28 Mart 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

HASTANALERDE İŞE ALINACAK İŞ-KUR ALIMLARI ÜZERİNE…!

HASTANALERDE İŞE ALINACAK İŞ-KUR ALIMLARI ÜZERİNE…!
İddia odur ki, kadrolar para ile satılıyormuş.(!) Dilerim ki yalandır.!
Yıllardır en çok tartışılan kurumların başında yer alan “ve iddia odur ki,” bu kurum ‘İŞ-KUR’ adeta bazı siyasilerin arka bahçesi ve torpille işe alımlarda en çok sağda solda kahvede sokakta konuşulan kurum iş-kur..!Ki inanıyorum ki, bu konuşulanlar bir iftiradan safsatadan ibaret bu iddialar doğru değildir.(!) gönlümden geçen bu.! Yani dünya Şampiyonu olmak. Bekleyip göreceğiz, hayaller ile gerçekler arasında fark ne olacak.!
*
Neymiş efendim, Sağlık Bakanlığının Şırnak İlimiz geneli için il ve ilçe hastanelerinin çeşitli kademelerinde görev almak amacı ile daimi 58 işçi alımı ile ilgili, sağda-solda, çarşıda, sokakta, kahvede konuşulan iddialara göre” baz zatlar tarafından, bu kadrolar, kişi başı 150 milyar ile 200 milyar arasında kadrolar satılıyormuş “iddialarını şiddetle kınıyorum.! “Biliyorum bu külli iftiradır.! Ve yalandır iyi bilirim…!”(!)neymiş efendim, yok birileri kimlik topluyormuş, bu kadrolar, bazıları arasında bölüşülüyormuş, yok evlerde, kriptolu mekanlarda, kapalı kapılar ardından pazarlıklar yapılıyormuş iddiaları ve iftiraları vs… Neymiş 5 kadro benim- 3 kadro senin gibi anlaşılmazlıklar oluyormuş kendi aralarında gibi saçmalıklar, iftiralar, iddialar ve karalama birde, neymiş, yok, listeler para ile satılmalar, işe alımlar, yok işe alınıpta işe gitmeden bankamatikten aylık haram para çekenlerin’bir kısmı siyasilerin akrabası gibi iftira ve iddialar, ve sağda solda kahvede sokakta konuşulan iddialar arasında İş-kur’a alınanların yarı parasına el koymaları (bu kurumlar arasında bazı sağlık, eğitim, özel idare, bazı tekstil-akaryakıt istasyonları-bazı rehabilitasyon okulları-bazı oteller-bazı en önemlisi bu işe alınan garibanların emeğine çöken kan emici, 3 kuruşa bile tenezzül edebilen, ahlaksız bazı siyasiler, bazı patronlar ve emek sömüren bazı alçaklar” çoğu da Karun kadar zengin olanlar İDDİALLARININ” son bulması ve değerli siyasilerimize de artık kimse iftira atmasın adına umarım bu sefer Kurasız yada Kurayla sıkıntı olmadan, yandaşçılık yapılmaz, kurada ismi çıkan ve hak eden alsın derim.( çünkü sevdiğim çok güzel hizmetler yapan siyasi abilerime yöneltilen bu iftira ve iddialara çok üzülürüm.(!)’
İyi niyetle diyorum ki, umarım işe muhtaç garibanların işe giderek hakkı ile maaşını alanlar seçilir.!
Olurmu olur.!
*
Kim bilir bakarsın dağ fare doğurmaz.(!)
*
Bekleyip göreceğiz…!
**
Sağlık Bakanlığının Şırnak İlimiz geneli için il ve ilçe hastanelerinin çeşitli kademelerinde görev almak amacı ile daimi 58 işçi alımı ile ilgili alımların İŞKUR müracaatları bir önceki gün itibari ile başladı.
*
Ve Umarız bankamatik personelleri değil de, hastanelere pasat ile gidenler değil de, hakkı ile işe muhtaç ve işine gidenler alınır.
*
Milyonluk ihalelere girenlerin çocukları değil, gerçek anlamda işe ihtiyacı olanlar alınır.
Bir önerimiz; Müracaat listesi çıktıktan sonra ailelerin mal varlığına bakılarak alım yapılmasını öneriyoruz.
*
Hiç bir ihtiyacı olmadığı halde, birilerinin adını kullanarak, adı çıktıktan sonra kurumun yüzünü görmeyen isimlerin artık uzak tutulması gerekir. Yorum sizin.!
*
Yolsuzlukların ve Torpilin olmadığı bir yarın ve Şırnak dileği ile..!
*
Not; ayrıca bir diğer çok önemli ayrıntı ise, nüfusu 600 bine dayanan ve onlarca hastane ve yüzden fazla sağlık ocaklarının olduğu, ve her kademede personel sıkıntısı çeken Şırnak sağlığına sadece 58 İŞ-KUR elamanının alınması skandalıdır.! Bu konuya daha sonra değineceğiz.!
*
Ancak görünen o ki, Bu tablo BAŞHEKİMLERİNİN VE HASTANE MÜDÜRLERİNİN CANINI ÇOK SIKACAK GİBİ. ALLAH SİZE, İL-İLÇE, HASTANE BAŞHEKİMLERİNE VE MÜDÜRLERİNE SABIR VERSİN.!
*
Her şeye rağmen Şırnak’ımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum..
Not; hastanelerdeki bu tür sıkıntıları yaşayanlar, hakları gaspledilenler, para karşılığı kadro verildiğini iddia edenler bana yazsın..!
Umarım ve dilerim ki, listeler açıklandığında yanılmam, ve bu iyi niyetim suistimal edilmez.(!) sizlere inanıyorum siyasi ağabeylerim…(!!)
Her şey, yolsuzlukların, haksızlıkların, adam kayırmaların, hak yenilmelerin ve Torpilin olmadığı eşit ve adil bir yarın ve Şırnak için…,
Sevgi ve barışla..
haber portalları sitelerinin imtiyaz sahibi
Dündar Sansur

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.