29 Mart 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

EN HAFİF TABİR İLE ALÇAKSINIZ.

EN HAFİF TABİR İLE ALÇAKSINIZ.
ALLAH BELANIZI VERSİN. Nokta…!
“Savunmasız Kürt İşçilere Yapılan Faşizan Irkçı Saldırıyı Nefretle Kınıyorum.”
Bodrum’da #Kürtçe konuştukları için 3 Kürt işçi kalabalık bir grup tarafından ırkçı saldırıya uğradı
Muğla’nın Bodrum ilçesinde Kürtçe konuştukları gerekçesi ile 3 Kürt işçi bir grup tarafından ırkçı saldırıya uğradı. Pompalı tüfek, satır ve demir çubuklarla Kürt işçileri linç eden grup “Kararsız kaldığım yerde kuralsız oynarım” şeklinde tehditlerine devam etti.
Siirt’in Kurtalan ilçesinden 20 gün önce çalışmak için Bodrum’a giden Mehmet şakir Balta ve iki dayısı, Kürtçe konuştukları gerekçesi ile kalabalık bir grup tarafından ırkçı saldırıya uğradı.
Rûdaw’a konuşan Balta, elektrik tesisatı yaptıklarını ve kendi aralarında Kürtçe konuştukları için aynı inşaatte çalışan bu kişilerin hedefi olduklarını söyledi.
Balta, “Yemekhanede Kürtçe konuştuğumuz için önce bağırp çağırdılar. Ardından kalabalık bir şekilde üzerimize saldırdılar. Ellerinde pompalı silah, satır ve demir çubuklar vardı” dedi.
Kavganın ardından hastaneye gidip rapor aldıklarını belirten Balta, hastanede kafasına üç dikiş atıldığını, dayılarından birinin alnından satır darbesi aldığını, diğerinin ise burnunun kırıldığını aktardı.
“Kürt Emekçilere yapılan Irkçı Saldırıyı Şiddet ve Nefretle kınıyorum. Aynı zamanda bu alçak saldırıyı Yapanların Hukuk önünde yargılanmaları ve gereğinin yapılması elzemdir…!”
Takipçisi olacağız…
Geçmiş olsun Kürt emekçi Kardeşlerim, yalnız değilsiniz…
Dündar Sansur

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.