20 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

İŞ-KUR ALIMLARI BARİ BU SEFER TORPİLSİZ OLSUN.!

Şırnak Rant Cumhuriyeti..(4)
İŞ-KUR ALIMLARI BARİ BU SEFER TORPİLSİZ OLSUN.!’
Yıllardır en çok tartışılan kurumların başında yer alan “ve iddia odur ki,” bu kurum ‘İŞ-KUR’adeta bazı siyasilerin arka bahçesi ve torpille işe alımlarda en çok sağda solda kahvede sokakta konuşulan kurum iş-kur..!Ki inanıyorum ki, bu konuşulanlar bir iftiradan safsatadan ibaret bu iddialar doğru değildir.(!) gönlümden geçen bu.! Yani dünya Şampiyonu olmak. Bekleyip göreceğiz, hayaller ile gerçekler arasında fark ne olacak.!
*
Neymiş efendim, ‘yok listeler, yok para ile işe alımlar, yok işe alınıpta işe gitmeden bankamatikten aylık haram para çekenlerin’bir kısmı siyasilerin akrabası gibi iftira ve iddialar, ve sağda solda kahvede sokakta konuşulan iddialar arasında İş-kur’a alınanların yarı parasına el koymaları (bu kurumlar arasında bazı tekstil-akaryakıt istasyonları-bazı rehabilitasyon okulları-bazı oteller-bazı en önemlisi bu işe alınan garibanların emeğine çöken kan emici, 3 kuruşa bile tenezzül edebilen, ahlaksız patronlar ve emek sömüren bazı alçaklar” çoğuda Karun kadar zengin olanlar İDDİALLARININ” son bulması ve değerli siyasilerimize de artık kimse iftira atmasın adına umarım bu sefer Kurasız yada Kurayla sıkıntı olmadan, yandaşçılık yapılmaz, ( çünkü sevdiğim çok güzel hizmetler yapan siyasi abilerime yöneltilen bu iftira ve iddialara çok üzülürüm.(!)’
İyi niyetle diyorum ki, umarım işe muhtaç garibanların işe giderek hakkı ile maaşını alanlar seçilir.!
Olurmu olur.!
*
Kim bilir bakarsın dağ fare doğurmaz.(!)
*
Bekleyip göreceğiz…!
**
Şırnak Okullar adında Temizlik işçisi olarak İŞKUR müracaatları dün itibari ile başladı.
Aldığımız bilgiye göre yapılacak olan alımlar kurayla yapılmayacak. Buda bi sıkıntı. Umarız kura ile alınırlar..!
*
Ve Umarız bankamatik personelleri değilde, Okula pasat ile gidenler değilde, hakkı ile işe muhtaç ve işine gidenler alınır.
*
Milyonluk ihalelere girenlerin çocukları değil, gerçek anlamda işe ihtiyacı olanlar alınır.
Bir önerimiz; Müracaat listesi çıktıktan sonra ailelerin mal varlığına bakılarak alım yapılmasını öneriyoruz.
*
Hiç bir ihtiyacı olmadığı halde, birilerinin adını kullanarak, adı çıktıktan sonra kurumun yüzünü görmeyen isimlerin artık uzak tutulması gerekir. Yorum sizin.!
*
Yolsuzlukların ve Torpilin olmadığı bir yarın ve Şırnak dileği ile..!
*
Not; ayrıca bir diğer çok önemli ayrıntı ise, nüfusu 600 bine dayanan ve 300’den fazla okulu bulunan Şırnak geneli okullara temizlik işçisi olarak sadece 230 civarı İŞ-KUR elamanının alınması skandalıdır.! Bu konuya daha sonra değineceğiz.!
*
Ancak görünen o ki, Bu tablo EĞİTİMCİLERİN CANINI ÇOK SIKACAK GİBİ. ALLAH OKUL MÜDÜRLERİNE, İL-İLÇE MÜDÜRLERİNE SABIR VERSİN.!
*
Yeni Eğitim Yılınız Hayırlı Uğurlu Olsun…
Not; okullarında bu tür sıkıntıları yaşayalar bana yazsın..!
Sevgi ve barışla..

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.