26 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

OSAL; “BÖLÜNMEZ’İN TALİMATI İLE GÖZALTINA ALINDIM.!”

Ahmet Osal;“Süleyman Bölünmez, Bütün Şırnak Halkının Kömür Ocaklarına El Koymuş, Milleti Sefalete Sürüklemiştir…!”
 
Bir önceki gün, Anjiyo olduğu günün ertesinde, göz altına alınıp bırakılması Şırnak’ın ve sosyal medyanın gündeminde yer alması nedeni ile, Basına ve Kamuoyuna bir açıklamada bulunan Şırnak Merkez Bahçelievler mah. Sakini Ahmet Osal, Süleyman Bölünmez ile ilgili cevaplanması şart olan bir çok ciddi ve çarpıcı söylem iddia ve suçlamalarda bulundu. Bu iddialar arasında, Nerdüş deresinin kirletilmesi doğanın tahrip edilmesi, Konuyu Valilik, AK parti il teşkilatı, HDP Vekili, Üniversite rektörü, Şırnak belediye başkanı dahil bildirdiğini ayrıca konu ile ilgili Savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ama çözüme yönelik adımların atılmadığını, Bundan dolayı Bölünmez’in, Uysal ailesine düşmanlık yaptığını, Bölünmezin talimatı ile gözaltına alındığını, Bölünmez’in askeri kanalları kullanarak kendi akrabalarının köylerine gitmesini engellediğini, Şırnak kooperatifinde Şırnaklıların araçları dururken dışarıdan araçlarla kömürün Ceytaş’a taşındığını ve Şırnak’ın tek gelir kaynağının kömür ocakları olduğunu,, Süleyman Bölünmez’in bütün Şırnak halkının kömür ocaklarına el koyduğunu ve milleti sefalete sürüklediğini, daha çok yabana atılamayacak çok ciddi söylem iddia ve suçlamalara Yönelik Süleyman Bölünmez’in ne cevap vereceği ise merak konusu..
Şırnaktv Ailesi olarak, Toplumu Şırnak halkını sağlıklı ve tarafsız bilgilendirme görevimizi, kimselerden korkmadan çekinmeden, basın meslek ilkeleri çerçevesinde yerine getirerek, Uysal ailesinin ve Şırnak’ın bilinen tanınan isimlerinden Ahmet Osal’ın Süleyman Bölünmez ile ilgili çarpıcı söylem ve suçlamalarını içeren basın açıklamasının içeriğine dokunmadan hiçbir sözünü değiştirmeden, olduğu gibi kamuoyu ile paylaşıyoruz.
Konu ile kamuoyunu aydınlatma görevini görürken, taraf tutmadan yorum yapma, yargılama yapmıyoruz. Bununla birlikte karşı taraf”Süleyman Bölünmez’ede” suclama ve iddialar ilgili cevap hakkı saklıdır. Varsa, olacaksa konu ile ilgili cevap bekleyen sorulara Süleyman Bölünmez’İn yanıtı” basın meslek ilkeleri çerçevesinde” elbette onu da yayınlarız. Açıkçası bizde bu kan donduran iddialara Bölünmez’in yada konunun muhattaplarının varsa bir cevabı çok merak etmekteyiz.
**
BASINA VE KAMUOYUNA…
Hak ve hakikatten ayrılmayan Şırnak ilinde ikamet eden bir ferdi olarak açıklama yapma gereği duydum.
Mardin nüfusuna kayıtlı Süleyman Bölünmez adında biri kişi Şırnak Kömür ocakları ruhsatını M.Emin ACAR ve ortaklarından aldığı günden beri Şırnak halkı rahat yüzü görmemiştir.
Birincisi 2020 yılı bahar ayından beri kömür ocaklarındaki siyah, yağlı her şeyin karıştığı pis suyunu borularla nerdüş deresine akıtıyorlar. Akıttığı kirli sularla derenin içindeki hayvanların tamamı yok olmuş, nesilleri tükenmiş, derenin etrafındaki tarla, meyve ağaçları kurumakla karşı karşıya geldi, sebze ve meyveler ürün vermez hale geldi.
Geçen seneden beri Şırnak ili, Toptepe ve ikizce köyü ile Şırnağın Silopi ilçesinde ki 10 köye yakını bu kirli sudan çok zarar gòrdüğü aşikardır. Köylerin içme, temizleme suyu bu deredendir. Bu köylerin çok sayıda hayvanı telef olmuştur. Bunun önlenmesi için Şırnak çevre il müdürlüğüne defalarca, Valiliğe defalarca bildirdik, Şırnak Belediye başkanına, Ak parti il başkanına, Şırnak Üniversitesi rektörlüğüne bu çevre kirliliğinden kaynaklı çevre katliamını bildirdik, savcılığa suç duyurusunda bulunduk, gördüler, duydular, ama duyarsız kaldılar.
Daha sonra Ulusal medyanın yazılı ve görsel kanallarına haber yaptık, Mecliste vekil Hüseyin KAÇMAZ tarafından dile getirildi, sosyal medya platformlarında yüzlerce kişi tarafından yazıldı, video ile kamuoyuna bilgi verildi. Ancak hiçbir şekilde sorun çözülmedi, çözülmeye dair adım atılmadı.
Bu girişimlerimizden sonra Süleyman BÖLÜNMEZ, bizim sülalemize düşman kesildi, bizden olmayan Uysal’arıda köylerine, arazilerine gitmeye askeri kanalları kullanarak izin verdirmiyor. Bu inat üzerine yeğenim Mustafa OSAL’ın kömür ocağına bilgisi dahilinde ve mühendislerinin denetimindeki ocağından hisselerinin verildiğini, yeğenim Mustafa ve ortakları belgelerle beyanda bulunmaktadır. Ayrıyetten Şırnak’ta fabrika yok, tarım alanları kısıtlı, hayvancılık yok, bütün Şırnak halkının tek gelir kaynağı kömür ocaklarıdır, Süleyman Bölünmez, bütün Şırnak halkının kömür ocaklarına el koymuş, milleti sefalete sürüklemiştir. Şırnak’taki taşıyıcı kooperatifine bağlı Tır araçları, kamyonlar koyun sürüsü gibi kontakları kapalı sahalarda duruyor,Süleyman Bölünmez yüzünden Şırnak halkı kan ağlıyor. Ben kalp hastası olarak hastahaneye yatırılıp anjiyo oldum, taburcu olur olmaz, Süleyman Bölünmez’in Şantiye şefi kimliği belirsiz kişi ve kişilerce saldırıya uğramış, darp edilmiş, Bölünmez efendi, beni hedef gösterip, talimat vererek beni hasta halimle göz altına aldırıp karakolda nezarette bıraktırdı.
Karakolda iken Polislerin hasta halimden dolayı bana yaptıkları, gösterdikleri ilgiden dolayı kendilerine ayrıca teşekkürü bir borç bilirim.
Ben Ahmet Osal, bütün Şırnaklı hemşehrilerimin hakkını, hukukunu gücüm nispetinde yasal olarak korumaya çalışacağım, sorunlarını Basına, tüm siyasi parti yöneticilerine ve kamuoyuna duyurmaya çalışacağımm. Yasal olmayan hiç bir şeye de tevessül etmiyeceğimi beyan eder, bizi hedef göstererek, iftira atarak itibarsızlaştırmaya çalışan Süleyman Bölünmez ve arkadaşlarını kınıyorum.
 
 
Ahmet OSAL
ŞIRNAK/Merkez Bahçelievler mah. Sakini

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.