24 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

”HAYIRLI OLSUN, HALKIN ADAMI BAŞKAN SÜLEYMAN ÇAĞLI..!”

Sezar’ın Hakkı Sezar’a..!
”HAYIRLI OLSUN, HALKIN ADAMI BAŞKAN SÜLEYMAN ÇAĞLI..!”
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND)’Nin 40. Genel Kurul Toplantısında UND Yüksek İstişare Kurulu Asil Üyeliği Ve Habur Bölge Sorumluluğu Görevine Seçilen DAİB Başkan Yardımcısı Süleyman Çağlı’yı Canı Gönülden Tebrik Ediyorum.
Öncellikle belirtmek isterim ki, beni tanıyan tanır, bu köşemde hak etmeyen bir insanı “portreyi” kaleme almam. Bu nettir.! Ama Sezar’ın hakkını da Sezar’a vermesini bilirim.”Sezar’a da hakkını teslimde etmek gerek” Değerli Dostlarım, Günümüz Şırnak koşullarında maalesef bu şekilde yazacağım kaleme alacağım ve köşemi hak eden çok nadir değerler çıkmakta içimizde.”ki çıkana da sahiplenmediğimiz gerçeği de ayrı bir sendromumuz!” Köşeme portre olarak alacağım kişilikler için en ana kriterlerimden birisi, gerek Toplumsal ve sosyal bir ciddi”hümanist” kimliğinin yanında halkına istihdam sağlayan,yatırım yapan, fakire, gurabaya, engelliye sahip çıkmak, yaşadığı şehirlere yatırım yapmak, sportif, kültürel, sanatsal anlamda gençlere sahip çıkmak öğürencilere burs vermek, onlara sahiplenmektir. İşi gücü ihale peşinde olup, hertürlü makyevelist bir anlayış ile, fırlamalıklarla, daleverelerle Halkının sırtından rant sağlamak değil, Halkına istihdam sağlayıp insanına ekmek verendir. İş olanağı yaratandır, insanına Sahiplenendir.
Kısaca kendi toplumunun yaşam standartanı, yani yaşam kalitesine katkı sağlamaktır.!
*
Şırnak, genel olarak maalesef zengini çok, ama halkına sahip çıkanı az bir yerleşke.
Bu çok üzücü bir durum. Defaatla dillendirdiğim gibi, bugün karon kadar zengin olup ta bütün yatırımlarını “Şırnak’ta Cizre’de Silopi’de bir dikili ağaca bile yatırım yapmayıp, bir öğrencisine bile burs vermeyip, ne kültürel ne sanatsal nede bir fabrika gibi yatırım yapmayıp, gençlerini sahiplenmeyip, ama çok konuşan boş konuşan fiyakalı kravatlarla orda burada çaka satan çin malı vatanperver görünümlü olup samimiyetten uzak ” bütün yatırımlarını Batı’ya yapan ne çok “hayırsız evlat dediğim”zenginlerimiz mevcut. !(Lütfen iyi olanlar üstüne almasın)
Batıdaki iş adamlarımı böylemi?. asla değil? Tam tersi geldikleri yeri unutmaz, halkına her türlü yatırımlarını yaparlar vs…
*
İnanın isimlerini söylemekte haya ettiğim ama hepinizin bildiği birkaç soy isimli karon kadar mal-ı olan Şırnak’ın bağrında çıkan iş adamları vs. birkaç fabrika kursalar biz asla ne Silopdi’den ne Cizre’den, Şırnak’tan nede diğer ilçelerden Batıya ne mevsimlik işçi gönderir nede onları orada faşistlerin insafına bırakırız” aynı zaman şehirlerimizde işsizlik sorunu da kesinlikle kalmaz kalamaz.
