29 Mart 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

DR.CENGİZHAN UYSAL;” ŞIRNAK’TA UYUZ VAKASI VAR AMA İLAÇ YOK.!”

DR.CENGİZHAN UYSAL;” ŞIRNAK’TA UYUZ VAKASI VAR AMA İLAÇ YOK.!”

Şırnak’ın en eski Doktorlarından yaşamını insan sağlığına adayan, yaşamı boyunca, yüzlerce sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü yer alan” kah ezidi kamplarında aylarca gönüllü çalışan,”  kah 90’lı yıllarda, Saddam zulmünden kaçan Kürt göçmenlerin kamplarında haftalarca onların dertlerine çare arayan, en son Şırnak hapishanesinde yıllarca mahkumların abisi, psikologu, her şeyleri olan ve şimdi ise, emekliye ayrılmasına rağmen, Şırnak’taki sağlık ofisinde para almadan hala gönüllü çalışan, kendini halkına adayan,  yaşayan efsane Dr. Cengizhan Uysal, son aylarda Şırnak’ta  baş gösteren ve salgın haline gelen Uyuz hastalığına dikkat çekerek herkesi bu uyuz hastalığına karşı tedbirli olmaya davet etti.ve Stokçuluk yapan firmaların Uyuz hastalığı için elzem olan Kwelada ilacının eczanelere ilaç zamlanacak diye vermediğinden yakındı.

Doktur Cengizhan Uysal, kamuoyunu bilgilendirmek amacı açıklamasında şunları söyledi,” bilhassa son dönemlerde Şırnak’ta uyuz vakası çoğalmış durumda, bana gelen vakalardan anladığım şu ki, bu menem hastalık, bulaşıcı olduğu için hızla yayılmakta. Bundan dolayı Vatandaşlarımızın çok dikkatlı olmaları gerekmekte.  Ancak işin dahada vahimi Uyuz cilt hastalığının tek ilacı var(Kwelada losyon)oda zamlanacak beklentisiyle bazı firma ve ilaç şirketleri bu ilacı stok etmişler, ve bu insan sağlığını hiçe sayan kapitalist düşüncedeki ilaç firmaları, bu ilacı eczanelere vermiyorlar. Bunun yarattığı tahribat ise sağlık olarak tüm bir halkı kötü etkilemekte. Kadın, çocuk yaşlı herkes bundan çok ciddi etkilenmekte. Bu ilaç olmadığı içinde biz hekimlerin eli kolu bağlanmakta. Ancak bu ilacın piyasaya sürülmesi bu hastalığı kısmende olsa ciddi anlamda yok eder. Onun dışında elbet hijyen başta olmak üzere  bu hastalığa yakalanan vatandaşlarımıza önereceğimiz sağlık tedbirleri var. Onunda önümüzdeki günlerde siz basın medya aracılığı ile anlatacağız.

Ancak son olarak şunu belirteyim, hiçbir şey insan sağlığından daha elzem değildir, bu stok yapan gözü para ile dönmüş bazı  ilaç firmalarına derimki, Uyuz hastalığının tek ilacı var(Kwelada losyon) onu piyasaya sürün. Yazıktır, günahtır, her şey para mıdır? Yetkilileri de bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.”dedi

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.