8 Eylül 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Silopi’de Çoğunluğu kadın 1000 kişi istihdam edilecek

Silopi’de Çoğunluğu kadın 1000 kişi istihdam edilecek

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Sera Organize Tarım Bölgesi kuruldu. “Bölgenin Kalkınma Planı” olarak nitelendirilen proje, tarım ve istihdam alanında önemli katkı sağlayacak.

Son yıllarda Silopi ilçesi tarım verimliliği ile ön plana çıkıyor. İlçede yer fıstığı üretiminde Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlarken yüksek kaliteli nar, üzüm, incir, pamuk gibi ürünlerin üretimi de sağlanıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ve Şırnak Valiliği işbirliği ile İlçenin bereketli topraklarında 946 dekar alanda Sera Organize Tarım Bölgesi kuruldu.

SİLOPİ İLÇESİ TARIM BÖLGESİ OLACAK

Komşu olan Irak ve İran gibi ülkelere sebze ve meyve ihtiyacı çoğunluk Adana, Antalya, Mersin gibi illerden sağlanırken Silopi ilçesinde üretim yapılarak daha verimli ve ekonomik koşullarda ihracat ve hızlı erişim sağlanacak. İlçede kurulan Sera Organize Tarım Bölgesi sayesinde komşu ülkelerin yanı sıra çevre illere de meyve sebze konusunda katma değer sağlayacak.

BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Proje kapsamında müracaat edenlere yönelik Şubat 2024 tarihinde Silopi ilçesinde 200 kişiye istihdam garantili seracılık kursunun eğitimi verildi. Bu kapsamda kurs eğitimlerine devam edilecek. Silopi ilçesi Sera Organize Tarım Bölgesinde yüzde 75’i kadın olmak üzere bin kişiye istihdam sağlanacak.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.