16 Eylül 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Kürtlerin trafik uyarılarını Kürtçe yazmalarına tahammülsüzlük son bulmalı..

ZIMANÊ XWE BİPARÊZE
Zimanê Kurdî pir xweş u pir şîrîne
Zimanê Kurdî rûmeta me ye
Kürtlerin trafik uyarılarını Kürtçe yazmalarına tahammül edemeyenler, Antalya’da tabelaların yarısının Rusça ve Ukraynaca, Hayat’da G.Antep ve ülkenin her yerinde Arapça olmasından mutlu mesutlar.
Bu ne tezat….! Kardeş dediğinin diline tahammülsüzlük ve nefret bir kardeşlik göstergesi olamaz. Bilakis tam tersi yani nefret içerir ve kabul edilemez. Ve hukuken de yasal değildir, diğer bütün diller gibi Kürtçe’de Allah’ın ayetidir..! İnkar ve red yaklaşımlar artık son bulmalı….
**
Uzay çağında hala Kürtlerin yoğun yaşadığı kentler de vatandaşlarınız olan insanların kullandığı Dile Kürtçeye “trafik yön yazımlarına bile” Tahamülsüzlük” Dünya’ya kendimizi rezil etmek değil de nedir…!
Eski Bakan Ak Partili’li Hüseyin Çelik: AK Parti,”Kürtçe yazıların silinmesi cinnet hali” Çelik, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) yönettiği Diyarbakır, Mardin ve Batman belediyelerinin yaya geçitleri de yazdırdığı Kürtçe ‘Önce yaya’ sözlerinin silinmesine de tepki gösterdi. Şeklin de ki açıklaması yerinde ve İnsanıdır…
Bu tür ötekileştirici Şovenizm kokan politikaların bir an önce terk edilmesi dileği ile..

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.