20 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

“OFİSİNİ KÜTÜPHANEYE DÖNÜŞTÜREN BİR İŞ ADAMI DÜŞÜNÜN…!

“OFİSİNİ KÜTÜPHANEYE DÖNÜŞTÜREN BİR İŞ ADAMI DÜŞÜNÜN…!“Üstelik SİLOPİ’de….!
O, öz be öz Silopi’li, Çocuklar kitap okusun, kitapla tanışsın, kitaplarla büyüyüp iyi birer insan olma yolunda halkına donanımlı bireyler olsunlar diye,” özellikle köy okulları başta olmak üzere” Silopi’de 8 okula kütüphane kuran-bağışlayan, durumu çok düşük yardıma muhtaç bazı öğrencilere burs veren ve daha ne çok yardımlarla kazandıklarının bir yüzdeliğini garibanlarla paylaşan gizli bir kahraman..!
En önemlisi, halkının derdi ile” hiçbir karşılık beklemeden, tamamen Sosyla medya vs Reklamlardan uzak” dertlenen beni de şaşırtan tanıdıktan sonra derinden etkileyen “bir çoğunuzun belki ilk kez ismini duyduğuz Silopi’li bir entelektüel-İhracatçı iş adamı kitaplarla büyüyen bir yürek….
**
Adı Erhan Çevik, Silopi’li, 82 Doğumlu genç bir iş adamı, Dicle Trans ve SB Lojistik şirketlerinin Ortaklarından kendi halinde bir iş insanı ve İhracatçı, geçen sene benimde katıldığım Cizre Divan Otelinde düzenlenen Şırnak’ın vergi rekortmenleri arasında ödül alan bir entellektüel.
Sürekli Okuyan, araştıran, gözlem yapan, Ofsini kitaplarla donatan bir genç kardeşim.
Beni bilen bilir,bu sayfama kolay kolay porte yazmam, hele hele hak etmeyeni asla.
**
Beni insanların paraları, makamları, güçleri, statüleri, konumları asla ilgilendirmez, ama kitap okuyup, bilgeliği önemseyip, kültürel, sanatsal, toplumsal anlamda yüreği sevgi ile fikir üretip “halkına ve insanlığa” yararlı bir insansa, ister, partisi-düşüncesi, önemli olmaksızın,ister vekil olsun, ister iş adamı olsun, ister başkan olsun, yada ister işsiz olsun asla ayırt etmem baş tacı ederim, onun o insan kokan mana ile dolu kalbi ile hasbihal eder yüreğini ve alnını öperim…! Çünkü bilirimki asıl kurtuluş, KİTAPLARLADIR…! Okumayan, araştırmayan, gözlem yapmayan, bilgisini, yüreğini halkı ile paylaşmayan bir bireye’ sadece EGO KİBİR, Hakimdir, bilirim..!sayıları istemediğiniz kadar çok maalesef..! her şey paradır diyenlerin vs…!
**
Kısaca benim için insanlar ikiye ayrılır; Kitap okuyanlar ve Kitap okumayanlar..!
Ben, Hiçbir vasfı olmayan, ölümlü ve Sıradan bir insan, Dündar Sansur, ilk okul mezunuyum, ama 14 yaşından beri kitap okuyorum, 35 yılda felsefeden, mitolojiye, edebiyattan antropolojiye, Mısır, Sümer, Mezopotamya, Atina, uzak doğu, Maya, İnka , Mu Kuantom ile ilgili vs 3 binden fazla kitap okudum, 5 kitap yazdım, basılmaya hazır 3 dosyam, binlerce makale yazdım ve hala ne çok cahil olduğumu iyi biliyorum,!
Bildiğim bir damla bilmediğim bir okyanus.! Bunu iyi biliyorum…
**
Ama, biliyorum ki, en azından kendi iç yolculuğumda bir metre bile olsa bir mesafe yol almışım. Yani aslında bir hiç olduğumu ve ölümlü olduğumu bu dünyaya bırakacağım en kutsal değerin İYİLİK VE SEVGİ olduğunu iyi biliyorum. Ve tüm cahilliğimle bir Işık yolcusu olduğumu iyi biliyorum…!
Ondandır, kitap okumayanlar, bu muhteşem tadi ve hazı asla anlamadan tadmadan dünyadan göçüp giderler.! Bunu da bana, Mevlana, Şirazi, Bektaşı, İbn-i Haldun, ibn-i Arabi, Rarazi, Rumi, Şems,Yunus, Meleyi Cezeri, Sokrat, Sidarta, Ehmedi Xane, Tolstoy ve diğer filozoflarım Öğretii bana…
