25 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

SANSUR Ailesinden ‘GIRIK-DER’e Tam Destek.!’

Silopi’de yaşayan herkesimi kucaklamak ve tek çatı altında toplamak amacıyla kurulan Girikamo Eğitim ve Kültür Derneği GIRIK-DER yeni kurulmasına rağmen Silopi’de yaşayan bireyler ve aileler sahiplenerek üyelik kayıtlarını yapmaya başladı.

Yoğun üye katılımının olduğu Girikamo Eğitim ve Kültür Derneği GIRIK-DER son olarak Silopi’nin sevilen ailelerinden biri olan ve Gazeteci Yazar Dündar SANSUR ve Yusuf BALKAN’ın da mensubu olduğu Mala Melaye Soro ailesinin gençleri toplu olarak  Girikamo Eğitim ve Kültür Derneği GIRIK-DER e üye Oldular.

’Bu Dernek Silopi’nin derneğidir’’

Üyelik işlemleri ardından Mala Melaye Soro ailesinin gençleri adına ‘’Bu Dernek Silopi’nin derneğidir. Tüm Silopi’ye hayırlı olsun. Silopi’’ diyerek açıklama yapan Gazeteci Yazar Dündar Sansur;

Hepimizin hayatımızı idame   Ettiği doğduğumuz memleketimizdir. Silopi’mizin yaşam standartına katkı sunmak adına hepimiz partisi, fikri, aşireti, Ailesi, statüsü fark etmeksizin el birliği ile Bu Derneğimize sahip çıkalım diyorum. Bu dernek hepimizindir. Kısacası Şırnak il ve ilçelerinde bulunan herkese kapısı açıktır. Hepimiz bu topraklarda yaşamaktayız; acımız bir sevincimiz birdir bizim.  Bu Dernek bir ailenin değil tüm Silopi’nin derneğidir. Biz de Sansur ailesi olarak bu derneğe destek olmaktayız. Silopi’nin ilerlemesi ve huzur bula bilmesi için bu şart.

Halkımızın sorunlarına dertlerine çare bulabilmek için hepimiz tek çatı altında toplamalı; birbirimize kenetlenmeliyiz. Kimin ne sıkıntısı varsa hepimiz el ele verip o sıkıntıyı ortadan hep birlikte kaldırabilecek güce de sahibiz.

Eğer bizler bir olursak kimse bizim sırtımızdan prim elde edemez!!!!

Onun için bu dernek; Silopi halkına hayırlı uğurlu olmasını Yüce Rabbimden dilerim. Tekrar söylüyorum bu Dernek sadece bir aileye mahsus bir dernek değildir.

Bu Dernek tüm Silopi’nin derneğidir.  Siyasi üstü bir yapılanmadır. Herkesin yeri burada var. Ben inanıyorum ki başkan ve buradaki herkes çok samimi ben burada bulunan memleket sevdalısı herkesi canı gönülden tebrik ederim. Onlar çok güzel bir adım attılar; bizlerde onlara destek olmaya varız. Yüce Rabbim hepimizin başını dik tutsun Silopi’nin huzuru için hepimiz buradayız. Tek Derdimiz Memlekettir gerisi yoktur. Diyerek açıklamasını bitirdi.

Başkan ÖKTEN ‘’Dernek yönetimi adına Sansur Ailesine Teşekkür Ediyorum’’

Gazeteci Yazar Sansur’un Mala Melaye Soro ailesinin gençleri adına yaptığı açıklamanın ardından  Girikamo Eğitim ve Kültür Derneği GIRIK-DER Başkanı Sabahattin ÖKTEN, öncellikle 20 gün önce yaşamını yitiren Bölgemizin kanaat önderlerinden Sansur Ailesinin büyüğü Amcamız Heci Abdulcelil Sansur’un mekanı cennet olsun, tekrar hepimizin başı sağolsun, acınız acımızdır, ayrıca Tek amacı Silopi Olan GIRIK-DER’e, Sizlerin göstermiş olduğu ilgi alaka adına tüm dernek yönetimi adına Sansur Ailesine Teşekkür Ediyorum. Aile gençleri üye olmanız bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Bilinsin ki bu dernek Sadece Ökten ailesinin değildir Tüm Silopide yaşayan herkesindir. Ve asla ailecilik yapmayacağımızın sözünü tüm Silopililere tekrar veriyoruz. Tek hedefimiz toplumsal barış, Silopi’nin her anlamda, Eğitimden-Sağlığa, Yoldan- gençlerimize burs olanağına vs her anlamda şehrimizin gelişmesine katkı sunmaktır. Bu misyon minvalinde Kapımız herkese açıktır.

