20 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Millet İttifakı bugün seçim ittifakı protokolüne ek bir protokolü YSK’ye sundu

#Milletİttifakı bugün seçim ittifakı protokolüne ek bir protokolü YSK’ye sundu

Deva Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, CHP listelerinden seçime girme kararı aldı.

Millet İttifakı’nda Meclis seçimleri için beş siyasi parti ortak listede anlaştı. Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti seçimlere CHP listelerinden girecek. Millet İttifakı çatısı altındaki İYİ Parti ise kendi logosuıyla seçimlere katılacak

YSK’ya protokol sunuldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Millet İttifakı adına Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) ek bir protokol sunduklarını, CHP ve İYİ Parti’nin 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak 28. Dönem Milletvekili seçimine kendi liste ve logolarıyla katılacağını, diğer 4 partinin ise CHP listelerinden gireceğini bildirdi.

Muharrem Erkek, YSK çıkışında yaptığı açıklamada, YSK başkanlığına daha önce 6 siyasi partinin Millet İttifakı adıyla seçime gireceklerine dair ittifak protokolu sunduklarını, cumhurbaşkanı adaylarının ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu anımsattı.

Bugün, seçim ittifakı protokolüne ek bir protokolü YSK’ye sunduklarını belirten Erkek, “Bu protokol uyarınca da Millet İttifakı çatısı altında Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti kendi logolarıyla ve listeleriyle seçime katılacaklardır. Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi de adaylarını Cumhuriyet Halk Partisi listelerinden göstereceklerdir” dedi.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.