19 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

“DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ, YOK OLAN EKOLOJI TERMİK SANTRALLER VE DENİZ SALYALARI ÜZERİNE.!”

“DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ, YOK OLAN EKOLOJI TERMİK SANTRALLER VE DENİZ SALYALARI ÜZERİNE.!”
“Unutmamak Adına…!” Termik Santrallere Hayır…
(YİNE UZUN YAZDIM. SAKIN OKUMAYIN…!)
Sera Gazları, Son Yüzyılda “100 binyıldan” Daha Fazla Doğayı Tahrip Etti. Termik Santraller Ve Nükleer Santrallerin Doğaya Saldığı Zehir, Dağların Siluetinin Tamamen Değiştirilmesi, S0adece Bir Yılda Milyarlarca Ağaçların Yakılması, Kökünden Kesilmesi Vs Fabrika Atıklarının, Çşitli Madenlerin Zehirlerinin, Atıklarının Denizlere, Göllere Nehirlere Salınmasının, Silah Sektörü, Gen Sektörü, İlaç Sektörü Ve Kimyevi Tüm Fabrikaların Yarattığı Katliamlar Doğaya Saldığı Dönüşümü Binlerce Yıl Sürecek Zehir Ve Sonucunda Ekolojimizin Piskolojisi Darmağan Oldu.
*
Bu Nasıl mıl Oldu? Tabiki Kendi Ellerimizle Vahşice Yaptık.! Önce Ekolojimizi para hırsı adına önce yok ediyoruz. Yok edenlere çıkarlarımız için ses etmiyoruz, tepki göstermiyoruz.! Sonrada Çocuklar Ağlıyoruz. Neden Kuraklık Oldu. Neden Ekinlerimiz Yerde Kaldı Diye,
Neden Denizlerimiz Salyalarını Kıyılarımıza Vurdu. Neden Mevsimler Değişti, Göller Kurudu, Nehirler Yok Oldu, Kaynak Suları Tükendi, Temiz Su Kaynaklarına Sadece 70 Yıllık Ömür Biçiliyor Bilim İnsanları,.!
İnsanlığın Düşündüğü Gibi Felaket Diye Şey Yok.! FELAKET BİZİZ”DOĞANIN EN VAHŞİ CANAVARI OLAN İNSANOĞLUDUR. Bizleriz Bu Felaketi An Be An Yaratan, Para Hırsımız, Adına, Vahşi Kapitalizm Adına Torunlarımızın Çocuklarına Çöl Bir Dünya Ve Bir Felaket Çağının Temellerini Atıyoruz.. EMİN OLUN TORUNLARIMIZIN TORUNLARI BİZLERİ LANETLE YAD EDECEKLER… VAHŞİLER, CANAVARLAR DİYE NEFRETLE ANACAKLAR.!!
*
Sonrada Ağlıyoruz. Kusura Bakmayın, Allah’ın Yarattığı Doğanın Al Ver Dengesini Alt Ederseniz. İstediğiniz Kadar “şeyh seyid imam la birlikte” Yağmur Duasına Çıkın Fayda Etmez. Doğa Sizin Gözyaşına Bakmaz. Sizin Ona Verdiğiniz Acılarla, O Yani Doğa da “Gözyaşlarını Size Gönderecek,” Ki, Gönderiyor da. Budur Doğanın İntikamı Vs.
Hayırlı olsun buda iyi günlerimiz….!
Bana katılmayanlar sadece Şırnak geneli acaba sadece nerde birkaç ağaç kalmış? MEZARLIKLAR DIŞINDA VARMI AĞAÇ PİKNİK ALANLARINIZ? DE BUYRUN AFİYET OLSUN. ODA ORALARA GİDİP PİSLİĞİMİZİ SAĞA SOLA ATIP TOPLAMADAN DÖNÜYORUZ.!
**
BİR DİĞER KONU, ŞIRNAK VE SİLOPİ TERMİK SANTRALLER MESELESİ.
Son günlerde hızlanan kalp krizleri sonucu ölümlerin nedeni soruşturulmalı?Filitre ise bildiğiniz gibi takılmıyor? sanırım….
“Birileri Unutmuş olabilir ben UNUTMADIM…!”
“Termik Santrallere Ve Halkımı Zehirleyen Her Türlü Anlayışa Hayır…!”
Düşünsenize, enerji yatırımı babında Türkiye’nin en büyük enerji yatırımlarının başında yer alan Ceytaş gibi 3milyar dolardan fazla yatırımı ile daha büyük bir enerji yatırımı sanırım bulamasınız. Silopi’nin doğasını, toprağını, insanını havasını zehirle kirletmesi iddiasını bir yana bıraktım, aynı zamanda, Cudi dağının eko sistemine bir şekilde ne denli zarar verdiğini ise, taa uzaklardan bakanlar hemen anlarlar, görünen köy kılavuz ister mi?
Hade buda geçtim ya Türkiye’nin en pahalı elektriğini yediği zehire rağmen verenin yine Silopi ve bölge insanı veriyor desem.!?
**
Hade bunu da geçtim, ya gün be gün Silopi’de yaşlı, çocuk, kadın demeden, insanların zamansız ve ansız her çeşit hastalıktan ölümlerine, annelerimizin, kadınların gün be gün artan anlamsız düşük yapmalarına ne demeli? Son yıllarda artan kalp krizi sonucu ani ölümlere ne demeli?
