24 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

SİLOPİ FİNAL KAMPÜS OKULLARI KURUCUSU ALİ AYTIŞ’IN “24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI’’

SİLOPİ FİNAL KAMPÜS OKULLARI KURUCUSU ALİ AYTIŞ’IN “24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI’’
Ben bir bahçıvanım
Benim bir bahçem var: Okulum
Benim çiçeklerim var: Öğrencilerim
Benim bir kovam var: Yüreğim
Benim bir suyum var: Sevgim
Benim bir çapam var: Tebeşirim
Benim bir makasım var: Silgim
Sevgi bahçesinin bahçıvanları, öğretmenlerdir. Öğretmen, bahçesindeki her çiçeğin kendi renginde açması için onlara emek veren bir bahçıvandır.
Öğretmenler, bir toplumun sağlıklı düşünen bireylerini yetiştirme görevini üstlenirler. Onlar, insanlığın daha huzurlu yaşamalarını sağlayan fedakar insanlardır. Gelişmiş ülkeler, ancak iyi eğitimden geçmiş fertlerin yetişmesiyle sağlanabilir. Dünya hayatının her çağında en doğru ve kazançlı yatırım, insana yapılan yatırımdır. İnsanlık sağlam temeller üzerine yetişirse canlı ve cansız içinde bulunduğumuz hayatın her varlığı huzur ve selamet bulur. Bunları sağlayacak tarafsız, saf, iyi niyetli, çalışkan ve ileriye bakan öğretmenlerimizdir.
Öğretmenler günü belirli gün ve haftalar içerisinde en anlamlı olanlardan biridir. Hz. Ali:” Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” sözüyle öğreticiliğin ve bilginin ne kadar önemli olduğunu işaret etmiştir. Bu yüzden ilim ve bilim öğreticisi olan öğretmenler, çok kutsal bir görev üstlenirler. Okuma,yazma ve eğitim hayatımızın her dönemi için bir gereksinimdir.Bunu da gecesini gündüzüne katıp ülkemizin gelişmesini ve uygar medeniyet seviyesine gelmesini sağlayan siz fedakar öğretmenlerimsiniz. Cehaletin en büyük korkusu eğitimdir. Eğitim öğretmenle gelişir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletimi muasır medeniyet seviyesine yükseltmek için“Benim asıl anlatılacak yanım öğretmenliğimdir. Topluma, milletime ben öğretmenlik yapabiliyorsam beni onunla anlatın; yoksa kazandığım zaferler, yaptığım öteki işlerle beni anlatmanız pek mühim değildir.” Sözü eğitim öğretimin öğretmenliğin ne kadar önemli olduğunun göstergesidir. Bu ülkenin geleceğini belirleyecek olan kişileri siz belirleyeceksiniz.Dünya eğitimle,eğitim öğretmenlerle güzeldir. Yeni gelecekler için ülkemiz ve milletimizin selameti, mutluluğu ve huzuru için hep çalışacağız. Ülkemizdeki ve tüm dünyada eğitim veren öğretmenlerin 24 Kasım öğretmenler gününü tebrik eder,Tüm gayretlerinden dolayı da şükranlarımı sunarım.
SAYGILARIMLA.
FİNAL OKULLULARI KURUCU MÜDÜRÜ ALİ AYTİŞ..

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.