24 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

MANİFESTO….! “ÜVEY EVLAT SİLOPİ…!”

MANİFESTO….! “ÜVEY EVLAT SİLOPİ…!”
“Silopi’ye 7 Kere 8…!?”
Efendim fıkra bu ya, bir gün Diyarbakır da bir okul ve ders matematik, sınıf öğretmeni , ilk okul öğrencilerine sorar, 5 kere beş kaç, birinci öğrenci 25 der, öğretmen aferin otur der, sonra öğretmen diğer öğrenciye aynı soruyu sorar 5 kere 5 kaç eder, o öğrenci de da 25 der, böylece öğretmen 10 öğrenciye kadar aynı soruyu sorar, yani hepsine 5 kere 5 kaç eder diye sorar, ve 10. Öğrenciye de beş bere beş kaç eder der, oda 25 der. Öğretmen ona da aferin doğru cevap otur der…
Sonra 11. öğrenciyi ayağa kaldırır ve şöyle der, hade bakalım söyle 7 kere 8 kaç eder?
Ancak, matematiği zayıf olan sınıftaki bu öğrenci, isyan eder, ve Öğretmene derki;
Yaf xoca, ma neden herkese 5 kere 5 de, Ma Neden Sadece Bana 7 Kere 8…???(!)
**
Kısaca, işin özü şu ki, yani uzatmadan ve ayrıntılara girmeden demem şu ki;
Evet değerli okurlar; 450 bin dönüm ekili arazisi olan Silopi ovası dururken, taş, kaya’dan başka ot bile bitmeyen İdil’e Ziraat Fakültesi Kurulur.?
Silopi’ye 7 kere 8
*
Her ne hikmetse bir çok sınav, Şırnak merkez ve Cizre’de yapılmakta ama Silopi’ye 7 kere 8 yani yasak.!
*
Yine Silopi Pasaport bürosunda dönen envai çeşit rezillikler “döndüğü iddia edilen rant vs durumlar” neden Cizre’de Şırnak’ta yok? İddiaya göre parayı verenin pasaportu 5 günde vermeyenin ise 1 ayda gelmiyormuş.!umarım yalandır.!?
Başka yerde yokmuş. Silopi’ye 7 kere 8
*
130 bin insanın yaşadığı “ve 130 bin insanın sağlığını ilgilendiren” Silopi’nin tam ortasından geçen 50 yıldır her yaz bir çok hastalığa neden olan celal deresinin ıslahı projesi her neden se Ankara’dan red kararı alınır, ama ”toplam da nüfusu 30 bin bile olmayan Silopi’nin 2 beldesinin ıslah deresi “trilyon eden” projesine evet denir ve onanır.
HDP’li Belediyeye 7 kere 8 , AK Partili belediyelere 5 kere 5.!
Her yaz dere kenarında evleri bulunan on binlerce insan hastalıklarla zehirlenir, çocukları sıtma ve benzeri hastalıklarla boğuşur, o vatandaşların suçu ne?
Yani aslında Silopililere ceza var 7 kere 8..!
*
Yine 20 yıldır Silopi Cizre-Silopi-Habur Yolu 5 yıldır hala bitmedi ve durdu.
Ayrıca insanlar eski yolu arar oldu.! Bir çok şeyde olduğu gibi bu sözde hizmet olan yolda yarıda kaldı, sanırım yine Silopi’ye Silopi’ye 7 kere 8
*
Yine Silopi yol konusunda Şırnak’ın en berbat yollarına sahip.
Yıllardır Yılan hikayesine dönen Silopi-Cizre yolu bütün ajitasyonlara rağmen hala çalışmalar kaplumbağa hızında. 3 kez ihalesi iptal edilen bu yolun 4 yıl önce bitmesi gerekiyordu. Bitmediği için bu yolda onlarca Silopili kazalara da yaşamını yitirdi. Mesele rant mıydı yorum yok.
Yani Yine Silopi’ye 7 kere 8
*
Nerden baksan tutarsızlık nerden bakarsan ahmakça…(!) diyordu bir şair…
*
Yine, Binlerce Silopi’li binlerce insana iş alanı olacak Yıllardır Söz Verilmesine Rağmen Bakanlığın Onayına Rağmen, Ve Hatta Trilyonlarca Bütçe Ayrılmasına Rağmen Sahi Neden Tekstil Kent Projesi 6 Üniteden 3 Üniteye Dönüştürüldü? Minimum 4 Bin Kişinin İstihdam Sağlayacağı Silopi Tekstil Kente Son Hali İle Ancak En Fazla 600 Kişi İstihdam Edilecek Neden? Birilerimi Engelliyor Acaba Diye De Düşünmeden Edemiyoruz?
