29 Mart 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Kılıçdaroğlu: Bu ülkeye demokrasi gelecekse bunun yolu Diyarbakır’dan geçer

Kılıçdaroğlu: Bu ülkeye demokrasi gelecekse bunun yolu Diyarbakır’dan geçer

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır mitingi öncesinde “Diyarbakır’a 27’sinde gideceğim. Diyarbakırlılara buradan selam gönderiyorum. Şuna kesinlikle inanıyorum. Bu ülkeye demokrasi gelecekse, demokrasi olacaksa, herkes kimliğinden, inancından ötürü ötekileştirilmeyecekse bunun yolu Diyarbakır’dan geçer. Diyarbakırlılara bunu anlatacağım, sorularını da samimiyetle yanıtlayacağım.” açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı DEVA Partisi Genel Merkezi’nde ziyaret etti.  Kılıçdaroğlu beraberindeki heyet ile birlikte DEVA Partisi Genel Merkezi’ne geldi. Önce liderlerin bir görüşme yapacağı ardından ise heyetler arası bir görüşme yapıldı. Görüşmenin ardından iki lider ortak açıklama yaptı.

“Üçüncü ittifak olabilir”

Üçüncü ittifak olabilir,  demokrasilerde üçüncü ittifak da olabilir. Demokratik standartlarımızın gelişmesi açısından önemlidir.

Kürtçe seçmeli ders

Kürtçe ders konusunda eğer bir engel varsa engelin giderilmesi lazım. Yoksa insanlar bağımsız olarak herhangi bir yabancı dili ve ana dili öğrenebilirler, eğitim de verilebilir. Engel varsa bu engelin de kaldırılması gerekir.

Diyarbakır’a 27’sinde gideceğim. Diyarbakırlılara buradan selam gönderiyorum. Şuna kesinlikle inanıyorum. Bu ülkeye demokrasi gelecekse, demokrasi olacaksa, herkes kimliğinden, inancından ötürü ötekileştirilmeyecekse bunun yolu Diyarbakır’dan geçer. Diyarbakırlılara bunu anlatacağım, sorularını da samimiyetle yanıtlayacağım.

Üçüncü ittifakı siz gazetelerden nasıl okuduysanız ben de öyle okudum. Üçüncü ittifak kurulmasın diyebilir miyiz, diyemeyiz, demokrasi açısından önemli bir açılım. Demokrasiyi büyütmek konusunda elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz. Bu ülkede gerçek anlamda demokrasi olmalı. Bu ülkede gerçek anlamda insanlar düşüncelerini ifade edebilmeli. Gazeteciler yazı yazabilmeli, attığı tweet dolayısıyla bir kişinin sabahın köründe evi basılmamalı. Üçüncü ittifak ne olur bilemem, saygı göstermeliyiz.”

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.