25 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

ŞAŞIRDIKMI TABİKİ HAYIR…!üstünlerin hukuku ?

ŞAŞIRDIKMI TABİKİ HAYIR…!üstünlerin hukuku ?
Urfa’da Şenyaşar ailesiyle ilgili soruşturmada geçtiğimiz Nisan ayında gözaltına alınarak tutuklanan ve aralarında AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız’ın da olduğu davada 2 kişi tahliye edildi.
Tahliyenin 4 gün önce gerçekleştiğini Avukat Osman Şah Yıldız sosyal medya hesabından duyurdu.

Avukat Osman Şah Yıldız yaptığı paylaşımda “Adalet tecelli etti ve haksız yere tutuklanan amcaoğlu Müslüm YILDIZ İle İbrahim Halil ŞİMŞEK tahliye olmuşlardır. Darısı diğer kader mahkumlarına” ifadesini kullandı.
Geçtiğimiz Nisan ayında tutuklanan 4 kişiden AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız ile Mikail Şimşek’in tutukluluğu devam ediyor.
NE OLMUŞTU?
Suruç’ta 14 Haziran 2018 tarihinde seçim çalışması sırasında Şenyaşar ailesinin işyerinde başlayan ve hastaneye uzanan saldırı sonucu Hacı Esvet Şenyaşar (66), oğulları Adil (25) ve Celal Şenyaşar (45) ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirmişti. Olayda Mehmet, Ferit ve Fadıl Şenyaşar ile birlikte toplam 8 kişi de yaralanmıştı.
4 kişin öldüğü olayla ilgili açılan davada, Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl 9 ay, Enver Yıldız’a ise 18 yıl hapis cezası verilmişti. 4 yıldır “Gizlilik” kararı ile yürütülen soruşturma dosyasında geçtiğimiz Nisan ayında ilk gözaltılar yaşanmıştı.
Şenyaşar ailesinden geriye kalanlardan anne Emine Şenyaşar ve saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar ise, 581 gündür Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti tutuyor

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.