Yine Silopi’nin sınırları içinde olan Tır Parkında çalışanlarının çoğu Silopili değil.?
Sizce bu Tır parkı Cizre yada Şırnak’ta olsaydı bir tane bile Silopi’ili olurmuydu?
Yine Silopi’ye 7 kere 8
*
Habur sınır kapısında Her nedense “evine bir ekmek için ticaret yapan karınca dediğimiz şerefli vatandaşlarımıza çekilen eziyetler,” cehennem sıcaklarında ekmek parası için yollara düşen Silopililere her iki gümrükte bazen 12 saate varan bekletmeler, peşmerge gümrüğünde bin bir hakaret, Türk gümrüğünde bazen dayak, bazen keyfi muamele çayı sigarası alınır, hele Vali beyin yeni getirdiği uygulama ile binlerce işsiz gencin adeta ekmeği kesildi.! Türkiye’nin en çok genç nüfusa sahip Silopi İlçesinin, yine ülkenin en işsiz kenti olmasını göz önüne alındığında bu karar kanımca devlete zarar.! Ne yapsın bu gençler habur dışında fabrikamı var çalışsınlar. Ne demiş Orhan Gazi;” İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” tabi yasa dışı bir şey asla talep etmiyoruz, Gençler her türlü teröre, uyuşturucuya fuhuşa bulaşmasın diyorsak, bu gençlere iş sahaları kurmamız ve onları devlet olarak halk olarak kuçaklamamız gerekmezmi?
Yani, lütfen biraz müsamaha Sayın Valim..!
İşin daha ilginci, Irak vatandaşlarına hiç ses yok, direk geçişler yani yine Yine Silopi’ye 7 kere 8
ve yine Habur sınır kapısında Silopi’lilere hiç bir ayrıcılık yapılmaması sizce düşündürücü değil mi.?aynı sorun Silopi’li çilekeş şoför kardeşlerime de yapılmakta. Sah neden?
Günde Güneydoğunun her yerinden gelen 50 otobüs direk geçer ama
Yani Yine Silopi’ye 7 kere 8
*
Geride bıraktığımız zaman zarfı içerisinde bu Tır Parktan, işe bir gün bile uğramadan, bankamatikten yıllarca haram para alan, maaş alan yüzlerce insanın olduğu iddialarına ve bunların kimler olduğu iddialarına girmek bile istemiyorum.?!
Kısaca Yine Silopi’ye 7 kere 8
**
Yine, Silopi’nin Doğasını İnsanını, Dağlarını Zehirlediği iddia edilen (ceytaş) Termik santrale rağmen, ülkenin en pahalı elektriğini ödeyen Silopi? ki, iddia odur ki, bu termik santral sahipleri, Silopi’nin doğasını insanını zehirlediği iddiasının yanında yine Siirt’teki 1000 öğrenciye burs verirken, Silopililere sadece 7 kere 8 diyormuş? İddia bu,
Ne Silopi’nin sanatına, kültürüne, öğrencisine bursuna, doğasına en ufak bir katkısı olmadığı aşına vs…!
En acısı Silopi’nin bazı mahallelerin büyük kısmı 2 termik santrale rağmen saatlerce bu sıcaklarda elektriksiz kalır. Her yerde panolar vs.
Yine Silopi’ye 7 kere 8
**
Yine Türkiye’nin en çok İhracat yapan Habur sınır kapısının bağlı olduğu Silopi’de, Organize sanayi bölgesi yok, serbest bölge yok, doğru dürüst sanayi sitesi yok, ama Habur’dan 50 kilometre ötede Cizre’de Organize sanayi var, ve her ne hikmetse 75 kilometre ötede Şırnak’ta, dağın-dağların arasında “hiç bir faaliyeti olmayan” organize sanayi bölgesi var? Ama Silopi’de Yok?
Bakanlığın Onayına Rağmen Silopi’de Açılması Adına Onanan Osb’yi Kim, Yada Kimler Siyasi Yada Stklar Engelliyor Acaba?
Yada Burada Dönen Rant Nedir?Varmı Bir Rant Yada…?!