Bununla beraber o hayırsız evlatları Allaha havale ediyor. Allah onları da, islah etsin diyorum. Dileğimiz onlarında halkına sahip çıkmaları, yoksa kimse ile ne kişisel bir garazımız var neden onlara düşmanlık, dediğimiz sitemdir yapıcı eleştiridir. Gönül ister ki, onları da yazalım. Ama böyle yazalım…!Önümüzdeki süreçte inşallah ben onları yazacağım günleri görürüm, ölmeden onları da yazmak onure etmek bana nasip olur temennisi ile
*
Ancak birileri de onlara örnektir. Ve ben o birilerini halkına yatırım yapan insanlarını iş alanı yaratan istihdam sağlayan kendi şehirlerinin kalkınmasına destek sunan, garibana, fukaraya babalık yapan, öğrencisine sahiplenen o ender şahsiyetleri fikirleri, düşünceleri, meshepleri, aşiretleri ne olursa olsun takdir eder baş tacı her defasında da onları portre olarak köşemde onure etmeyi o yüreği gerçek anlamda memleket kokan iş adamlarını değerlerimi onure etmeyi “Sıradan bir vatandaş olan Dündar Sansur olarak”görev bilirim. Vazife bilirim….! Onlarında alnından öperim…
*
İşte onlardan biride Botan’ın bağrından çıkan Süleyman Çağlı’dır. Seversiniz sevmesiniz orasını bilemem, ancak istatikler veriler belgeler ile ve yaptıkları ortada olan bu değerli insanı, sayın Çağlı’yı şahsım olarak halkım adına canı gönülden kutluyor, tebrik ediyorum destekliyorum.”böyle olduğu sürece de hepte destekte vereceğimde bilinsin…!
*
Nemi yaptı Süleyman Çağlı…?! Karşılıksız Halkı için yaptıklarını anlatsam inanın yazı çook uzar, ama kısaca anlatayım, 18 milyon dolarlık yatırımı ile bölgenin en kaliteli otelini Cizre’de yaptı. Pandemi döneminde bir yıl boyunca bir işçisini bile çıkartmadığı gibi sigorta ve maaşlarını hesaplarına yatırdı.(otel kapalı olmasına rağmen bunu yaptı). Yine Cizre’de 25 Trilyonluk bir diğer yatırımı ise MEKTEBİM ADLI BİR EĞİTİM YUVASI İDİ.. sadece bu yatırımlarının toplamı aşağı yukarı 200 trilyon etmekte. işin garibi ise 4 yıldır 200 trilyonluk Divan oteli ve Mektebimden daha bir kuruş bile kar etmişte değil hala.! Siz olsanız bunu yaparmısınız? Hiç sanmam.? Ama o diyor ki, zararda etsem kapatmam, o insanlar ekmek yesin ve yeter ki kendisini egale etsin. Çalışanların parası çıksın yeter diyor. Bu parayı bankaya koysa idi faizi ile ikiye 400 trilyon olurdu. Bitcoine yatırsa idi kim bilir şimdi milyar dolar olurdu. Ama o, bunun yerine, kendi insanının yüreğini kazanmaya yatırdı sevgiye yatırım yaptı.i.
Dostlarım, Süleyman Çağlı’ya ait olan Şirketleri bünyesinde tam tamına 380 benim insanım istihdam edilmekte. Hepsi sigortalı ve hak ettikleri maaşı alarak üstelik. Nerden mi biliyorum, çünkü ben yanında iş verdiği 380 kişilik listeyi gururla gördüm. Gerçekten duygulandım. Tamamı Cizre ve Şırnak İl ve diğer ilçelerden.
Yani 380 bizim kardeşlerimiz…
Bugün Şırnak il ve bütün ilçeler bazında bu kadar insana iş veren, ekmek veren, başka bir şirket varmıdır? yoktur. En çok insana iş veren tek şirket onun şirketidir. Dağlarımızı delik deşik edip bizi zehirleyen “20 milyar dolarlık yatırımı ile neredeyse Ceytaş kadar insanına iş veren başka bir adam ve şirket yoktur. Üstelik hendek rezaleti döneminde Şırnak’tan Sürgün edilmek zorunda bırakılıp Cizre’ye gelen Şırnaklı insanlarıma yaklaşık 80 dairesini 1 yıla yakın kira-elektrik su parasını bile almadan, üstelik düzenli bir şekilde her ay gıda ve nakdı destekterle onlara sahip çıktı. Ele güne muhtaç ettirmedi yerlerinden hendek rezaleti ile Sürgün edilen Şırnak’lı ağabeylerimizi, kardeşlerimizi… Buna ben şahidim.”o dönemde bir çok apartmanını da bizzat bu şekilde gördüm” Silopi’deki “maalesef sürgün edilen” Şırnaklılara defalarca yardım araçları gönderdi, biz dağıttık, kendi ellerimizle. İş verdiği insanlar dışında kendisine bağlı yüzlerce aile var, “yetim dul gariban” aylığa bağladığı, öğrencilere burs verir, camilere mescidlere, yardımlar yapar. Sportif, sanatsal kültürel, etkinliklerde mutlaka maddi manevi destek çıkar ve ciddi bir eğitim yuvası olan bir okulu Cizre-de, Orada da ne tür yardımlarla ayakta kalır okulun hocaları iyi bilir.! Ve daha neler neler, inanın sadece bir yazıya sığmaz..!
