23 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

GÜVEN TAZELEYEREK DAİB BAŞKANLIĞINA YENİDEN SEÇİLEN ETHEM TANRIVER’DEN TEŞEKKÜR MESAJI.

GÜVEN TAZELEYEREK DAİB BAŞKANLIĞINA YENİDEN SEÇİLEN ETHEM TANRIVER’DEN TEŞEKKÜR MESAJI.

DAİB’in 2022 yılı Olağan Seçimli Genel Kurulu sonucunda seçimi kazanan Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Tanrıver ve Yönetim Kurulu üyeleri mazbatalarını aldı.

DAİB Başkanı Ethem TANRIVER 171 Oy Farkla Tekrar Seçildi

2018 yılından bu yana DAİB Başkanlığı görevini yürütmekte olan Ethem TANRIVER, 17 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirilen DAİB 2022 Olağan Seçimli Genel Kurulunda, bir kez daha DAİB Başkanlığına seçilerek güven tazeledi.

İhracatçılar Birliği yeni hizmet binasında gerçekleştirilen genel kurulda yönetim ve denetim kurullarının raporları, bilanço, gelir gider ve tahmini bütçe hesapları okunarak kabul edildi.

Türkiye’nin Tüm İllerinden Rekor Katılım

Doğu Anadolu İhracatçı Birliğinin 1937’de Atatürk tarafından kurulan Türkiye’nin ilk ihracatçı Birliği olması yönüyle, tarihine yakışır rekor bir katılımla gerçekleştirilen Genel kurula, 50 ilden 800’e yakın ihracatçı firma katılım sağlayıp sandık başına giderek yeni yönetim kurulu, denetim kurulu ve TİM delegelerini belirledi.

*

Ethem TANRIVER ve Ekibi Büyük Fark Attı

İki listenin yarıştığı Genel Kurulda, halihazırda da Birlik Başkanlığını yürütmekte olan Ethem TANRIVER’in başkan adayı olduğu Kırmızı liste 455 oy alırken, Osman BAHAR’ın başkan adayı olduğu Beyaz liste ise 284 oyda kaldı.

Seçimi 171 oy gibi ezici bir farkla kazanan ve güven tazeleyen Ethem TANRIVER konuşmasında, ‘’Öncelikle Genel Kurulumuzun ihracatçımıza ve Birliğimize hayırlı olmasını diliyorum. Bizlere güvenip bir dönem daha camiamıza hizmet etme görevi veren ihracatçılarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.’’ ifadesinde bulundu.

TANRIVER, ‘’Özelikle vurgulamak istiyorum ki, bugün ki genel kurulumuz şunu iyice gösterdi ki, Doğu Anadolu İhracatçı Birliği, gerçek anlamda çok önemli ve büyük bir birlik. Bugün genel kurulumuza ülkemizin 50 ilinden 800’e yakın ihracatçımız katılım sağlayıp bizleri destekleyerek, seçime iradesini yansıtmıştır. Seçimi yaklaşık 171 gibi çok ciddi bir farkla kazandık. Burada ihracatçımızın verdiği çok önemli bir mesaj var. İhracatçılarımız, Birliğimizi sahiplendiğini, çalışmalarımızı, hassasiyetlerimizi ve gayretlerimizi çok iyi gördüğünü; DAİB’in belli bir bölgeye, siyasi düşünceye sıkıştırılamayacağını; ülkemizin 81 ilinin 81’inde de var olan ihracatçısına hizmet eden bir Birlik olduğunu; üreten, ihracatı ve ihracatçıyı gerçek anlamda tanıyan ve onları en iyi şekilde temsil edeceğine inandığı ehliyetli ve liyakatli ekipler tarafından yönetilmesi gerektiği mesajını oluşan oy farkıyla çok açık ortaya koydu.’’

Yönetim Ekibime ve İhracatçılarımıza Teşekkür Ediyorum

Seçimde güven tazeleyen DAİB Başkanı Ethem TANRIVER, teşekkür konuşmasında, ‘’1937’de kurulan Türkiye’nin ilk ihracatçı Birliğini ekibimizle birlikte yönetmenin gururu ve sorumluluğunu yaşıyoruz. Ben değil biz ruhuyla çalıştık. 4 yıl önce bizlere güvenip bu görevi verdiniz, pandemi koşullarına rağmen verdiğimiz sözleri tutmanın haklı gururu ile buradayız. Kıymetli ihracatçılarımız yönetim ekibimizi bu göreve tekrar layık gördüler, inşallah pandeminin de etkilerinin artık sona erdiği, dolu dolu hizmet üreteceğimiz bir 4 yıl geçireceğiz. Seçimi kazanan gerçek anlamda DAİB ailesi. Çünkü, 4 yıl önce olduğu gibi bugünde ‘’ben değil, biz diyen; makamı küçültüp, hizmeti büyüten’’ gerçek anlamda ihracatı bilen çok güzel bir ekip kazandı. Genel kurulumuza teşrif eden tüm ihracatçılarımıza Yönetim Ekibim olarak tekrar çok teşekkür ediyoruz.” ifadesinde bulundu.

Haber portalı olarak, Güven tazeleyerek Seçimi kazanan DAİB Yönetim kurulunu Kutluyor. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.