25 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

SİLOPİ FİNAL GURUR TABLOSU

SİLOPİ FİNAL GURUR TABLOSU
SİLOPİ FİNAL OKULLARI’NIN KARNE MESAJI
2019-2020 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona erdi. 1979’da başladı Final’in öyküsü. Anadolu’nun şirin bir kentinde 6 derslikle, 7 öğretmen ve 17 öğrenciyle… Final kurulduğu günlerde anlıyordu, hiç bir başarının tesadüf olmadığına. Ve işte İlçemizde bugün 44.000 öğrenci karne aldı Geleceğimizin umudu, ülkemizin istikbali olan öğrencilerimizin ve onları hayata hazırlayan kıymetli öğretmenlerimizin iyi bir yarıyıl tatili geçirmelerini, başarılarının ve azimlerinin artarak devam etmesini temenni ediyoruz.
Sevgili Öğrenciler,
Birinci dönem çalışmalarınızın karşılığı olan karnelerinizi alıyorsunuz. Karnelerini alan bütün öğrencileri gayretlerinden dolayı kutluyor, karnenizdeki notlar ne olursa olsun, umudunuzu, cesaretinizi, çalıştığınız takdirde başarılı olacağınıza dair inancınızı, başarabileceğinize dair güveninizi hep diri tutmanızı diliyoruz.
Sevgili Öğretmenler ,
Eğitimi sahiplenmek, eğitime destek vermek, Türkiye’yi sahiplenmek; Türkiye’ye sahip çıkmak, çocuklarımıza, Silopi’mize, Silopi’mizin geleceğine sahip çıkmaktır.
O yüzden bizim geleceği emanet edeceğimiz çocuklarımızı iyi yetiştirmemiz lazım. Bu da bilgi, kültür, sanat ile olacak. Hatta çocuklarımız kendi yerli ve milli değerlerini öğrenecek. Pergelin bir ucu sabit kalacak. Ama aynı zamanda da dünyayı algılayacak, anlamlandıracak, kavrayacak, analitik düşünebilen, eleştiri yeteneğine sahip, sorgulayıcı akla sahip, özgür, karakterli, ahlaklı, kendi milli ve manevi değerleriyle gurur duyan, alnı dimdik, dünya çocuklarıyla rekabet edebilen çocuklar yetiştirmesine destek vermek bizim görevimiz. Bu işi zaten fedakar, cefakar öğretmenlerimiz yapıyor. Onların anlamlı gayretlerini yakından takip ediyoruz, görüyoruz ve destekliyoruz.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.