Koah tarzı hastalıkların artışlarına ne demeli? Hade bunuda geçtim, ya bu güne kadar bu konu ( termik santrallerin neden olduğu hava kirliliği) ile ilgili neden hiçbir sağlıklı ve tıppi araştırmanın olmamasına ne demeli?
Bu durum batıda bir yerde olsa acaba durum böylemi olacaktı dersiniz?
**
Yada Ceytaş’ın neden olduğu iddia edilen her anlamda kirlilğe ne demeli ?
Ben bir şey demiyorum. Manzara mikemmel. Görüyorsunuz. Kesin konuşmuyorum. Yok şöyledir yok böyledir demiyorum. Konuşmaya gerek yok.! Kısaca her şey ortada değerli dostlarım…!
**
Her şey ortada da ama olan neden sadece benim halkıma oluyor, parayı kazanan başkası ölen, hastalanan, doğası evi bahçesi tarlası zehirle olan neden sadece benim insanım?! Neden acep?!
***
Hade bunu da geçelim, peki ya Dedaşın herşeye rağmen alım gücü düşük ve fakir gariban halka gerek saat panolarının HUKUKSUZCA dışarıya çıkartılması, gerekse ansızın evlere yapılan baskınlarla kaçak ekiplerinin bu fakir gariban insanlara yazdıkları “Şaibeli”Trilyonlarca TL para cezalarına ne demeli?
Not, yanlış anlaşılmasın ben asla kaçak elektrik kullanılsın demiyorum, bilakis kaçak kullananlarada gerekli yasal işlemlerin yapılmasınıda eleştirmiyorum, ancak hadsız ve önyargılı ve sadece potansiyel bakan anlayışı kınıyorum.
***
Sizler, bu tür Dedaş’varı zulümlere, zehir saçtığı iddia edilen CEYTAŞVARİ termik santrallere, ve bu şehirde dönen enva-i çeşit entikalara, döndüğü iddia edilen yolsuzluklara, entrikalara ve halkına haksızlık yapanlara, halka kömür diye taş dağıtan insafsız vicdansız adeta Şırnak’ın kanını emen bazı kömür şirketlerine, birgüne birgün, sizler, onların uğradığı her türlü siyasi yada bürokratik haksızlıklara ve çeklerini bile ödemeyemedikleri zamanlarda, bir basın açıklaması yaptınızmı? yada siz halkım bu arkadaşların Dedaş yada termik santrallerle ilgili yasalar çerçevesinde bir basın açıklaması yaptıklarını duydunuz mu?
Tabiî ki hayır.!
Lafı uzatmadan şunu net olarak ifade edeyim ki, bu halk bunu asla hak etmiyor beyler.!
Hem Dedaşın yaptığı hem Ceytaşvarı şirketlerin bu halka yaptığı haksızlıktır,
**
Gerek TUİK, ( Türkiye istatistik Kurumu)gerekse il ve ilçe sağlık kuruluşlarından (Bilhassa Şırnak ve Silopi’de) son yıllarda yaşanan kalp krizi, Koah, ani ölümler, doğum-düşük oranları, CNN’Türk’ün yaptığı haberde olduğu gibi, Şırnak’ın Türkiye’nin en çok kanser- tümör ölümlerinde (nüfus baz alınarak)1. Sırada (mı) olmasının nedenleri termik santrallerden mi (CEYTAŞ)kaynaklı?
Yoksa termik santrallerden kaynaklı değimli?
Yada neden kaynaklı?
Veya ani ölümlerin nedeni nedir?
Kısaca bu aralar Silopi’deki garip özelikle kalp krizi ölümlerin bir an önce araştırılması ve gerek bitki örtüsü, gerek hava, gerek su, gerek insanlar üzerine ölçüm raporları (bir aön önce) yapılmalı?!
Ve sonucunda halkala paylaşılması gerekmez mi?
Net olarak Ceytaş Silopi’yi doğasını ve insanını zehirliyor mu? Zehirlemiyormu?
Bilmek istiyoruz?
*
Birileri taa batıdan gelip benim doğamı zehirleyecek iddiasının yanında, Silopiye, insanına, Doğası, sanat, edebiyat, kültür , EN AZ 10 MİLYON AĞAÇ DİKMEYECEK, Sportif-sosyal hiçbir katkısı olmayacak, en az 5000 bin öğrenciye bursta veremeyecek ve bu halkın sırtından trilyon dolar kazanacak, ama bu halk Türkiye’nin en pahalı elektrik parasını verecek?
ADALETMİ BU? SORARIM VS…!
Sağlıkla KALINIZ…
Dünya çevre gününüz kutlu olsun..
DİP NOT; ÇOK KOMİKSİNİZ, HAYATI BOYUNCA DOĞANIZI İNSANINIZI ZEHİRLEYEN TERMİK SANTRALLERE BİR DEHA BİLE YASAL TEPKİ GÖSTERMENLERİN ÇEVRE GÜNÜ MESAJLARINI BOY BOY VERMELERİ YOKMU. TİYATRAL KOMEDYA…!
ŞAKA GİBİSİNİZ….(!)
Dündar Sansur…

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.