20 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

‘DERSİM-BİTLİS-CUDİ BİR YÜREK YANGINI.! ‘

‘DERSİM-BİTLİS-CUDİ BİR YÜREK YANGINI.! ‘
Başka yangınlar olmasın artık.
Burası Marmaris yada Bodrum yada Antalya olsa idi, sizce ülke ayağa kalkmaz mı idi.! ama yok, gündemde bile değil. yazık ki ne yazık…!
Günlerdir Dersim-Bitlis dağlarından durmadan aralıklarla devam eden yangın, bizleri derinden sarstığı gibi yine uzaktan seyretmenin verdiği acıyla ciğerlerimizin pare pare yanmasını “garip bir utanç içinde” içimize çekiyoruz.
VE ŞİMDİ CUDİDE BAŞLADI ÇİĞERİMİZİ YAKAN YANGIN…
Kim yakıyorsa her sene aynı aylarda aynı yerlerde yangın çıkartmaları da size bir şeyler söylemiyor mu?
**
Ne istiyorsunuz o dağlardan, her sene binlerce hayvanı diri diri yakıyorsunuz, yüz binlerce fidan yok olmakta, envai çeşit bitkiler tarihe karışmakta ve dünyamıza azda olsa nefes veren binlerce ağacın yakılması size ne zevk veriyor? Bu nasıl bir anlayış bunu da anlamakta zorluk çekiyorum. Her sene bu ormanlarda on binlerce canlıyı diri diri yakmak nasıl bir insanlıktır ve çıkar nedeni olabilir? Anlamıyorum.
**
Her sene aynı aylarda, aynı günlerde, aynı dağlarda ve aynı sebeplerle dağların yakılmasını anlamak mümkün değil!
Bakın sitemizin arşivine, her sene bu aylarda dağlarımızı yakmayın şeklinde birkaç haber yapmak ve bir iki köşe yazısı yazmak kaderimiz mi yaho, sanki 23 Nisan çocuk bayramı, yada Cumhuriyet bayramı veya Newroz bayramı gibi geleneksellileşen bir hal alması da ne utanç!!. Aynı Haziran ayları-Temmuz-Ağustus ayları ve aynı aynı aynı sahne.
Sonuç itibarı ile her kim yaktıysa ve her kim yakıyorsa bu dağları onları şiddet ve nefretle kınıyorum, amaç ne olursa olsun, kim yapmışsa yapsın, bilerek yapılan hiçbir doğa yangınını hoş görmek kesinlikle insanı olamaz.
Ben sadece “hiçbir siyasi hedef ve anlayış içerisinde olmadan” sadece insan olduğum için, bir dünyalı olarak bu yazıyı kaleme alıyor ve tekrar tekrar bir dünyalı olarak dağları ateşe verenleri şiddetle ve nefretle anıyorum… yazıktır, günahtır beyler..:!
Marmaris’te çıkan yangına da, Yunanistan’da çıkan yangınada, Cudi’de, Dersim’de Çıkan yangınada aynı insanı yaklaşarak acı duyuyor o acıyı paylaşıyorum..!
**
Bu noktada il çevre ve orman müdürlüğü-ilgili kurumların Cudi de çıkan yangınlara hiçbir müdahale etmemeleri ve seyirci kalmaları, kanımca onların o koltukları gereksiz işgal ettikleri anlamına gelmekte.
Ve bir yandan birbiri ardına açılan termik santraller, diğer yandan orman yangınları ve anız yangınları ile doğamızı katledenlere yönelik bu denli bir kayıtsızlığın ve tepkisizliğin olduğu bir yerde yaşamak şahsen bana utanç veriyor. Size de( bu yazıyı okuyan herkese de ve kendime de koca bir yuh çekiyorum.)
İnanınız Allah’ın yarattığı doğa bunu yanınıza(yanımıza) asla kar bırakmayacaktır bunu böyle biliniz….
Yeterin diyorum, artık yeter, yakmayın ciğerimizi, yakmayın yüreğimizi, Ve yakılan ormanları artık söndürmek için bir gayret sarf edilsin?
www.sirnakwebtv.com
Haber portalları imtiyaz sahibi
Dündar Sansur…

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.