29 Mart 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

“Ey Diyanet Allah kürtçe bilmiyor mu?”

Diyanet’in Bitlis’te 90 yıldır camiye asılı olan ve 5 dilde ayet yazılı olan tabeladan Kürtçeyi çıkardığı iddia edildi. Bu durum tepkilere neden oldu.

Bitlis’te bir camide Kur’an-ı Kerim’in İhlas Suresi’nden bir ayetin 5 dilde mealinin yer aldığı tabeladan Kürtçe mealin silindiği ortaya çıktı.

Ayetin Türkçe, Kürtçe, İngilizce, Almanca ve Rusça meallerinin yer aldığı tabeladan yalnızca Kürtçenin çıkarılması ise tepkilere yol açtı.

Ey Diyanet Allah kürtçe bilmiyor mu?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Diyanete tepki göstererek, “Ey Diyanet Allah Kürtçe bilmiyor mu?” diye sordu.

Gergerlioğlu şu ifadeleri kullandı:

“Bitlis’te bir cami…Asılı bir tabela…Bitlis % 90ı Kürt şehridir. Diyanet, camilerde İngilizce, Almanca, Fransızca ve Rusçaya rahatlıkla izin veriyor. Ama Kürtçe tabela asmak ya da Kürtçe hutbe vermek, Kürtçe ibadetini yapmak yasak oluyor.”

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık’ta uygulamaya tepki göstererek yaptığı paylaşımda, “Diyanet Bitlis’te 90 yıldır camiye asılı olan bu tablodan Kürtçeyi çıkartmış. Türkçe, İngilizce, Almanca ve Rusça duruyor. Kürtçeye alerjiniz var, ben yazayım” dedi.

Daha önce de Kilis’te Kürtler Camii’nin ismi Türkler Camii olarak değiştirilmiş, resmi kayıtlarda bu değişikliğin camide yapılan “restorasyon” nedeniyle yapıldığı belirtilmişti.

“Ey Diyanet Allah kürtçe bilmiyor mu?”
Kur’an-ı Kerim’in İhlas Suresi’nden bir ayetin Türkçe, Kürtçe, İngilizce, Almanca ve Rusça meallerinin yer aldığı tabeladan yalnızca Kürtçe çıkarıldı
Diyanet Bitlis’te 90 yıldır camiye asılı olan bu tablodan Kürtçeyi çıkartmış Türkçe,İngilizce,Almanca ve Rusça duruyor Kürtçeye alerjiniz var, ben yazayım Bibêje, Ew Xuda ye û Yek e Xwedê Samed e Zarokên wî tunebûn. Ew bi xwe çênebûye. Tiştek ne wek wi û ne jî dişibiya Wî tune

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.