20 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

“KÜRTÇE’YE OLAN KİNİNİZDE BOĞULUN EMİ…!”

“KÜRTÇE’YE OLAN KİNİNİZDE BOĞULUN EMİ…!”
İnsanların Marsta Koloniler Kurmaya Çalıştığı Bir Çağda Bile, Biriler, Kadim ve Kutsal Olan Yüce Allah’ın Ayetlerinden Olan Kürtçe ile Hala Uğraşıyor.! Sahi Ne Zaman Bitecek Bu Kürtlere ve Kürtçeye Olan Tahammülsüzlüğünüz, Bitmek Bilmez Irkçılığınız..! Yazıklar Olsun Ayrıştırıcı ve Bölücü Olan Bu Şoven Anlayışa…
*
Taş Kafalı Nasyonal Sosyalist Irkçı Spiker, Gülgün Feyman, Kütçe Diline Hakaret Etmekle Beraber, Faşist Beyni İle Güya Bahşetmiş;” Neymiş Kürtler Zaten Belediye Otobüslerinde Özgürce Telefonda Konuşabiliyormuş.! Diyor, Aynı Zamanda Kürtlere Hakaret Etmeyi de Kendine Hak Gören Bu Irkçı Faşist Kadın, Birde, En Kadim Diller Arasında Olan Kürtçeyi Konuşanlarında “ki 50 milyon Kürtçe Konuşanların” Birbirini Zaten Anlamadıklarını Pervasızca O Kirli Ağzına Almakta Sakınca Görmüyor.!
En Hafif Tabiri İle Kürtlere ve Kürt’çeye Olan Kininizde Boğulun Diyorum.
Seni bu Kürtlere ve Kürtçeye olan düşmanlığından dolayı şiddetle kınıyorum feyman hanım.(!)
**
Bu Irkçı Kadının, Bir Tv Programında Yaptığı Irkçı Söylemleri İle Kürtçeye Yaptığı Hareket Dolu Söylemlerini İçeren Haberin Tamamını Sizlerin Takdirine Bırakıyorum. ;””Şimdi Türkiye zaten çok dilli bir ülke. Ancak anayasada belirtilen bir tanım var; ‘Dili Türkçedir’ der. Bu anayasada yazıldığına göre anayasanın dışında oraya başka bir dil yazamazsınız. İkinci bir dil Kürtçe yazamazsınız, üçüncü bir dil, o zaman başka diller gelir. Ayrıca ben bir dil uzmanıyım ve Kürtçenin resmileşmiş bir altyapısı yoktur çeşitli gerekçelerle konuşulan bir Kürtün diğer Kürtü anlamadığı Zazacası bilmem neresi, çeşitli lehçeleri vardır ve tam zemini oluşmamıştır.”
Çok dillilik… Zaten herkes özgürce, belediye otobüsünde açıyor telefonunu Kürtçe konuşuyor. Kürtçe diye bir yasak yok. Ancak her ülkenin anayasada belirlenen İngilizce… Amerikan anayasasında İngilizce, İtalyanca, İspanyolca bilmem ne yazar mı? Yazmaz. O ülkede her dil konuşuluyor. Resmi dil unvanı çok önemlidir. Burada kimse diklenmeye, kafa tutmaya kalkmasın. Karşısında şakır şakır kapak gibi anayasayı bulur. Anayasayı fırlatırım o zaman o kimselerin suratına. Emre Aköz Türkçeye saygısızlık yapmıştır.”
Kaldı ki Kürt olan zaten Kürtçesini konuşuyor, Türk olan Türkçesini konuşuyor. İşte burada Museviler var, Ermeniler var onlar Fransızcasını konuşuyor, öbürü işte başka dilini konuşuyor. Burası Türkiye, şimdi Emre Aköz büyük bir saygısızlık yapmıştır Türkçeye. Bu nasıl ki paraya ve bayrağımıza ve marşımıza saygısızlık yapılamaz, aynı şekilde bu dilimiz için de geçerli olan bir şeydir.
Haber spikeri Gülgûn Feyman, katıldığı podcast programında Kürtçeyle ilgili yorumlarda bulundu. Feyman, anayasada resmi dilin Türkçe olduğunu vurguladı ve “Zaten herkes özgürce, belediye otobüsünde açıyor telefonunu Kürtçe konuşuyor” dedi.
T24’te yayınlanan ‘Yayınlanması Kaydıyla’ adlı podcast serisinde 1990’lı yılların ünlü haber spikeri Gülgûn Feyman konuk edildi. Bir dönem Ulusal Kanal’da görev yapan ve Vatan Partisi’nden milletvekili adayı olan ancak daha sonra ayrılarak Sosyalist Cumhuriyet Partisi kurucusu olan Feyman, podcastte Kürtçeye dair yorumlarda bulundu.
EMRE AKÖZ’ÜN X, W, Q ÖNERİSİ
Feyman’a ‘Spiker’ başlıklı kitabında gazeteci Emre Aköz’e ait ‘x, q, w harflerini alfabeye almaya hazır mısınız’ yazısını alıntıladığı hatırlatıldı. Sunucu, Feyman’ın Aköz’ün Türkçeyi Kürtçeden aşağı gördüğünü söylediğini aktardı ve “Neden çok dilli, çok alfabeli, çok kültürlü bir Türkiye olmasın?” diye sordu. Bunun üzerine Feyman şunları söyledi:
Feyman’ın sözleri sosyal medyada yoğun tepki aldı.
**
Herkesin bu nasyonal sosyalist ırkçı kadına legal platformda Kürtlere ve Kürtçeye yaptığı bu akıl almaz düşmanca hakaretleri ve ırkçı söylemlerine yasal tepkilerini göstermesi elzemdir diyorum.
En hafif tabiri ile adisiniz…! Nokta.
Sevgi ve Barışla Kalınız..
Dündar Sansur…

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.