25 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

“GURUR ABİDESİ GENÇLER;”BİR BİR ALNINIZDAN ÖPÜYORUM.”.

GURUR ABİDESİ GENÇLER;”BİR BİR ALNINIZDAN ÖPÜYORUM.”.
“BUMUDUR….? BUDUR…!”
Aslan Yettiği Yerden Belli Olur Demiş Atalarımız, Demesine Demiş’te “Demek ki, Pislğini Sağa Sola Atıp, Utanmadan- Sıkılmadan, Oradan Ayrılıp Pislettikleri Yerleri Temizlemeden Giden Ve Atalarına Layık Olmayan Bazı Zibidi –Züppe, Serseri, Cahiller, Aslan Olan Atalarına Layık Değillermiş.!
Ve Onların Pisliğini Temizlemek İse, Yine Aslan Olan Atalarına Layık Olan Pırıl Pırıl Çevre Duyarlılığına Sahip Gurur Duyduğum Gençlere Kalmış.
Ve Onlarda Kendilerine Layık Olanı Yapıp Aslan Oğlu Aslan Olduklarını Yaptıkları Bu Çok Anlamlı Davranış İle Belli Ettiler. Ekolojye Doğaya Karşı Ne Kadar Duyarlı Olduğumu Bilen Bilir, Doğa ve Ekoloji Vazgeçilmezimdir. Onandır. 23 Yıldır Doğam, İnsanımı Dağlarımı Zehirleyen Termik Santrallere Hep Hayır Dedim, ve Lanetledim Doğamı Zehirleyenleri, Bin Dılda Geçse Yine Hayır Diyeceğim.( Er Ne Kadar Şerefsiz Bazı İnsanların, Yok Dündar Para Aldı Yok Rüşvet Aldı gibi Alçakça İftiralarına Karşılık O Köpekleri Allaha Havale Ediyorum”)
“Buda Net Olarak” O Şeref Yoksunu Alçaklara” Biline”
*
Kısacası Sizlerle Gurur Duydum Kardeşlerim Bir Bir Sizlerin Alnından Öpüyorum.
*
Sözü Uzatmadan Sözü Onlara Bırakıyorum;”
Onlar adına bana mesaj atan Değerli Kardeşim Resul ALINAK’IN YAZISIDIR;”
**
Merhaba Üstadım, Değerli Yazarımız Dündar Sansur,”Biz Cudi Doğa Ve Bisiklet Kulübü Olarak Şırnak çevre yolundaki pislikleri özellikle de içki şişelerini Toplamaya çalıştık
Ve Sizin Gibi Büyük Şırnak sayfaları bizi hiç paylaşmadı ama biz reklam peşinde değiliz
Sadece duyarlılık olur diye paylaşmanizi, Istiyoruz*
Genellikle siz paylaştiginizda diğer sayfalarda paylaşıyor
*
Biz Şırnak Çapında Kendi Adımıza Bağımsız Bir Kulüp Kurduk.
Genellikle Hepimiz Öğretmen Sağlıkçı Veya Üniversite Öğrencisiyiz
Ama Grubu Kuran Üyeler Hepsi Universiteden Mezun Olmuş Veya Halla Okulu Okuyan Yada Atama Bekleyen Arkadaşlar
Bizim Amacımız Şırnaklı Gençlerimizi Veya Halkımızı Çevre Duyarlılığına Yönlendirmek Yanlış Anlaşılma Olmasın kimse Cahil falan demiyorum. Hem özellikle Ailemi Bu Duyarlılığa Alıştırmak istiyorum.
*
Çöpleri Atmamak Bisiklet Sürmek Doğa Yürüyüşleri Doğada Kamp Yapmak Bizim Memleketin Çok çok Güzel Yerleri Var Keşfedilmemiş veya keşfedilmis
Cudi Doğa ve Bisiklet Kulübümüzü sonunda ilk etkinliğimizi gerçekleştirerek somutlaştırmış bulunmaktayız.
*
Şırnaklı Öğretmenler,öğretmen adayları ve çeşitli mesleklerle meşgul olan genç bir oluşum olan Kulübümüzün nihai amacı memleketimizde sosyal aktiviteler,bisiklet,kamp,gezi,kültür,sanat vb birçok alanda aktiviteler ve projeler planlayarak genç,yaşlı bütün vatandaşlarımızda farkındalık oluşturmak ve harekete geçirmektir.
Bu amaçla ilk adımımızı Doğa temizliği etkinliğimizi yaparak attık.Etkinliğimizin ilk ayağını belli bir alanda sadece kurucu üyelerle yaparak ne kadar önemsediğimizi göstermek istedik.
*
60 adet torba dolusu şişe toplayarak Şırnak belediyesine geri dönüşüm için talep oluşturmuş bulunmaktayız.Oluşabilecek herhangi bir geri dönüşüm geliri ile köylerimiz ve çevremizdeki etkinliklerimizde kullanmak isteğindeyiz.
BENİM GÖRÜŞÜM GERİ DÖNÜŞÜM
Ve Sizden ricamiz heryerde yayinlatmak. Lütfen sesimie ses olun. Başka Şırnak Yok Başka botan yok…
Sahip Çıkalım doğamıza. Kirletmeyelim yarınlarımızı. Çevremizi”
Resul ALINAK…
Cudi Doğa Ve Bisiklet Kulübü adına,
ALKIŞLAR SİZE HEMDE AYAĞA KALAKARAK…
Sevgi Ve Barışla Kalınız…
Dündar Sansur..

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.