*
Yeni Valimiz bile, bir önceki hafta ŞTSO’da STK’larla yaptığı toplantıda Cizre ve Şırnak Organize Bölgesi adına toplantı yapıldı.!
Cizre OSB’sinin genişletilmesi, Şırnak OSB’inin onarılması konuşuldu “ki Şırnak Osbsinin esamesi yokken nasıl onarılması için bütçe çıkar buda işin garip tarafı?
İşin daha trajedyası ise Silopi OSB’si “her ne hükmetse” Gündeme bile gelmedi..!
Yine Silopi’ye 7 kere 8
*
150 bin insanın yaşadığı Silopi’de portatif bir stad varken, ve Silopi yeni bir stad beklerken Silopi’ye sadece ek 500 portatif ek koltuk verilirken, ki sahası evlere şenlik hala ve berbat.
Yine Silopi’ye 7 kere 8
*
Ama 40 bin nüfuslu İdil’e bilmem kaç binlik tam modern stad, yine Cizre’ye ikinci stad.
Yine Silopi’ye 7 kere 8
*
Silopi Devlet hastanesinde yaşanan teknik ve tıbbi sorunları, uzman hekimlerin yoksunluğunu geçtim, acile bile giden vatandaşlara iğne ve serumlarını kendi ceplerinden ödemelerini ise anlamadık? Bumu Devlet?
Yine Silopi’ye 7 kere 8
**
Yine KHK’dan haksızca atılan bir çok Şırnaklı, Cizre’li, İdil’li insanlarımız arasında er nedense en az görevlerine geri gelenler arasında neden sadece Silopililer? Üstelik en fazla öğretmeninden imamına kadar, KHK’dan atılan Silopililer olurken? Sizce bu tesadüf mü?
Yine Silopi’ye 7 kere 8
*
Silopi’de Yapılan Bütün İhalelerin Siyasilerin Yakını Olanlar Tarafından Rant Vs Onandığı Yada Onamadığı İddiaları Herkesin Dilinde. umarım yalandır. onlara yapılan büyük iftiradır.! yapılan bu iftirayı şiddetle de kınıyorum.(!)
*
Yine İşkur Ve bazı Kurumlara Alınan İnsanlardan Haraç-Para Ve Aldıkları Maaşlarının Yarısına Birilerinin Konduğu İddiaları Herkesin Dilinde? Umarım Doğru Değildir Bu Tüyleri Diken Diken Eden Korkunç İddialar Bir İftiradan İbaretti.
*
Yine, Bası Tekstil-Bazı Petrol- Bazı Rehabilitasyon Ve Diğer Bazı Özel İşletmeler, İş-Kurdan Aldıkları İşçilerin Parasının Yarısına El Koydukları İddiaları da Umarım Yalandır?
*
Üstelik Silopi, Şırnak genelinin yüzde yirmi beşi teşvik olmasına rağmen…!
*
Yine 150 bin nüfuslu Silopi’de, sadece resmi olarak sadece 50 (sonradan 90-a çıkartıldı)yataklı hastane var.
Yine Silopi’ye 7 kere 8
*
Ve neden en son nüfus sayımına rağmen, Şırnak’ta kadın Doğum Çocuk hastanesi olurda, Silopi’de diş, hastanesi, kadın doğum hastanesi, çocuk hastanesi olmaz?
Yapılan var ama ne olacağı belli değil?
yada neden çok geç kalındı?
Yine Silopi’ye 7 kere 8
*
Ve yine iddia odur ki 1000 kişinin bile yaşamadığı sırt köy’e tam olimpik havuz, ama 150 bin insanın yaşadığı Silopi’ye yarım olimpik havuz?
Yine
*
Yine en az 5 barajın yapıldığı Silopi ovasına bir baraj bile sulamaya açılmaz acaba neden?
3 tarafı sularla çevril Silopi neredeyse kuraklıkla mücadele etmekte. Tarım ise dedaş’ın zulmü ile karşı karşıya. Sahi bu barajlardan kanallarla Silopi ovasını şahlandırmak o kadar mı zor?
