29 Mart 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

“SEMPOZYUM, DEĞERLERİMİZ VE ELİTLER ÜZERİNE …!(3)”

“SEMPOZYUM, DEĞERLERİMİZ VE ELİTLER ÜZERİNE …!(2)”
Bizler elimizden geldiği kadar her platformda değerlerimizi sahiplendik, yazılarımızla, kalemimizle yüreğimizle onları kuruduk çakallara yedirmedik.
Defaatla Ulusal medya ve sosyal medya da belediye başkanımız Sayın Mehmet Yarka’ya ve sizlere “sayın rektörüm” yani değerlerimiz gördüğümüz sizlere yapılan “haklı yada haksız eleştirilere” dik durarak PC başında bazen de sabahlara kadar, eleştiri yapan, kötü niyetli olduklarını düşündüğümüz o kişi ve haber sayfaları ile kendimizi riske atarak, onlarla hararetli tartışarak değerlerimizi yedirmeyiz dedik ve yedirmedik. Memleketimize olan aşkımız adına…
Bunu inkar edemesiniz. Özellikle twitter’de tak bile kurarak bir çok memleketini seven Şırnak’lı sayfa sahipleri ve dostlarla bunu yaptık. Ve sizleri ve başkanımızı soysal medya ve haber portallerimiz ve sayfalarımızı Şırnak ve memleket adına 1 yıldan fazla sizlere açtık sizleri, hizmet yaptık dediklerinizi yazdık yazdık yazdık…! Arşivlerimiz hala aynen duruyor.
*
Ve şimdi bizlere hakkımızı vermektesiniz?(!) tebrik ediyoruz. Sanırım daha müstahakkımız var. Eyvallah diyoruz. (!)
O gün için biz bize yakışanı yaptık ve ama asla pişman değiliz. Söz konusu memleketse benim için gerisi teferruattır.
Sonuçta herkes kedisine yakışanı yapar vesselam…!
Değerlerimize karşılık karalama kampanyası başlatan iddia sahiplerini resmen gömdük ve kendi değerlerimize yedirmedik sahiplendik.. ama sizler bizlere “nesli tükenen dengbejlerinize sayıları parmakla gösterilen yazarlarınıza yani değerlerinize ne denli ve ne kadar sahip çıktınız sayın ağabeylerim? bumudur? soruyorum….?!
*
Gelelim, İçinize sinmediğinizi söylenen eleştirilere.!
Geriye dönüp baktım, Gerçekten haksız bir eleştiri mı yaptık diye süzgeçten geçirdim, geçmişte nerde hata yaptık diye? Aslında haklısınız ”belki bir önceki rektörümüze, memleketi kurumak adına yaptığımız eleştirin dozajını bir çok noktada haklı olmamızdan dolayı yükseltmiş olabiliriz.” (ruhu hala üniversitenin her tarafına yaşıyor Rabbim rahmet eylesin, mekanı cennet olsun eski rektörümüzün” bu noktada haklısınız.(!)” demekki gelen gideni aratıyormuş vs…! Çünkü, mekanı cennet olsun rahmetli rektör en azıdan yerelden birkaç ismi programa dahil ettiğini biliyorum.
*
Bir önceki yazımda yaptığımız sitem ve eleştirilerime karşılık içinize sinmeyen eleştiri yorumlarını gördükten sonra, isimlerini burada yazmak istemiyorum, Şırnak’lı, Cizre’li, Silopi’li Uludere’li br çoğu şehir dışında önemli yerlerde olan bazı akademik ünvanı olan eserleri olan bir çok değerimizi aradım telefondan ve görüştüm, Üniversitemiz harikulade bir sempozyum düzenlemiş sizi arayan oldumu diye? Çoğu benden duydu öyle bir sempozyumun düzenlendiğini ve güldüler. Abdullah Yaşın Hocamız ve Dr.Mesut Tüzün hocamıza gelince, sorarım Rektörüme? Ne zaman aradınız onları? Yada Abdullah Yaşın hocamızı ne zaman listeye dahil ettiniz? Sosyal medyada yükselen tepkilerden öncemi sonramı? Her iki sempozyum program kataloğu var elimde, ilkinde göremedim beklide gözümde kaçmıştı Abdullah Yaşın hocamızın ismini, peki neden Mesut Hocamız şehir dışındayım demiş, nazikçe sizi red etmiş olabilir mi acaba? sizlere bir tepki olabilir mi acaba? neden en sonlarda programa almaktasınız diye? adam bildiğin ansiklopedi yazmış Cudi- nuh Üzerine bir ömür vermiş , hocayı en son tepkilerden sonra arıyorsun? mantıklı geliyor mu bu size acaba? Yada gerçekte kim hazırlamış bu sempozyuma katılacak kişilerin listesini?
*
İlk hazırlanan program kataloğunda isimleri varmıydı yokmuydu?
