28 Mart 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

HABUR’DA ŞIRNAK’A,”AYRI ÖZEL BİR SIRA VE AYRICALIK HAKKIMIZDIR..!Nokta..!

ŞIRNAK’IN SİYASİLERİ VE ETKİLİ-YETKİLİ, ERKLERİNE AÇIK MEKTUP, “
HABUR’DA ŞIRNAK’A,”AYRI ÖZEL BİR SIRA VE AYRICALIK HAKKIMIZDIR..!Nokta..!
“Birilerinin Habur Üzerinden Şırnak’ın Ekonomisini, “Ve Şırnak’ı Bitirmesine“ İzin Vermeyin..!” Gün Fikir ve düşünce farkılıklarımızı bir kenara bırakıp pozitif milliyetçi olma günüdür…! Kendinize sahip çıkın beyler…! ÇÜNKÜ SÖZ KONUSU GELECEĞİMİZDİR…. ! Geç olmadan..

Habur Gümrük Kapısı Tüm Bölge başta olmak üzere özelde 600 bin nüfusu ile Habur dışında başka bir geçimi olmayan Şırnak’ın özelde Cizre ve Silopi üzerinde, Mardin, Antep ve başka illerin lobilerinin baronlarının, oynadığı oyunlara karşı, lütfen Şırnaklı siyasiler ve yetkililer ve STK’lar uyanık olun derim..!
Bu ilimizin sınırında olan Habur Gümrüğünün Tuzunu yutan biz, her türü kahrını çeken biz ama kaymağını her şekilde başka iller yemekte ve bu adalet değil.
Özellikle son günlerde hepimizi rahatsız eden bir konu var ki şayet bu uygulanırsa Şırnak, Cizre, Silopi esnafından-nakliyecisine, hamalından-araç sahiplerine kadar bir bütün olarak adeta ekonomisi kötü etkilenecek-adeta bizi bitirecek biline..!!

Özellikle merkezden araçların sıralarını kartla alması güzel ama, Şırnak’ın kesinlikle bu uygulamanın dışında tutulması gerek, çünkü Şırnak’taki araçların çoğu eski uzun yol yapacak durumda değiller.

Ve başka nedenlerden dolayı, Şırnak, Cizre, Silopili araçlara ayrı bir sıra özel bir statü mutlaka şart ve uygulanmalı ve bu kesinlikle ilimizin sınırında bulunan Haburun her türlü Kahrını çeken bizlerin hakkıdır, Hukukudur…

Birincisi eğer Şırnak İlli ve ilçesi için ayrı bir Sıra verilmez ise, bizim lojistik merkezimiz çöker, ve binlerce Hamal, Nakliyecisi taksicisi, esnafı, bekçisi, çaycısı kısaca 600 bin insanın adeta açlığın ve daha da yoksulluğun kucağına atılması demek. .!

Yani A-den Z-eye herkes bu durumdan etkilenir, ki bu Şırnak için tam bir ekonomik felaket demek desek yeridir. İnanın sonra bu insanların hem hakkı/ hukuku vebalı ödenmez, hem de bir çok insanımızın başka oluşumların kucağına itilmesi anlamına da gelir desek abartı etmeyiz. Ki, geçmişte bunu biz gördük ağabeyler.!


Ve şimdiye kadar geçimini bir şekilde Habur’dan sağlayan birçok esnaf gibi bir çok bölge İnsanı da bir nebzede olsa araç şoförlerine çam sakızı çoban armağanı bir şeyler satabiliyorlardı

Ama en önemlisi ne karar verilirse verilsin muhakkak şimdiki sistemde olduğu gibi Şırnak iline ayrı bir Sıranın sağlanmasıdır.

Bunun denetimini sağlamak inanın çok zor değildir.

Herkes hatırlar, 1992-2000’li yıllarda bölgeye tanınan (J) harfini bilmeyen yoktur…!

Ve uygulama takır takır işledi. Kimseyede haksızlık yapılmadı.!
NEDEN ŞİMDİ BU OLMASIN? SİLOPİ CİZRE BUNU HAK EDİYOR…!

Yine yazıyı çok uzun tutup ( sizlerin tepkilerini yine alıp, Üstat yine çok uzun yazdı diye, tepkilerinizi almak istemediğim gibi) kafanızı yormak istemiyorum,

Kısa ve net, Şırnak’ın partisi- düşüncesi fark etmeksizin, bütün Siyasilerine, yetkili ve etkili insanlarına, özellikle Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası ve Cizre sanayi odası yönetimine, DAİB, GAİB, TİM-UND’e ve diğer mesleki STK’larına sesleniyorum, LÜTFEN VAKİT GEÇ OLMADAN ŞIRNAK’A, CİZRE’YE SİLOPİ’YE SAHİP ÇIKIN VE BİRİLERİ BİZİM EKMEK KAPIMIZI ELİMİZDEN ALMASIN.

Hamalından esnafına kadar bizler açlığa mahkum olmayalım… KISACA GÜN KENDİNİZE SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR DERİM…!

Bu konuda bir çok İhracat, Nakliye ve bazı STK’lıların konu ile ilgili ortak Deklerasyonunu, ortak bildirgesini Sevgili iş adamı ihracatçı TİM VE ŞTSO yönetim kurulu üyesi Kemal Palta’nın bana attığı mesajı sizlerle baylaşmak isterim

Değerli Yetkililerimiz, Başkanlarımız, Kanaat önderlerimiz, Siyasilerimiz,
İlgili birimlerce HABUR Tır sahası Sırasına bir düzenleme için belirli bir çalışma içerisindeler.ve hepimiz katılıyoruz inşallah adil ve şeffaf bir çözüm getirilir.Ama biz tıpkı Sarp Sınır kapısında,Gürbulakta, Cilvegözü’nde ve tıpkı Geçmişte Silopi’de Şırnak Sırası gibi
Şırnak İli için ayrı bir sıra İstiyoruz. Yani bizim batıya gidemeyecek Tırlarımız kamyonlarımız için daha bölgemize daha fazla yük gelmesi için, Bölge hamalları, esnafı, Bekçileri, Nakliyecileri, bi sürü eşya vs satan insanlarımız için. ipekyolu Gümrüğünde işlem yapılanlara ayrı bir Sıra talep edelim ve sağlayalım. Yarınlar geç olmadan lütfen 600 bin insanı derinden etkileyecek bu durum üzerinde bu uyarımızı dikkate alın..diyordu….!
Yorum sizin..

Ama özellikle bölgenin ikitdar vekillerine il-İlçe BAŞKANLARINA/YÖNETİMLERİNE seslenmek istiyorum, LÜTFEN HALKINIZA-ŞIRNAK’A SAHİP ÇIKIN…!

BAŞKA ŞIRNAK YOK…!

UNUTMAYIN.. SİZE OY VEREN BU HALKA HAKKINI VERMEK, ONLARI SAVUNMAK BOYNUNUZUN BORCUDUR..!

Kİ, TARİH SİZLERİ, GÜZEL ANLATSIN VS…!

Benden söylemesi…!

Benden nacizane tavsiye, tarihe adınızı iyi yazdırın derim…!

Para yerine şerefi tercih edenler, diye tarihe adını yazdıranlara selam olsun vs..!

Gerisi keyfiniz bilir….!

Her Şey Şırnak İçin…

Dündar Sansur..

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.