18 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Peşmerge Bakanlığı’nı ziyaret eden Kürt sanatçılar: İç çatışma istemiyoruz

Peşmerge Bakanlığı’nı ziyaret eden Kürt sanatçılar: İç çatışma istemiyoruz

Erbil’de bulunan Kürt sanatçılar Şivan Perwer, Diyar Dersim, Hesen Şerif, Beser Şahin ve Firmesk Hafız, Peşmerge Bakanlığı’nı ziyaret ederek Bakan Şorış İsmail ile görüştü.

Görüşmenin ardından basın mensuplarına konuşan Şivan Perwer, ziyaretlerinin amacına ilişkin, “Kürt sanatçılar olarak taleplerimizi dile getirmek için buraya geldik ve çok sıcak karşılandık. Ülkemizde yaşanan bazı durumlar tüm Kürt halkını incitiyor. Düşmanlarımız bir kez daha kendi çıkarları için Kürtlerin kendi aralarında çatışmasını istiyor” dedi.

Tüm Kürt kamuoyunun büyük beklentiler içerisinde olduğunu vurgulayan Pewer, şöyle devam etti:

“Bugün Güney Kürdistan’da çok önemli kazanımlar var ve bu Kürt halkı için büyük bir umuttur. Kürt halkı da burayı gözü gibi korumalı, burada çatışma olmamalı. Bu bölge Kürt halkının umudu, beklentisi ve geleceğidir. Bu nedenle Kürt sanatçılar olarak Peşmerge Bakanlığımızı ziyaret ettik. Çok mutlu olduk. Kendileri de bizi çok iyi karşıladılar. Kürt halkı için, mutluluğu için, Kürdistan’da iç barış için ne hizmet varsa hazırız. Kürdistan altın bir ülkedir, değerlidir. Kürdistan tarihin ve uygarlığın beşiğidir ve Kürt halkı  bu toprakların kıymetini biliyor.”

Şivan Perwer, “Bakan’ın taleplerinize yanıtı ne oldu” sorusuna, “Sağ olsun, bizi çok iyi karşıladı. O da halkını seviyor, iyi bir hizmet ediyor. Sağ olsun var olsun” yanıtını verdi.

Perwer, sanatçıların ziyaret programına ilişkin ise, “Neresi gerekiyorsa orayı ziyaret edecek ve huzurlarına çıkacağız. Dediğim gibi, Kürt halkı çok renkli ve zengin bir halktır, Kürt sanatçılar da öyle. Kürt sanatçıların bir birliği vardır ve bu birliğin çalışmaları devam ediyor” açıklamasını yaptı.

Sanatçı Diyar Dersim de, “Biz Kürt Sanatçılar Birliği’nin selam ve ricalarını Peşmerge Bakanlığı’na ilettik. Kürdistan Peşmergeleri bugüne kadar büyük bir sabırla Kürtler arasındaki huzuru savundu. Bundan sonra da Kürdistan Peşmergelerinin daha pozitif bir rol üstlenmesini istiyoruz. Kürdistan Peşmergesi ile özgürlük gerillaları arasında bir çatışma olmasın” dedi.

Kerkük ve Kobani’de olduğu gibi Kürt güçlerin birlikte omuz omuza mücadele etmesini beklediklerini belirten Dersim, “Kürt anaları bir kez daha iç çatışmada yitirdikleri evlatları için gözyaşı dökmesin. Annelerimiz de dünyadaki diğer anneler gibi bunun için ağlamasın. Biz sanatçı hassasiyeti, bu halkın sesi olarak ülkemizin Peşmergelerinden ricada bulunduk. Sayın Peşmerge Bakanı da iç çatışma istemediklerini söylediler. Bundan sonra bir çatışma olursa bu işgalci devletlere, Türk devletine hizmet olur. Herkes Kürt halkının düşmanı kim biliyor” ifadelerini kullandı.

Sanatçı Diyar Dersim, Kürdistan Bölgesi’ndeki ziyaretleri kapsamında basın yayın kuruluşlarını ziyaret edeceklerini belirterek, “Bugün her bir şahıs, sanatçı, kerkes kullandığı dile dikkat etmeli. Barış dili kullanmalı, barış görevi üstlenmeli. Çünkü ülkemizin, halkımızın ihtiyacı bugün budur” diye konuştu.

“Kandil’e de gidecek misiniz” sorusuna Dersim, “Böyle bir planımız yok. Basın kuruluşlarını ziyaret edeceğiz ve yarın da bir basın açıklaması yapacağız” yanıtını verdi.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.