atılan bir çok Şırnakl’ı, Cizre’li, İdil’li insanlarımız arasında er nedense en az görevlerine geri gelenler arasında neden sadece Silopililer? Üstelik en fazla öğretmeninden imamına kadar, KHK’dan atılan Silopiler olurken? Sizce bu tesadüfmü?
*

Yine er nedense 134 bin nüfuslu Silopi’de bir Emar cihazı bile olmaz.
Üstelik Silopi, Şırnak genelinin yüzde yirmi beşi teşkil olmasına rağmen…!*
*
Yine 134 bin nüfuslu Silopi’de, sadece resmi olarak sadece 50 yataklı hastane var.
*
Ve neden en son nüfus sayımına rağmen, Şırnak’ta kadın Doğum Çocuk hastanesi olurda,Silopi’de diş, hastanesi, kadın doğum hastanesi, çocuk hastanesi olmaz?
*
Ve yine iddia odur ki 1000 kişinin bile yaşamadığı sırt köy’e tam olimpik havuz, ama 134 bin insanın yaşadığı Silopi’ye yarım olimpik havuz?
*
Yine en az 5 barajın yapıldığı Silopi ovasına bir baraj bile sulamaya açılmaz acaba neden?
**
Birde kalkmış bazı Silopili yurdum insanları, 134 bin kişinin yaşadığı Silopi sadece 50 yataklı hastane dururken, ne kadın hastanesi, ne diş, ne çocuk hastanesi yokken, üstelik bu hastane zaman zaman yönetimden kaynaklı pislik içindeyken, Cizre ile Şırnak arasındaki süre gelen bölge hastanesi polemiğine kimi Silopi’li, Şırnak’ı kim Silopi’li i Cizre’yi tutmakta. !!! (bu arada Kıskanıyor değilim, Bölge hastanesi Şırnak’a hayırlı olsun. emeği geçenlere de teşekkür ediyoruz. bu ayrı)

Gelde çık işin içinden. Yaf Sevgili Silopi’li kardeş, sen önce birlik ol, Cizre ve Şırnak’ın mağduru olma, sonra taraf tut diyeceğim ama diyemiyorum ya neyse….!

Kısaca Gülermisin Ağlarmısın?

Yav kardeş, Şırnak, sadece Cizre yada Şırnak’tan mı ibaret, siz sevgili Şırnaklılar, sevgili Cizreliler, bu bölge hastanesi, polemiğini yaparken, Silopi’ye, İdile, Beytuşeba’ba, Uludere’ye,Güçlükonağ’a haksızlık yaptığınızı, onları rencide ettiğinizi hiç mi düşünmemektesiniz?Ayıp diyorum beyler….!
**

Bölge hastanesi Nerde yapılırsa yapılsın, çokta tın, ve bana farketmez, ama en önce ben dahil 134 bin kişinin yaşadığı Silopi’de Emar cihazı varmı yokmu ona bakarım? Ve Silopi’de bir kadın doğum, çocuk diş hastanesi varmı yokmu ona bakarım, 134 bin beldeler ve köylerle beraber 200 bin insanın yaşadığı Silopi neden hala 50 yataklı bir hastaneye mahkum edilmekte ona bakarım? Cizre, Silopi ne durumda ona bakarım* Silopi, Habur yolu ne durumda ona bakarım? Tır parkında kaç Silopili çalışıyor ona bakarım, Silopi’de OSB NE DURUMDA ONA BAKARIM, SİLOPİDE İŞSİZLİK ORANI NE DURUMDA OINA BAKARIM? EN ÖNEMLİSİ SİLOPİLİ 5 SİGARA KARTONDAN KAÇ KİŞİ HAPİSTE ONA BAKARIM?
SİZ SEVGİLİ SİYASİ ABİLERİM NE AYAKSINIZ? ONA BAKARIM… VS..?!

SEVGİLİ ŞIRNAKLIlAR VE CİZRELİLER, Yemişim sizlerin bölge hastanenizi? Ve polemiğinizi?

Kısaca saçmalamayın?

Kısaca Diyarbakır Urfa hoştuuuur ama benene…!

HASILE KELAM… ŞIRNAK’A, CİZRE’YE ,İDİL’E HATTA SIRT KÖYE BİLE BEŞ KERE BEŞ,

AMA SİLOPİYE 7 KERE 5…!

Yermisin yemezmisin…!

MA XHERDİİİİİİR….!

BEYLER…..!

Ve sorarım size, ey etkili ve yetkili abilerim, (!)

Cizre’ye Şırnak’a, İdil’e kısaca neden herkese 5 kere 5 ama,’

Sahi neden sadece Silopi’ye 7 kere 5…??

Açıkçası, Sizden bir açıklama beklemiyor değilim?

vs vs….???!!!

Anlayana, sivrisinek az,

Anlamayana davul zurna az…!

Dündar Sansur…

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.