‘’Özlemini duyduğumuz bir fotoğrafın Gururu’’

Bu anlamlı ziyaret ve katılım hepimize büyük bir gurur yaşattı. Diyerek açıklamasına devam eden Başkan ÖKTEN, Bu gurur, gencisi yaşlısıyla, Girikamo’da özlemini duyduğumuz bir fotoğrafın gururuydu. Bu; kin ve nefretin, ayrı-gayrılığın olmadığı, aksine “bir” olmanın, beraber hareket etmenin, “ben” değil, “biz” olma bilincinin hakim olduğu büyük bir resmin gururuydu…

Öncelikle bizlere bu gururu yaşatan çok kıymetli yazarımız, değerli ağabeyimiz Dündar Sansur ve şahsının önderliğinde kıymetli “Mala Melaye Soro- SANSUR” ailesine çok teşekkür ediyor, Girikamo’da yaşayan herkes adına büyük bir aile fotoğrafının ortaya çıkmasını sağlayan bu anlamlı ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz.

‘’Temennimiz bu birlikteliğimizin bölge genelinde olması’’

Yaşadığımız bu olay, Silopi’de bir ilk olmakla birlikte memleketimizin hatta bölgemizin tamamına örnek olacak bir davranış olmuştur. Bu ziyaret inanıyorum ki, güzide memleketimizin huzur ve refahına da büyük ve anlamlı bir katkı sağlayacaktır.

Aynı zamanda, var olmaları sebebiyle Silopimize büyük değer katan Mala Melaye Soro ve diğer tüm aileler ile “bir” ve güzel Girikamo’nun ayrılmaz parçaları olduğumuz gerçeğine çok değerli bir katkı sağlamıştır. Söz konusu ziyaretin memleketimizde, Girikamo’da birlik ve beraberlik bilincinin yerleşmesi bakımından da son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Üstat Dündar Sansur ve kıymetli akrabaları aynı zamanda bir gerçeği daha gözler önüne sermiştir. Bu, yıllardır özlemini duyduğumuz, aslında hepimizin büyük bir aile ve hep beraber Girikamo’nun ayrılmaz bir parçası olduğumuz gerçeğidir. Daha da önemlisi geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için de büyük bir miras bırakmanın fitilini de ateşlemiştir.

‘’Tüm aileleri Tek Şemsiye Altına Girmeye Davet Ediyoruz’’

Mala Melaye Soro (SANSUR) ailesi nezdinde diğer tüm ailelerimizi de memleketimize değer katacağını düşündüğümüz bu şemsiyenin altına girmeye davet ediyoruz. Geldiğimiz süreçte birbirimize sırtımızı dönmenin, ayrı hareket etmenin bizlere bir yarar sağlamadığını, hiçbir yarar sağlamadığı gibi memleketimizin sorunlar batağında çırpınmasına yol açtığını görüyoruz.

Bu yüzden diyoruz ki, geçmişte yaşanan ne varsa hepsini bir kenara bırakmalı, birbirimizin kusurlarını araştırmak yerine her birimizin ayrı ayrı, tıpkı bir puzzle’ın güzel birer parçaları olduğumuzu, birbirimize ne kadar ihtiyaç duyduğumuzu, artık birbirimize elimizi uzatmak zorunda olduğumuzu bilerek hareket etmeli ve atacağımız her adımda, bu gerçeği göz önünde bulundurarak tercihimizi yapmamız gerektiğini özellikle belirtmek istiyoruz. Bu memleket hepimizin ve bizler el ele verirsek sorunlarımızı bertaraf edebilir, hatta yaşadığımız tüm coğrafyayı hep beraber daha yaşanılabilir kılar, daha da güzelleştirebiliriz.

‘’Üstadımız Dündar SANSUR’a şahsım ve yönetimim adına TEŞEKKÜRLER’’

Bunun ilk adımı olarak gördüğümüz anlamlı ziyareti yapan kıymetli Mala Melaye Soro (SANSUR) ailesine; yazıları, şiirleri ve davranışlarıyla tam bir memleket sevdalısı ve bu toprakların sesi olduğunu kanıtlayan kıymetli üstadımız Dündar Sansur’a şahsım, yönetimimiz, üyelerimiz ve tüm Mala Melaye Soro (SANSUR) ailesi adına teşekkürü borç bilirim. Bu anlamlı ziyaretin büyük katkı sunacağı birlik ve beraberliğimizin daimi olmasını Yüce Rabb’imden temenni ediyorum. Diyen Girikamo Eğitim ve Kültür Derneği GIRIK-DER başkanı Sebahattin Ökten, Ayrıca derneğimizde bizleri yalnız bırakmayan tüm akraba ve üyelerimize de ayrıca çok teşekkür ediyoruz. Dedi.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.