“olayı kendimden örneklendirerek anlatayım)
Hade onu da geçtim, gazetecilik mesleğinde daha 3 senesi bile doldurmayan çok sevdiğim bir meslektaşlarımızı (geçen sene Silopi) programalara dahil edebiliyorsunuz da( inanın burada konu sadece ben değilim, bir çok ben 23 yıldır gazeteciyim ve saçma da görseniz onlarca baskı yapan 5 kitap yazmışım onlarca ilde imza günlerine el oğlu tarafından” davet edilmiş-katılmışım, söyleşi dinletilere davet edilmişim, en azından Şırnak’lı bir birey olarak ”içinize sinsede sinmesede” bir farkındalık yarattığımı düşünüyorum.
*
Beni de konusu Silopi olmasında rağmen davet bile etmediniz? “Sahi göreve geldiğinizden beri ben sizi kaç kere aradım-kaç defa sizlerin ziyaretine geldim” peki siz bu sürece şahsımı hiç aradınız mı? Hatırlamıyorum, belki sizlere yapılan saldırılara karşılık bi teşekkür için aramış olabilirsiniz inan onuda hatırlamıyorum.
Neyse burası çok önemli değil diyelim. peki ya, Mesut Balta hocamız “Kültürler Kavşağında Şırnak” adlı eser azmış. Oda Şırnak’ın bir değeri, her yerde Şırnak’ın tarihi önemini, yazıları ile paylaşımları ile içten gelen söylemleri ile anlatır durur, şahidiyim sizin gibi değerleri de hep korumuş sahiplenmiştir. Nezakettende olsa kendisini aradınız mı? Tabiî ki hayır. Çünkü oda sizlerin nazarınızda bir temo tiro Yada Rektör olduğunuzdan beridir kaç kere biz sizleri hep aradık hep aradık yanınızda durduk, Allah için biz aramadan sizler bir kere bile olsa nezaketen de olsa aradınızmı bizleri?” Yaho kardeşim biz bu memleketin Şehr-i NUHUN bilim, ilim yuvasıyız”, sizler, saçmada olsa kitaplar yazmışsınız, bu bilim yuvası Şırnak’ın geleceğidir. hele bi gelin, Mesut, Ahmet Mehmet vs” ne önerileriniz var? Kitaplarınızda yazılarınızda hep Şırnak’ı anlatır durursunuz, kitabınızın şurasında bu eksik yada burası fena olmamış diye sizi takdir ediyoruz dediniz mi?”
Üstelik 5 kitabımı da sizlere onurla “imzalı üstelik” hediye etmeme rağmen, bir kere bile olsa yorum eleştiri yada öneri dahi olsa bize döndünüz mü? Bumu değerlerinize sahip çıkmak, bizleri böylemi onure edeceksiniz? Onure tarzınız mı böyle acaba? Bizleri teşvik etmek yerine dışlayarak mı yok sayarak mı, ötekleştirerek mi sahipleneceksiniz?
Teşvik etseydiniz yada yönlendirseydiniz kim bilir birkaç kitabımız daha olabilirdi, “Şırnak’ımızı anlattığımız vs ama neerdeeee” şarin dediği gibi” KARDEŞİM GÖRMEZ EL OĞLU GÖRÜR.!” Merak ediyorum, Başka memleketlerde Kendi ilinin Rektörleri-Akademisyenleribaşkanları, kendi yazarlarına böylemi davranıyor acaba?
Peki Ya Şırnak deyince tüm dünyanın Cudi ve nuh tufanından sonra ilk insanların aklına gelen nesilleri tükenmekte olan Dengbejleriniz? onlar işin neresinde düzenlediğiniz Müzik Festilavinde.? inanın dostlarım burası tam bir trajedya, bu konuya ayrı bir yazı yazım vs…)
Güya Bizim olan Şırnak Üniversitesinde “yılda başka akademisyenlere onlarca söyleşi, imza günleri kitap satışları için arayışlar düzenlediniz, başka hocalarımızın kitaplarına Ünrvtse olarak, sponsor oldunuz, doğrumu değimli? Peki sorarım sayın Rektörüm, acaba Şırnaklı olarak, “isimlerimiz önemli değil ama çok kişiyiz”” bizlere kaç defa böyle bir imkan yarattınız?
KİTABIMIZA SPONSOR Olmayı geçtim, o çok önemli değilde, imkanlar Yaratınızda Gel dediniz de biz mi hayır dedik(!)?
Evet SAYIN REKTÖRÜM;” İÇİNİZE SİNMEYEN ELEŞTİRİMİZDEN ZİYADE BİZLER OLABİLİRMİYİZ SİNDİREMEDİĞİNİZ ACABA?
YİNEDE NAZARINIZDAKİ TEMO TİROLAR OLARAK
SEMPOZYUMUNUZ VATANA MİLLETE HAYIRLI OLSUN SAYIN REKTÖRÜM BAŞARILAR DİLERİZ.
