28 Mart 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

’GIRIK-DER HAYIRLI OLSUN…!’’

’GIRIK-DER HAYIRLI OLSUN…!’’
Genel Yayın Yönetmenimiz Sayın Dündar Sansur yazdı; Silopi’li Gençlerin Bir Araya Gelerek Kurduğu Gırık-Der, Silop’inin Geleceği Adına Beni Umutlandırdı.
GIRIK-DER Gırık-Amo Eğitim ve Kültür Derneği’ne yaptığım hayırlı olsun ziyaretinde, özellikle bana gösterdikleri ilgi alakalarından dolayı başta Başkan ‘Kardeşim dediğim, çocukluğunda beri tanıdığım Hümanist ve yüreği pırıl pırıl’ sevgili Sabahattin Ökten ve tüm yönetime teşekkür ediyorum. Dündar Sansur olarak doğru yoldan sapmadığınız sürece daim yanınızdayım..!

Yeni kurulan çiçeği burnunda dernek yönetimine yaptığım ziyarette, Samimiyetlerine inandığım ve karşılıksız memleket için bir araya gelen gençleri dinledim. Tüzüklerini okudum ve Gırık-Amolu, gençlerle hasbıhal ettik.

İnanın değerli okurlar samimiyetlerine inandığımdandır, yaşamımda belki ilk kez bir STK’ya üye oldum. Çünkü bu gençlerin yüzünden Silopi’nin yarınlarını gördüm, Gırkamonun yarınlardaki sevgiyi merkeze alan, ötekileştirmeden bütünleştirici, ayırmadan kuçaklayıcı, kayırmadan adaletli ve en önemlisi insanı merkeze alan barışçıl bir anlayışın hakim olduğunu görüyorum..

GIRIK-DER’in Silopi’nin en temel taşlarından biri olacağından ve Gırıkamonun ailesi, aşireti, sülalesi, soy ismi memleketini, düşüncesini, fikrini, partisini ayırt etmeden herkese aynı adil ve eşitçe gideceklerine sorunlarını hal etmeye çalışacaklarını toplumsal barışın tesisi adına çaba içinde olacaklarını ve Silopi’nin yaşam standardını yükseltmek adına siyaset üstü bir çatı olacağını görebiliyorum. Umarım yanılmam.

Bu arada, herkese buradan deklere etmek isterimki, er ne kadar Ökten ailesinin gençlerinin kurduğu bir dernek olsada, emin olun genelde bu dernek tüm Silopililerin, Silopide-Gırıkamoda, yaşamlarını sürdüren Şanlıurfalıların, Gaziantelilerin yada dini, dili, ırkı, meshebi, aşieti, sülalesi ne olursa olsun herkesi evidi….!
Buna sizde lütfen inanın…

Bu genç arkadaşlarımız bu ülkü ve misyondan ayrıldıkları zaman, sadece lokalde ırkçılık yaptıklarını, adil olmadıklarını, herkese eşit davranmadıklarını, herkesi kucaklayan sadece Ökten ailesine endeksli bir tutum içinde olduklarını gördüğümde de emin olun ilk ben onların karşısında olacağım. Bundan şüpheniz olmasın. Zaten beni bilen bilir, benim tek misyonum, halkçılıktır ve mazlumların yanında yer almadır…

Kısaca, Umut vaad eden Bu gençler, Özel önce Ökten ailesinin birlikteliğini sağladılar genelde ise tüm Silopi’nin birlikteliğini amaç edinmekteler, eğitimden-sosyal yardmlara-burs ve kültüre kadar geniş bir vizyona sahip olduklarını söylemekteler, siyaset üstü bir barışçıl dil ile yola çıkan bu geçlere tüm yüreğimle başarılar diliyorum.

Değerli GIRIK-DER Yönetimi, Doğru yoldan sapmadığınız sürece ben Silopili bir vatandaş Dündar Sansur olarak daim yanınızdayım. Tekrar tekrar hayırlı olsun.

Silopi’ye bir umut ışığı olmaya aday GIRIK-DER, Gırık-Amo Eğitim ve Kültür Derneği ile ilgili yazılacak çok şey ama hepsini sadece bir yazıya sığdırmak ve aynı zamanda yazıyı uzun tutup yine sizlerin “üstad yine çok uzun yazmış” eleştirilerinize maruz kalmamak adına sözüme şimdilik virgül koyuyorum ve sevgili GIRIK-DER Başkanı KARDEŞİM Sabahattin Ökten’in kısaca misyonlarını anlattığı sözlerine kulak verelim;

GIRIK-DER Başkanı Sabahattin Ökten’in açıklaması;”Derneğimizin adından da anlaşılabildiği gibi eğitim ve kültür alanlarında çalışmalar öncelikli amaçlarımızdandır. Girikamo da yaşayıp kendisini buranın bir ferdi kabul eden herkesi tek çatı altında toplamak. Kültür ve değerlerimize hep birlikte sahip çıkmak. Eğitim alanında öğrencileri okumaya teşvik etmek. Gerek üniversiteye hazırlık yolundaki öğrencileri gerekse üniversite öğrencilerine maddi manevi destek sağlamak. Örneğin öğrencilerin rahat çalışıp araştırma yapabileceği ortam sağlamak adına şehir kütüphanesi projemiz var. Sosyalleşme adına üyelerimiz bir araya gelip tanışıp kaynaştıklarında bu durum üyelerimiz açısından bir çok avantajı içinde barındırıyor. Örneğin yardımlaşma ve dayanışma konularında birbirlerine faydaları olur, yine ticaret açısından bir araya gelebilir ve Girikamoya fayda verecek projelere imza atabilirler. Diğer bir boyutu da değişen örf, adet, gelenek ve ülkenin içinde bulunduğu durum ve şartlara göre bazı değişmesi gereken kültürel durumları özüne zarar vermeden bugünki şartlara uyarlama durumudur. Bunu şöyle bir örnekle açıklayayım, geleneklerimiz gereği evlenen gençlere çok fazla altın vermenin dışında birçok israfta maalesef yapılıyor. Şuan için konuşacak olursak çoğu aile çocuklarını evlendirmekte zorlanmakta. Bu durumda geleneğimizi komple kaldırmadan özüne dokunmadan yapılan israfın önüne geçilebilir ayrıca gereksiz alınan altın miktarıda düşürülebilir bu durumda hem gelenek devam etmiş olur hem aileler zorlanmaz hemde israf önlenmiş olur. üyelerimiz arasında herkesim ve sektörden insanlar var. Yine yardımlaşma ve dayanışma adı altında işsiz ve zor durumdaki üyelerimiz iş Sahibi üyelerimizin yanında iş bulma şansı yükseliyor. Hiçbir siyasi fikir ve ideolojiye hizmet etmeden, “halka hizmet hakka hizmet” şiarıyla hareket ederek ve el ele vererek yaşadığımız bu topraklara, insanlarımıza hizmet etmeyi, dertleriyle dertlenmeyi, yalnızlıklarını paylaşmayı, sevinçlerine ortak olmayı hedefliyoruz….!”

GIRIK-DER YÖNETİMİNE TEKRAR BAŞARILAR DİLİYORUM. SİLOPİYE HAYIRLI OLSUN…

Dündar Sansur….

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.