En önemlisi batıda bir kuruş yatırımı yok…! Bütün yatırımı kendi memleketinde….!
*
Kısaca Dostlarım, bana Şırnak’ta bir insan daha böyle gösterin gideyim değil alnını elini öpeyim…!
Yani ister sevin ister sevmeyin, ben bu adama adam derim, insan derim, Alkışlar Bravo derim, “Hayırlı evlat derim” Nazarımda paranın kölesi olan Şırnaklı (bazı) iş adamları yada para babaları bu adamın eline mertlikte, insanına olan samimi sevgisinde, memleket aşkı ile de, samimiyeti ile de, bir çok iş adamı Süleyman Başkanın eline su dökemez. Ve kendisi onlara kapaktır, örnektir vesselam..
*
Ondandır Dostlarım “SEZARIN HAKKINI SEZARA TESLİM ETMEK GEREK DİYORUM”
Aynı zamanda Irak-Kürdistan piyasasına da Nakliyesi olmamasına rağmen, şoförlerin nakliyecilerin sorunlarını, kah Peşmerge gümrüğünde, kah, Erbil’de, Kürt yönetimine, kah Ankara’ya yılmadan anlatır çözüm için maddi manevi bedeli de göze alarak her türlü arayışa girer.
Buna ben şahidim. En son aylarca önce araç sahiplerinin yaşadıkları sorunlarla ilgili “Silopi Özel İdaresi sahasında kontak kapanmasındaki sorununun çözümü için ne denli bir mücadele içinde olduğunu gözlerimle şahit oldum. Hatta beraber Peşmerge bir ekiple” gümrüğüne gidip orada da resmen Peşmerge gümrüğündeki yöneticileri çözüm için ne ricalarla hatta tehdite bile varan söylemlerle monuştuğuna şahit oldum.. Ne için yaptı bunu şoförlerimiz için.”Üstelik Irak’a giden tek bir kendi aracı yok düşünsenize…!” çünkü kendiside “aslını unutmayarak” şoförlükten gelen birisi ve ahde vefayı da bilen de birisi. Buna ŞTSO başkanı Osman Geliş’te, Kemal Palta’da, Azad kaptanda şahittir. Beraberdik o gün…! Orada ne yaşandı hep beraber şahit olduk.
*
Ben olsam nakliyem bile yokken bunları yaparmıyım, inanın sanmıyorum.!
İşte ondandır ben bu adamı seviyorum arkadaş, bazı sonradan görme zenginler gibi burnu havada değil, kibir nedir bilmez, mütevazi, cana yakın, hoş sohbet ve en önemlisi de telefonu sürekli açık arayan herkese mutlaka döner sorunlarını dinler. Sorunlarını çözmek mutlaka uğraşır.
Küçük büyük demeden herkesi dinler, sahip oldukları nesnelerle övünmez, O Asil bir yürek ve güzel bir aile terbiyesi ile herkese nazik ve kibar davranır…! Bunuda bilirim.
Dostlarım,” Emin olun abartmıyorum. Ve kendisinden zerrecede bir beklentim yok, bunu oda bilir. Minneti kapısında. Ancak ben değil, vicdanım konuşuyor…!
*
Bilmeden, kendisini tanımadan, kendisini yargılayanlara derim ki, Süleyman Çağlı’yı Lütfen önce tanıyım..!
*
Aslında Her ilçe’ye halkın adamı olan bir Süleyman Çağlı, Bir Murat Ercan gerek…!
Garibana kul kanaat geren, 380 kendi insanına iş veren “Şırnak’ta bu alanda şampiyon” halkına, öğrencisine, sporcusuna, sanatçısına, Camilere mescidlere her zaman maddi manevi desteklerle onları yalnız bırakmayan, onları sahiplenen kıymetli Başkanım DAİB YÖNETİM KURULU BAŞKANI “HALKIN ADAMI SÖYLEMİNİ GERÇEKTEN HAK EDEN”
SÜLEYMAN ÇAĞLI, SEÇİLDİĞİNİZ YENİ GÖREVİNİZ “UND HABUR BÖLGE SORUMLUSU” HAYIRLI UĞURLU OLSUN.!
Başarıların daim olsun dileği ile…
Ve Daha Güzel Yerlere Layık Olan O Yüreğinden Öpüyorum Başkanım…!
Not; bu yazıyı kaleme almamdaki en büyük amaç,Vicdandır, Değerlerimize sahiplenmek
“ Sezara Hakkını Teslim Etmektir…!”
Sevgi ve Barışla Kalınız…
Dündar Sansur…

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.