Kısaca Yine Silopi’ye 7 kere 8
**
Birde kalkmış bazı Silopili yurdum insanları, 150 bin kişinin yaşadığı Silopi sadece ve hala resmi olarak 50 yataklı hastane dururken, ne kadın hastanesi, ne diş, ne çocuk hastanesi yokken, Cizre ile Şırnak arasındaki süre gelen bölge hastanesi polemiğine kimi Silopi’li, Şırnak’ı kim Silopi’li i Cizre’yi tutmakta. !!! (bu arada Kıskanıyor değilim, Bölge hastanesi Şırnak’a hayırlı olsun. emeği geçenlere de teşekkür ediyoruz. bu ayrı)
Anlayacağınız Silopi’ye 7 kere 8
**
Gelde çık işin içinden. Yaf Sevgili Silopi’li kardeş, sen önce birlik ol, Cizre ve Şırnak’ın mağduru olma, sonra taraf tut diyeceğim ama diyemiyorum ya neyse….! Ayrıca Silopi’li tüm partilerden Siyasetçiler Ve STK’LAR neden hiç ses olmaz ve gaflet uykusundan uyanmamaktalar?
Kısaca Gülermisin Ağlarmısın?
Yine Silopi’ye 7 kere 8
**
Bölge hastanesi Nerde yapılırsa yapılsın, çokta tın, ve bana farketmez, ama en önce ben dahil 150 bin kişinin yaşadığı zehir saçan Silopi deresi neden ishal edimiyor ona baklarım ? Ve Silopi’de bir kadın doğum, çocuk diş hastanesi varmı yokmu ona bakarım, 150 bin beldeler ve köylerle beraber 200 bin insanın yaşadığı Silopi neden hala 50(sonradan 90’ çıkartılmışı saymasak” ki oda evlere şenlik, Doktorlar günde yüzlerce hastaya bakmakta vs. bu tam bir rezalet. Birde teknik ve ilaç vs gibi problemleri yazmıyorum bile” 50 yataklı bir hastaneye mahkum edilmekte ona bakarım? Cizre, Silopi ne durumda ona bakarım, Silopi, Habur yolu ne durumda ona bakarım? Tır parkında kaç Silopili çalışıyor ona bakarım, Silopi’de OSB Ne Durumda Ona Bakarım, Bütçe Ayrılmasına Rağmen Neden Tekstil Kent 6 Üniteden 3 Üniyete Dönüştürüldü Ona Bakarım? Bunu Kim, Yada Kimler Engelliyor, Yada İşin İçinde Ne Tür Bir Rant Var Ona Bakarım? Silopide İşsizlik Oranı Ne Durumda Ona Bakarım?
Siz Sevgili Siyasi Abilerim Ve Silopinin Sırtından Beslenen bazı Stk Başkanları Ne Ayaksınız? Ona Bakarım… Vs..?!
Kısaca Diyarbakır Urfa Hoştuuuur Ama Benene…!
Hasıle Kelam… Şırnak’a, Cizre’ye ,İdil’e Hatta Sırt Köye Bile Beş Kere Beş,
Ama Silopi’ye 7 Kere 8…!
Yermisin Yemezmisin…!
Ma Xherdiiiiiir….!
Beyler…..!
*
Ve Sorarım Size, Ey Etkili Ve Yetkili Abilerim, (!)
Cizre’ye Şırnak’a, İdil’e Kısaca Neden Herkese 5 Kere 5 Ama,’
Sahi Neden Sadece Silopi’ye 7 Kere 8…??
Açıkçası, Sizden Bir Açıklama Beklemiyor Değilim?
Anlayana, Sivrisinek Az,
Anlamayana Davul Zurna Az…!
*
Değerli Güzel Kravatlı Foto Çekme Hastası, Bazı Stk’larımıza Ve Siyasi Abilerime Sesleniyorum, İnanın Devletimiz ve Ankara Silopi’yi Kayırmıyor, Ve Silopi’ye Gereken İlgiyi Alakayı Gösteriyor, Sorun Yerelde Yani Sizlerde Bizlerde,? Yolsuzluk-Haksızlık-Ayrımcılık- Ranta Bulaşan ve Yapan Yerel Bazı kirli işlere karşan bazı Siyasetçilerde.. ve onlara ses etmeyen bazı atanmışlar da? İşin aslı sorun bizde…!
Hasıle sanırım, Hakkımızı Aramasını Ya Bilmiyoruz, Yada O Koltukları Boş Boş İşgal Ediyoruz…!
*
Yani,Total Ve Lokal Yada Çoğunluğu Sizlerin Oyu İle Seçilen Bazı “rantımız adına” Stk’ların ve bazı partisi fark etmeksizin bazı partilerin Kuyruğuna Takılıp Kalıyoruz. Sonrada Vay Neden Silopi Üvey Evlat Diyoruz. Güzel Kardeşim, Kürtçede Bir Deyim Vardır,” Tu Neza-Ni Feke Cirani,” Yani Cizre-Şırnak İstediğini Alıyor Da Bizler Neden Alamıyoruz?
