29 Mart 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

“MUSA’NIN ÖLÜMÜNDEN SADECE TEFECİLER DEĞİL HEPİMİZ SORUMLUYUZ

“MUSA’YI BİZ ÖLDÜRDÜK…!”
“MUSA’NIN ÖLÜMÜNDEN SADECE TEFECİLER DEĞİL HEPİMİZ SORUMLUYUZ
Kahrolun Emi Ey Kan Emici Tefeciler….!
Fransız Filozof Bilge Decart’ın Dediği Gibi “Bir Suçu Toplum Hazırlar Kişiler İşler…!”
2 Gün Önce Değil Sadece, Yıllardır Özellikle Cizre’yi Silopi’yi, İdil’i Şırnak’ı Mesken Seçen, Yuvalar Yıkan, Ailelerin Dağılmasına Neden Olan, Ahlak Yoksunu, Dinsiz, İmansız, Dini İmanı Para Olan Ve Ne Yazık ki “Bazıları da Defalarca Güya Haca Gitmiş,” Adeta Vampir Gibi Toplumun Kanını Emen Tefecilerin Yarattığı Toplumsal Tahribatı Yazdım Yazdım Yazdım.. . Çoğu Zamanda Onların Ölüm Dâhil Tehditlerine Rağmen Davamdan Asla Vazgeçmedim Ve Yazmaya Devam Ettim, Başımda Gitse Bu Alçakların Peşini Tek Başıma Da Kalsam Asla Bırakmayacağım. Çünkü, Şırnak Genelinde Ahlakı Dejanarasyona Ve Ailelerin Çöküşüne Neden Olmakla Beraber Toplumsal Dayanışmanın , Altına Adeta Dinamit Koyanlardır Tefeciler… Ve Tefecilerin Son Kurbanı Cizre’den Maalesef Musa Berivan Oldu…!
İnanın Değerli Okurlar, Vatandaşı İle, İmamı İle, Stksı İle, Siyasetçisi İle, Bürokratı İle, Aydını İle, Esnafı, Bakkalı, Sanayicisi Sıradan Vatandağı Kanaat Önderi, Ağası, Paşası, Begi İle Bu Ölümden Hepimiz Mesuluz Birinci Dereceden Soprumluyuz.. Hiç Öyle Kıvırmaya Gerek Yok…! Çünkü,Decart’ın Dediği Gibi “Bir Suçu Toplum Hazırlar Kişiler İşler…!”Çünkü Aç İnsan Değerlerini Yer Diyor Sokraters. Yani, Değerli Dostlarım, Bizler, Toplum Olarak, Eskiden Dara Düşen, Zor Durumlara Düşen, Konu-Komşu-Akraba Dost Ve İnsanlarımıza Allah Rızası İçin Yardım Ederdik, Karşılığını Allah’tan Bekleyerek Borç Para Verirdik, Yardımlaşma Ruhumuz Vardı, “Taki Onu Öldürene Kadar “3 Günlük Ömrümüzün Olduğu Bu Dünyada Topladığımız Toplayacağımız En Büyük Rızkın İyilik Yardımlaşma Ve Dayanışma Olduğunu Bize Söyleyen Yüce Peygamber, En Hayırlınız İnsanlara En Çok Hayrı Dokunandır Demişmidir? Demiştir….!
Ama Bize Muhtaç Olan Kardeşlerimize Yardım Yapmak Yerine, Onları Red Ederek Onları Bu Kan Emici Tefecilerin, Faizci Bankaların Eline Biz Vermiş Olmadık mı?
*
Ve maalesef kendi insanlarımız da “hala onlara itibar edip, gidip onlardan medet ummaktalar. Ve çoğumuz aramızda utanmadan-sıkılmadan-rahatça dolaşan tefecilere “onları toplum dışına itip itibarsızlaştırmamız gerekirken hala onlara saygı bile göstermekteyiz
Aslında “Maalesef” bir şekilde o kan emici tefeci leri de yaratan bizleriz.
Toplumda yardımlaşma-dayanışma olgusu yitirilince, toplumsal deformasyon başlar, ve vahşi kapitalizmin ahlakı olmadığını varsaydığımızda da, bu kan emici tefeciler vampirler gibi ortaya çıkar ve tuzağa düşenlerin kanını son damlasına kadar emerler vesselam…!
İnanın, dinimiz (İslam) kadar yardımlaşmayı zekat-sadaka yolu ile fakirleri, yetimleri yardıma muhtaçları bu denli koruyan başka bir din yoktur.
Ve yüce insan hz. Ali’nin dediği ZULÜM KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR.
Lütfen artık daha başka Musalar ölmeden, genç kızlarımız o pis tefecilerin kurbanı olmadan, tefecileri “babamız bile olsa” savcılıklara şikayet edelim, hukuk işlesin ve kendi aramızda da onların Allah’ın selamı bile almayarak onlara tepkimizi koyalım ki, kötülük bulkaşmasın yayılmasın. Başka canlar ölmesin vesselam…! Ben kendi adıma Musa ve ailesinden özür diliyorum “sizlere yeterince sahip çıkamadık. Umarım bu özeleştirim gibi “imamlarımız, stklarımız, siyasilerimizde ve diğer toplumun tüm katmanlarıda gereken özeleştirisini verir dileği ile.. mekanın cennet olsun Sevgili Musa….
*
TEFECİLERİN ELİNE DÜŞÜP İNTİHARE DEN MUSANIN ULUSAL BASINDA ÇIKAN YAZISI.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde borçlu olduğu tefecilerin, borcuna karşılık 13 yaşındaki kızını istediği iddia edilen kamyon şoförü 33 yaşındaki Musa Berivan, evinde kendisini asarak yaşamına son verdi.
Musa Berivan’ın eşi ve yakınlarının ifadesinde tefecilerin, borçlarına karşılık Musa Berivan’dan 13 yaşındaki kızını isteyerek, “Kızını verirsen, borcunu sileriz” dediği ancak tefecilerin bu isteklerine Berivan’ın karşı çıktığı belirtildi.
Bu arada son 2 ay içinde tefecilerin eline düşen Musa Berivan’la birlikte intihar eden kişi sayısının 8 olduğu da belirtildi.
*
**
EY KAN EMİCİLER TEFECİLER; Tarih sizleri yazdı ve asla da unutmayacak…!
Sizleri kul hakkı yiyen cahiller, kan emen parazitler, ihanet edenler ALÇAKLAR, DİNSİZ İMANSIZLAR VE CANİLER diye yazdı bile…!
Her şey daha yaşanılır bir yarın ve Şırnak ve Memleket Adına….!
Sevgi ve barışla..
haber portalları sitelerinin imtiyaz sahibi
Dündar Sansur..

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.