Size dünyanın en zengin ilk altı sıralamasına giren, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Warren Buffet, Larry Ellison, Elon Musk, ve Jeff Bezos, Günün yüzde seksenini sadece kitap okuyarak geçirdiklerini söylesem ?
Biliyorum inanması zor ama gerçek? Bu insanların paraya ne kadar ihtiyaçları olsunki, sürekli hala kitap okusunlar? Demekki bir bildikleri var? En önemlisi mutlu olmak, iç huzur, ve hala eksik olan taraflarını ve kendilerini keşfetme tadı desek buda az kalır.
**
Ondan, özellikle Kitap okumayan, Nitelikten, Donanımdan, Birikimden sosyal ahlaktan yoksun hiçbir Makam, Başkanlık, Statü, para pol, şohret sizi EGO’nun kölesi olmaktan asla kurtaramaz…!
Yazsam yüzlerce sayfa alır bu yaşamın en önemli konusu, kısa kesicem sizleride yormadan…!
**
İşin özü, yıllardır tanıdığım defalarca beni ofisine çaya davet eden sevgili Erhan’ın ofisine “artık yeter deyip” geride bıraktığımız günlerde ofisine çay içmeye gittim. Sadece sıradan bir sohbet, bir çay, Habur, ekonomi,İhracat vs ile ilgili konuşup 30 dakika kalıp çıkmayı düşünmüştüm.
Ama hiç öyle olmadı, işte değerli okurlarım, ofisine girer girmez, gözüme çarpan felsefeden, edebiyata, dünya klasiklerinden Dinler tarihine kadar uzanan çoğunu bildiğim, bir kısmını okuduğum ve dostlarım olan filozof, yazar şairlerin kitapları ile kurulmuş bir kütüphane gördüm ve şok oldum desem inanın, çünkü Şırnaktaki hemen hemen bütün iş adamlarını bilirim severimde, sayarımda, ancak, ilk kez bir iş adamının ofisini kütüphaneye çevirdiğini görmem beni büyüledi ve inanılmaz keyif aldım ve mutlu oldum.
Alışık değilim Muazzam böyle bir metafora. Ve sevgili Erhan’ın ofisindeki kitaplığını tam 1 saat ayakta inceledim. Ve Erhan kardeşimle sohbet etmeye başladık, dedimki “kendime bu kitaplığı ofisine kuran acaba okumak içinmi yoksa gösteriş içinmi acaba diye ikilemde kalmadım değil, düşünmeden edemedim.
**
Sevgili Erhan’la tam 4 saat kitaplar, akımlar, felsefeler üzerine hasbıhal ettik. Ve anladımki, sevgili Erhan tam bir kitap kurdu, okuyan, okumanın önemini anlayan, ve son derece mütevazi ve bilgiye aç bir derin kişilik.. ve yüreğini öptüm sevgili Erhan’ın.. hele hele Silopideki 8 okula binlerce kitap ve kütüphane bağışlayıp gençlerimiz o kitaplarla ile tanışsın okusun diye kendi imkanları ile kurduğunu söylemesi ve daha çok beni etkileyen güzellikler yaptığını anlatınca daha da mutlu oldum” üstelik sevgili Erhan, bana dönüp, üstadım, senden rica ediyorum sakın yaptıklarımızı haber yada yazı ile yazma deklere etme demesine rağmen Erhan’ın affına sığınarak bu yazıyı kaleme almayı bir görev bir vazife bildim….!
**
Evet değerli okurlar, Sizlere Silopi’den bir insan portresi sundum. 22 yıllık gazetecilk-yazarlık mesleğimde bir ilke tanık olmanın keyfi ile ofisini kütüphaneye yüreğini sevgi ve bilgiye dönüştüren iş adamı, ihracatçı sevgili ERHAN ÇEVİK’i TÜM SAMİMİYETİM VE İNSANCIL DUYGULARIMLA CANİ GÖNÜLDEN KUTLAR AYAKTA ALKIŞLIYORUM…!
Bu arada, sevgili Erhan’ın birlikte çalıştığı iş ortakları ve dostları olan Sevgili Kahraman’ Sevgili Hüseyin ve Sevgili İbrahimide unutmamak gerek. Onlarıda kutluyor tebrik ediyorum….!

Dünyayı Ancak KİTAPLAR KURTARACAK ülküsü ile lütfen Kitapsız kalmayın….!

Sevgi Ve Barışla….

Dündar Sansur….

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.