*
NOT; birde 1. Müzik festivali düzenlemişler velere şenlik. Şırnak deyince ilk insanların aklına DENGBEJLERİMİZ gelmekte.! Bunlar dahil edildimi bu sözde müzik festivaline. Bu konuyu yazı uzadığı için sonraki yazıma bırakıyorum.” Aynı siz akıl edemediniz, peki ya sempozyumu düzenleyenlerden olan ŞTSO başkanı Kıymetli Osman Geliş Başkan Mehmet Yarka’ nasıl gözden kaçırmış onuda çok merak etmiyor değilim. Çünkü Osman Başkan ve Başkan Yarka, Şırnak’ın tanıtımı için ne çok emek harcadığını bilen biriyim. Gerek Şırnak’ın tarihini kültürünü dünya tanısın belgesellere tv kanallarına ne çok maddi emek harçamış ve sponsor olmuş Özellikle Sayın Başkan Geliş’i iyi bilirim ve kendisine her defasında bu noktada “Şırnak’ın tanıtımı için harcadığı mesaiyi iyi bilirim ve bu noktada da her defasında Başkan Geliş’ikutlamışımdır. Er ne kadar bazen başka konularda eleştirmiş olsam da kendisinin bu noktada takdir etmişimdir. Sahi neden onun gözünden ve Başkan Yarka’nın gözünden kaçmış meraktayım açıkçası vesselam. Eleştirilerimiz kesinlikle olumlamadır ve art niyet taşımamaktadır. Ama illaki öyle değil diyorsanız. Buyurun oda keyfiniz bilir.
*
Dostlarım buda bizim kaderimiz sanırım, Tüm ülkenin gözüne girmeyi kısmende olsa başardık. ama, gel görki, er nedense bizimkilerin-elitlerimizin gözüne bir türlü giremedik gitti. sanırım. NOBEL ÖDÜLÜ DE ALSAK bizim elitlerin gözünde, Mıtrıp ve temo tıro olarak kalacaz. ne yapalım buda Şırnak’ın kaderi. aha size sahip çıkılmayan Dengbejlerin durumu, Ustalarım, “o dahiler dengbejlerimiz” sahipsizlikten dolayı, Çocuklarının rıski için, kah mahalle düğünlerinde, kah İçki sofralarında ” KA DI KIEEER BİKEEEE, BEYZADE” ADETA DALGA GEÇERLER GİBİ “diye meze edilir RAKI SOFRALARINDA (bazıları) vesselam.!!!
*
Kısaca Bir Suçu Toplum Hazırlar Kişiler İşler Der Decart, Ve Yine Spinoza Noktayı Koyar. “Aç İnsan Değerlerini Yer…..! “
Sonra’da Kültürümüz Gelişmiyor Öylemi? Yaa Bırakın Haaaaa. (!)
Cizre Dışında Şırnak Merkez Ve Tüm İlçeler Dahil Kaç Dengbej Evi Var?
Avrupa’da her kente bir OPERA binası mutlaka vardır. kendi kültürlerine saygı adına. sanatçılarına sahip çıkma ama adına.
neden bizim bütün ilçelerimizde bir DENGBEJ EVİ OLMASIN?
*
Kaç Yazarınıza İmza Günleri Düzenlediniz? Şairinize Dinletiler Düzenlediniz? Kaç Dengbeje Sponspor Oldunuz? Stksınız, HDP YADA AKP FARKETMEZ Belediyesiniz? Güya İlim Bilim Yuvası Üniversitemiz Ya Şırnak’ın Vs….!
Tev Malamıne….:!
Neymiş, 1. Şırnak Üniversitesi Müzik Festivalı”Ama Zerre Şırnak’ı Anlatan Bir Tema Yok, Dengbej Yok, Sanırsın Berlin, Münih, Londra Paris. Bana Ne Klasik Müzikten Şırnakta’ Ha Buda Biline. Ben Klasik Müzik Hayranıyım, Yazı Yazarken Kesinliklşe Mozart Dinlerim, Ancak Siz Hiç Berlin’de, Pariste, İstanbul’da, Prag’ta, Londra’da İzmir’de Düzenlenen Bir Müzik Festivalinde Şırnak Dengbejlerini Konu Ettiklerini Salıh’e Şırneği-nin Yada Mehme Arıfe Cizrevinin, Yada Eskeri Cizrevinin, Cemal-e Mıhenin, Seslerinin Yankılandığını Duydunuzmu?
Cudinin Eteklerinde, Bu İsimlerii Saydığımız Ve Saymadığım, Değerli Dengbejlerlimizin Belgeselleri Sesleri Klamlarının Yankılanması Gerekmezmiydi? Soarayım Size?
Cudi’nin tam eteklerinde Üniversite Kampusunda “elinize sağlık” aslına uygun yaptığınız AĞAYE SOR KASRİĞİNDE, XALE XHELİL’İN xhelil Şırneğinin, Ramazan Silopi’nin Bengin Cizirinin Klamları, Pehizokları, Stranları yükselseydi Ülkemi bölünecekti?
SORU-YORUM…?!
Yok Yok Onlar Mıtrıp Biz kitap yazanlar Temo Tıro.
Kısaca Zerre Değerlere Sahiplik Yok…!
İLAHİ KOMEDYA…..(!)
*
Sevgi ve barışla kalınız..
TEKRAR DİYORUM, “HERŞEYE RAĞMEN, ŞAHSIM OLARAK SİZLER, BU SEMPOZYUMU DÜZENLEYENLERİ BİR BİR KUTLUYORUM…..!”
Her şey Şırnak için…
Dündar Sansur…

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.