18 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

LİSANSLI RAFTİNGCİ İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU, HABUR ÇAYINDA RAFTİNG YAPTI

LİSANSLI RAFTİNGCİ İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU, HABUR ÇAYINDA RAFTİNG YAPTI

İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu; beraberinde Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu, Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, Jandarma İstihbarat Daire Başkanı Tuğgeneral Aykut Tanrıverdi, Jandarma Asayiş Daire Başkanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali İhsan Ersoy, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Tamer Bilacan, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan ile birlikte İlimiz Beytüşşebap İlçesinde bulunan Kato Dağı eteklerindeki Habur Çayında 7-11 Ekim tarihlerinde düzenlenen Kotalı Rafting Türkiye Şampiyonası etkinliğine katıldı.

İçişleri Bakanı ile beraberindeki heyeti etkinlik alanında Beytüşşebap Kaymakamı Hasan Meşeli, Beytüşşebap Belediye Başkanı Habib Aşan, Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı, Beytüşşebap İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hasan Erbağ, kurum müdürleri, STK temsilcileri, Rafting Kulüplerinin temsilcileri, sporcular ve vatandaşlar karşıladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programda Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Yardımcı açılış konuşması gerçekleştirdi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Baykan ile Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Yardımcı, Bakan Soylu ve Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Baydaş’a Rafting Sporcu Belgesi takdim etti. Rafting sporcu lisansını alan Bakan Soylu, beraberinde Bakan Yardımcısı Baydaş ve Vali Pehlivan ile birlikte yelek ve kasklarını giydi, Habur Çayında rafting yaparak etkinliğin startını verdi.

Etkinlikte konuşma gerçekleştiren Vali Pehlivan,

“Bugün bu etkinlikleri yapıyorsak, Şırnak ili olarak yakalamış olduğumuz huzur ve güvenlik iklimi sayesindedir. Elbette bugünlere gelmek kolay olmadı. Öncelikle Allah’ın izni ve yardımıyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliği, hükümetimizin gücüyle, siz İçişleri Bakanımızın riyasetinde sürdürülen hummalı çalışmalar neticesinde bugünlere eriştik. Bugün yurdumuzun, güzel Türkiye’mizin 40 ilinden sporcularımız gelmiş, burada özgür ve rahat bir şekilde etkinliklerini yapabiliyorlar. Şırnak ilimizi de katarsak 41; hem yakalanan huzur ve güvenlik ortamına hem de bu güzel etkinliklere kırk bir kere maşallah diyorum. Bugün olduğu gibi bundan sonra da bu tür etkinlikler artarak devam edecektir. Sporun kaynaştırıcı etkisi şüphesizdir. Geçtiğimiz hafta yamaç paraşütü, bu hafta bu etkinliği gerçekleştirdik. İnşallah önümüzdeki haftalarda da ‘Cudi Cup’ adı altında bölgesel, ulusal ve inşallah uluslararası tenis turnuvaları gerçekleştireceğiz. Bu konuda Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımızın şahsında Gençlik ve Spor Bakanımıza da şükranlarımı arz ediyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığımız, sağ olsunlar, bu konuda bizlere çok destek veriyorlar. Federasyonlarımız da aynı şekilde. Bugünkü etkinliğimize katkı sağlayan Rafting Federasyonu Başkanımız ve ekibine de ayrıca teşekkür ediyorum. Teşriflerinden dolayı Sayın Bakanımıza şükranlarımı arz ediyor, bu güzel etkinliğin hayırlara, iyilik ve güzelliklere vesile olması temennisiyle şükranlarımı, saygılarımı arz ediyorum.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.