19 Eylül 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

MÜFTÜLÜKTEN AÇIKLAMA; “DAYAKÇI” İMAM AÇIĞA ALINDI.

Şırnak’ın Silopi İlçesi Başverimli Beldesi’nde yer alan bir Kur’an kursunda eğitim gören çocukların, cami imamı tarafından darp edildiği görüntüler ortaya çıktı.

Şırnak İl Müftülüğü, cami imamı İ.İ.’yi açığa alarak soruşturma başlattı.

Şırnak’ın Silopi İlçesi Başverimli Beldesinde bulunan bir Kur’an kursunda eğitim gören öğrencilerin darp edilmesi güvenlik kamerası tarafından kayıt altına alındı. 10 Ekim 2023 tarihinde meydana gelen olayda imamın çocukları defalarca tokatladığı görüldü. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Şırnak İl Müftülüğü tarafından cami imamı İ.İ. açığa alındı ve hakkında soruşturma başlatıldı. Cami imamı tarafından çocukların darp edilmesinin görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından vatandaşlar cami imamı İ.İ.’ye tepki gösterdi.

Şırnak Silopi’de İmamın Tokat Olayı: Disiplin mi, Şiddet mi? Nedeni Ortaya Çıktı

Hazreti Ömer Yatılı Kuran Kursu’nda Yaşanan Tokat Olayının Detayları Ortaya Çıktı! 7-8 Ay Önce Yaşanan Olayın Görüntüleri Ortaya Çıktı, İmam Açığa Alındı. İmam İ.İ.: “Kavga Etmesinler Diye Uyardım, Tokat Attım”

Şırnak’ın Silopi ilçesinde bulunan Hazreti Ömer Yatılı Kuran Kursu’nda geçen yıl yaşanan bir olayın görüntüleri ortaya çıktı. Kursta görev yapan imam İ.İ., iki öğrenciye tokat attığı anların güvenlik kamerasına yansımasının ardından açığa alındı. Olayla ilgili idari soruşturma devam ederken, imam İ.İ. konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Olay, 10 Ekim 2023 tarihinde Silopi ilçesinin Başverimli beldesindeki Hazreti Ömer Yatılı Kuran Kursu’nda gerçekleşti. İmam İ.İ., biri 21, diğeri 17 yaşında olan iki öğrenciye tokat attı. Bu anlar kursun güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerin yayılması üzerine, imam İ.İ. müftülük tarafından görevden alındı ve hakkında idari soruşturma başlatıldı.

İmam İ.İ., telefonla yapılan görüşmede, olayın detaylarını anlattı. “Çocuklar o dönemde bir hafta boyunca kavga ediyordu. Yine kavga ettiklerini duyunca onları uyarıp tokat attım. Amacım, bir daha kavga etmemeleri içindi. Şu anda birbirleriyle ağabey-kardeş gibiler. İkisi de hala bizim öğrencimiz. Olaydan ne aileler ne de öğrenciler şikayetçi oldu. Bu, 7-8 ay öncesine ait bir olay. Görüntüler yayıldıktan sonra açığa alındım ve idari soruşturma devam ediyor” şeklinde konuştu.KAYNAK CİZREMGAZETESİ-ŞIRNAKHABER

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.