25 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

“EĞİTİM ŞART….(!)” “ŞIRNAK FEN LİSESİ REZALET YURDU.!”

“EĞİTİM ŞART….(!)”
“DUYUN BİR BABANIN FERYADINI EY EĞİTİMCİLER-YETKİLİLER.!”
Yazıktır Günahtır, Bin Bir Zorlukla Çocuklarımız Fen Lisesini Kazanır, Kazanmasına da Ama Gel Gör ki, Şırnak Fen Lisesi Yurdu Tam Bir Ortacağ Manzarası, Hijyenden Yatak-Çanak Ranzalara Kadar Tam Bir Rezalet Yurdu. Birde Hizmet Diye Yutturmacalar!. Sanırım Cem Yılmaz’ın Dediği Gibi “Eğitim Şart…!”
*
Cizre’den, Şırnak Fen Lisesi Yurtlarındaki Her Anlamda Yaşanan Rezalete Karşılık” Cizre’den “ Bana Lütfen Sesimizi Duyurun Diye Yazan Yazı Atan Ve Aynı Zamanda Kendi facee Sayfasında da Bu Rezalete Parmak basan Bir Öğrencinin Kıymetli Babası Abdullah Şık’ın Feryat Figan İsyanı
ADBULLAH ŞIK KARDEŞİMİZİN YAZISI;”
Cizre’den, Silopi’den, İdil’den, çevre ilçe ve beldelerden LGS sınavında dereceye giren öğrencilerimiz Şırnak Fen Lisesi’ne kaydedilip Şırnak Fen Lisesi yurduna aileleri tarafından götürülmüştür. Ancak yurdun yetersiz şartları karşısında öğrenciler ve veliler büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştır. Yurt yetkilileri öğrencileri yurtta kendi hallerine terk etmişlerdir.
1. Şırnak Şükrü Geliş Fen Lisesi Yurdu’nun tuvaletlerinde su yoktur. Öğrenciler 2.5 litrelik cola petlerini başka yerlerden doldurup bu şekilde tuvalet ihtiyaçlarını karşılamaktadır.
2. Banyolardaki musluklar kırık dökük olup termosifonlar bozuktur.
3. Bina genel olarak bakımsızdır.
4.Temizlik Personelleri Yok.
5.Esas ihtiyaçlar yukarıda belirtildiği gibi eksik ve yetersiz olup güvenlik görevlisi zaten yoktur.
6.Yurt ranza ve yatakları kırık dökük olup, AFAD’ın eski kullanılmış nevresimleri öğrencilere verilmiştir. zanıp, eğitim alıp vatanına ve milletine hayırlı evlatlar olma yolunu seçen öğrencilerimiz-evlatlarımız büyük bir hayal kırıklığı ile karşılaşmıştır. Onlara reva görülen bu olmamalıdır.
Buradan Şırnak valisi Sn. Ali Hamza Pehlivan başta olmak üzere, ilçe kaymakamları, il ve ilçe milli eğitim müdürleri ve diğer yetkili kurumlardan bizlerin geleceği olan öğrencilerimizin sahipsiz olmadığını göstermelerini, öğrencilerimizin insani şartlarda eğitim almaları İçin gereken adımların atılmasını ivedilikle istirham ediyoruz. ABDULLAH ŞIK…
EĞİTİM CAMİASI VE PEK KIYMETLİ YETKİLİLER;” SİZLERİ BU REZALETE SON VERMEYE VE GÖREVE DAVET EDİYORUZ… !”olayın takipçisi olacağım net bilinsin…!”
Yeni Eğitim Yılınız Hayırlı Uğurlu Olsun…
Not; okullarında bu tür sıkıntıları yaşayanlar bana yazsın..!
Sevgi ve barışla..
haber portalları sitelerinin imtiyaz sahibi
Dündar Sansur…

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.