16 Eylül 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

DEM Partili Kızıltepe Belediye Başkanı istifasından vazgeçti

DEM Partili Kızıltepe Belediye Başkanı istifasından vazgeçti

Kızıltepe Belediye Başkanı Zeyni İpek, DEM Parti’den istifa kararını geri çekti. İpek, “İstifa açıklamasının disiplin sürecine saygısızlık olduğunu fark ettim ve bu nedenle istifamı resmileştirmedim. Disiplin soruşturmasının düzgün yürütülmesi için Kızıltepe Belediye Başkanlığı vekaletini mecliste belirlenecek bir kişiye devredeceğim” dedi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinin belediye başkanı Zeyni İpek, DEM Parti’den istifa kararını resmileştirmediğini duyurdu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kızıltepe Belediye Eş Başkanı Zeyni İpek partisinden istifa ettiğini açıklamıştı. İpek görevine bağımsız belediye başkanı olarak devam edeceğini kaydetti. DEM Parti tarafından 2 Ağustos’ta disiplin soruşturması başlatılan Zeyni İpek, yaptığı açıklamada kendisine kumpas kurulduğu iddiasında bulunmuştu.

Seks kaseti ortaya çıktığı iddia edilmişti

Öte yandan geçtiğimiz hafta içerisinde Zeyna İpek’in olduğu iddia edilen bir seks videosu sosyal medyada dolaşıma sokulmuştu. Video sonrası DEM Parti bir açıklamda bulunmuştu. DEM Parti’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

“Kızıltepe Belediye Eş Başkanı Zeyni İpek’e dair Demokratik Yerel Yönetimler Kurulumuza ulaşan şikâyet ve belgelerden partimizin program, ilke ve ahlaki değerlerine aykırı davranışlarda bulunduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle kendisiyle ilgili disiplin soruşturması başlatılmıştır.

Kısa sürede sonuçlandırılacak olan disiplin soruşturmasının sonuçları kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır.”

Görev yetkisini yardımcısına değil Meclis’e devretti

Partisi tarafından hakkında başlatılan disiplin soruşturması sürecinde, belediye başkanlığı vekaletini meclis içerisinden belirlenecek bir kişiye devredeceğini açıkladı.

İpek, yazılı açıklamasında, partisinin kendisini aday göstermesi üzerine 31 Mart 2024’te yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Kızıltepe Belediye Başkanı olarak seçildiğini hatırlatarak, bu süreçte kendisine yönelik birçok saldırı ve yıpratma girişimiyle karşılaştığını belirtti.

Saldırılara karşı hukuksal mücadele vurgusu

İpek, açıklamasında, “Şahsım üzerinden yapılan ama partimizi ve partimizin yerel temsiliyetini hedef alan bu saldırıları büyük bir şok ve üzüntüyle karşıladığımı ve tüm sorumluluğu üstlenerek partimi, ailemi ve kendimi koruyacak bir yerde duracağımı belirtmek isterim” ifadelerine yer verdi. Ayrıca, bu süreçte kendisine karşı komplo kurduğunu iddia ettiği kişilerle parti hukuku çerçevesinde hesaplaşacağını belirtti.

İstifa kararından vazgeçti

Zeyni İpek, 8 Ağustos’ta partisinden istifa ettiğini açıklamıştı. Ancak bu kararından vazgeçtiğini bildirerek, istifasını resmileştirmediğini belirtti. İpek, disiplin sürecine saygısızlık olmaması adına bu kararından vazgeçtiğini ve partisi ile her türlü bilgiyi paylaşarak alınacak kararlara uyacağını ifade etti. Disiplin soruşturması sürecinde Kızıltepe Belediye Başkanlığı vekaletini devredeceğini ve bu süreçte partisine olan bağlılığını sürdüreceğini vurguladı.

DEM Parti’nin disiplin soruşturması

DEM Parti, 2 Ağustos’ta Zeyni İpek hakkında disiplin soruşturması başlattığını duyurmuştu. Parti açıklamasında, İpek’in partinin program, ilke ve ahlaki değerlerine aykırı davranışlarda bulunduğuna dair şikayet ve belgelerin Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu’na ulaştığı belirtilmiş ve soruşturmanın kısa sürede sonuçlandırılacağı ifade edilmişti.

İpek, 8 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, partiden istifa ettiğini ve belediye başkanlığı görevine bağımsız olarak devam edeceğini bildirmişti. Ancak bu açıklamanın ardından istifa kararından vazgeçtiğini açıklamasıyla süreç yeni bir boyut kazandı. İpek, yaşanan bu olayların hem kendisi hem de partisi açısından tartışma konusu olmaması adına belediye başkanlığı vekaletini geçici olarak devredeceğini belirtti.Rudaw

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.