Üstelik, Silopi doğumlu 2 Vekilimiz Var, 4 Önemli Partinin İl Başkanımız Silopili, 6 Önemli Stk Başkanı Silopili Ama Yinede Silopi’ye 7 Kere 8….!
Güleyimmi Ağlayayımmı?
Hasıle kelam, Her toplum layık olduğu şekilde yönetilir. Nokta. (ayet)
*
Aklıma Gelen “Eğitimden kültüre- tefecilikten uyuşturucu vs ve daha ne çok “bazı kurumlarda döndüğü iddia edilen yolsuzluklara kadar” Çok Daha Kalem Var Yazılacak, Ama Yazı Uzun Diye Şimdilik Burada Noktalıyorum, Malum Uzun Yazı Sevmiyor Yurdumun İnsan..!
Kısaca Ağlamayana Mama Vermezler Net Ve Nokta…!
*
Ha, Bu Arada bütün bu sorunlar dururken, bunları yazmayı geçtim, ağaç katliamından termik santrallere kadar, doğamızı, nehirlerimizi dağlarımızı zehirleyenleri ve bu şehirlerde “döndüğü iddia edilen” enva-i çeşit zulümleri, haksızlıkları ve yolsuzlukları görmeyip” başını koma sokup” mevcut halka ihanet edenlere, bazı siyasetçilere, bazı bürokratlara dansözlük edip rant adına yandaşçılık yapan ve onların sofralarından tıka basa yiyip” bu kirli ranta alet olan bazı siyasilere takla atan dansöz oporçinist, popolist, iki yüzlü,” nahınada mıhınada vuran” sözüm ona bazı gazeteciler, entelektüeller, sözüm ona aydınlar bazı stklar ve kendilerine sözde bilmem ne medyacı diyen bazı cemiyeti başkanlarına derim ki,”tarih sizi hiç iyi anlamayacak, torunlarınız bile sizleri rantı tercih etti halkına ihanet etti diye yazacak net…!
Değer mi?
Tarih Asla Affetmez…! Bunu Bilin. Nokta.!
Che’nin bu söz ile” Alçak olmaktansa Aç kalmayı tercih ederim vs…!
**
Dostlarım, Ben Yanlışa Muhalif Olmayanlarla Aynı Safta Değilim Arkadaş…!
Gazetecilik Buysa, Sadece Taklacılık,Yandaşçılık, Rant ve Yağcılık İse,
Gazetecilikten İstifa Ediyorum…Vs..
Benim Yerim Hakkın ve Halkımın Yanı. Nokta….!
**
Yani, Partisi İdeolojisi olmayan, Sıradan Bir Vatandaşım Hasıle…..!
3 kırmızı çizgim, “Hak-Halk Hakkaniyet.”! Başım da gitse budur çizgim. dosta düşmana duyrulur…! inanın Devlet-hükümet değil, asıl sizlersiniz sorun..! Kirli ranta bulaşanlar…!
**
Not; En acısı ise bütün bu sorunlar yaşanırken, bir önceki gün Silopi Grant otelde vali beyin düzenlediği ve Silopili iş adamları ve bazı Stk’ların ve sözde bazı basının hazır olduğu toplantıda birilerinin bu soruları Vali bey dahil yetkililere bu soruları sormadığıdır? Sanırım yemek güzeldi.(!) afiyetler olsun ağalar….!
**
Ve sanki “şehr-i girik amo-da” şehri Silopi’de her şey güllük gülistanlık gibi “hepsi değil bazılarının ”alkışlarla Adeta Padişahım çok yaşa deyip” sessizce sofradan pirzolayı götürmeleri yokmu.(!!!)
Ve bu şehirle ilgili hiç bir sorgulama yapmamaları yok mu? Tam evler şenlik.. Gülermisin ağlarmısın…!
Ne diyelim afiyetler olsun efendiler…..(!)
*
Her Toplum Layık Olduğu Şekilde Yönetilir Vesela…(bakara süresi-ayet)
Sanırım en büyük sorunumuz SAMİMİYET-(sizlik) Nokta…!
Eş hedu billah Silopi7 kere 8’i hak 3 ediyor…(!)
*
Sevgi Ve Barışla Kalınız..
Her Şey Şırnak İçin….!
Dündar SANSUR…

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.